Biala podloga w salonie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
lideropinii
- Superużytkownik

Re: Biala podloga w salonie
Trzeba uważać przy aranżacji w bieli, żeby wnętrze nie wyszło zbyt szpitalnie, ale jeśli zrobimy to z wyczuciem, to efekt może być piorunujący.
http://www.decoroom.eu/wydarzenie
http://www.decoroom.eu/wydarzenie
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
-
panbudowniczy
- Aktywny

- Kontakt:
Biała podłoga fajnie wygląda ja bym jej nie zmieniał, kolory dał bym jasne, po to żeby powstał fajny kontrast.
ocieplisz naturalnym materiałem- drewno, wiklina, w tym kolorze i naturalne...krzesła sosnowe, jakieś koszyczki z naturalnych materiałów, zasłonki , może stolik, ława drewniana, będzie o wiele lepiej od razu...ramki na scianach, dywanik moze być w innych barwach, połączeniem wszytskich kolorów w pokoju plus coś...szary, jakiś dodatkowy pastelowy kolor...
-
lideropinii
- Superużytkownik

Rozwiązanie klasyczne, bezpieczne, ponadczasowe, wcale nie tanie, ale na pewno jeśli nie wiemy na co się zdecydować, zawsze to będzie dobry wybór.
https://www.facebook.com/decoroom.eu/
https://www.facebook.com/decoroom.eu/
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Byłabym bardziej za płytkami niż za panelami są dużo łatwiejsze w utrzymaniu. Sama mam płytki w salonie. Akurat robiłam niedawno remont i kupiłam płytki hiszpańskiej firmy Vives w sklepie www.alekafelki.pl i naprawdę wyglądają rewelacyjnie.
Na zdjęciach naprawdę nie wygląda to źle. Widzę, że masz piękną szarość na jednej ścianie. Szarość świetnie komponuje się z różnymi wyrazistymi kolorami - można to wykorzystać
Moja propozycja to:
1. Pomalować wszystkie ściany na szaro - będą się pięknie komponowały z białymi listwami przypodłogowymi
2. Postawić na jeden kolor dodatków, np. wspomniana limonka - w tym kolorze możesz wymienić zasłony, roletę dobrałabym odcieniem do szarej ściany tak żeby się "zlewała"
3. Krzesła proponuję wymienić na modne ostatnio kubełkowe - 3 białe i jedno w kolorze limonki, będzie bardzo oryginalnie wyglądać
4. Półki na ścianie i ramki też białe
P.S. Te drewniane drzwi bardzo się gryzą z wnętrzem
Pozdrawiam i życzę zadowalającej aranżacji
1. Pomalować wszystkie ściany na szaro - będą się pięknie komponowały z białymi listwami przypodłogowymi
2. Postawić na jeden kolor dodatków, np. wspomniana limonka - w tym kolorze możesz wymienić zasłony, roletę dobrałabym odcieniem do szarej ściany tak żeby się "zlewała"
3. Krzesła proponuję wymienić na modne ostatnio kubełkowe - 3 białe i jedno w kolorze limonki, będzie bardzo oryginalnie wyglądać
4. Półki na ścianie i ramki też białe
P.S. Te drewniane drzwi bardzo się gryzą z wnętrzem
Pozdrawiam i życzę zadowalającej aranżacji
-
Atlantic Polska
- Zainteresowany

- Kontakt:
Polecam białą podłogę z żywicy osobom, które chcą urządzić modernistyczny salon. W kolorze tym mogą być również ściany, a także stolik RTV. Aby jednak pomieszczenie nie było zbyt zimne warto zakupić meble w kolorze wenge.

Mi sie podoba o ile to są pomalowane białe deski, w takiej wersji fajna, ale czy praktyczna to wątpię.
-
betikostrzewa
- Zainteresowany

Można zrobić podłogę bieloną we wzór jodełki francuskiej http://vipparkiet.pl/jodla-francuska-2/ pięknie to wygląda.
Sam bym sobie zrobił białą podłogę w salonie
Ale z paneli albo drewna, bo płytki w salonie jak dla mnie odpadają.
-
AdidarMeble
- Aktywny

Biała podłoga w salonie nie jest czymś obcym, widziałem już wiele podobnych aranżacji i każda prezentowała się naprawdę ciekawie,. Podstawą będzie tylko stworzyć odpowiedni kontrast kolorystyczny i zastanowić się nad ciemniejszymi meblami. Akurat w tej kwestii chętnie pomożemy i doradzimy 
Pewnie, że tak. Biała podłoga jest teraz bardzo modna.
Biała podłoga jeśli będzie pasowała do całości to jak najbardziej tak. Ja jednak wybrałam jasną podłogę drewnianą z firmy Baront. Do tego mam ciemniejsze ściany i szare meble. Całość prezentuje się na prawdę fajnie.
Może i taka podłoga wygląda ładnie, ale jest bardzo niepraktyczna.
taka podloga mi sie bardzo podoba, ale broń boże nie mozna wchodzic w butach, na pewno ladnie by wygladaly jakies delikatne jasne dywany do takiej podlogi, ja ma w salonie dywany z Fortero sa bardzo dobre jakosciowo super wyglada i nie sa takie drogie