Nowoczesna brama garażowa
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Nowoczesna i inteligentna brama łączy w sobie bezpieczeństwo, efektywność energetyczną i komfort użytkowania... Nowoczesna brama garażowa >>
Redakcja
-
mariankowy
- Początkujący

Nowoczesne bramy widziałem na stronie internetowej producenta bram garażowych RYTERNA (http://ryterna.pl/). Wydaje mi sie, że nowoczesność to przede wszytskim to, że producent podchodzi do całego procesu produkcji w sposób indywidualny - robiąc bramę na wymiar, dostosowujac ją do indywidualnych preferencji klienta.
-
mariankowy
- Początkujący

Nowoczesna brama garażowa to taka, która łączy sprawdzona technologię z najnowszymi rozwiazaniami technicznymi. Swoją bramę zamawiałem u producenta ryterna (http://ryterna.pl/). Bardzo podbało mi się to, ze do zamówienia podeszli jednostkowo, mogłem nie tylko wybrać model, ale też dostosować ja do moich preferencji.
Re: Nowoczesna brama garażowa
A może bramy garażowe rolowane? Jeśli nowocześnie to nowocześnie. Zobaczcie, tu jest zdjęcie: http://www.okna-dsystem.com.pl/bramy.htm - wygląda bardzo fajnie, pasuje do nowoczesnego budownictwa.
urodzony optymista
-
robertnowaczynski
- Aktywny

Moim zdaniem trzeba jasno powiedzieć, że nowoczesna brama to się równa konstrukcja stalowa + automatyka. Jeśli nie ma dobrej automatyki, brama nie jest nic warta, zwłaszcza zimą. W czasie mrozów trzeba brać pod uwagę taką grzałkę, która zapobiega zamarzaniu siłownika. Z tego, co wiem to napędy BFT coś takiego mają, co jest sporym udogodnieniem.
A konkretnie który model BFT ma taka grzałkę. Jestem zainteresowany nowym napędem , a taka grzałka byłaby ok.
Witam Wszystkich na forum. Akurat jeżeli mowa o dobrych i sprawdzonych oknach,to możemy pomóc gdyż właśnie tym zajmujemy się na co dzień i to nasza specjalizacja,zresztą teraz spotkacie bardzo atrakcyjne rabaty.
-
robertnowaczynski
- Aktywny

Dokładnie to nie wiem, wypadałoby najlepiej zapytać producenta, które modele, ale wiem, że jest taki myk zastosowany.junon pisze:A konkretnie który model BFT ma taka grzałkę. Jestem zainteresowany nowym napędem , a taka grzałka byłaby ok.
Jeżeli wykonujemy już bramę to warto od razu zainwestować w automatykę. Najlepiej, aby wszystko było w jednej firmie. Bram-bud w ofercie posiada własnie dodatkowo automatykę do różnych bram, którą podczas montażu bramy na pewno odpowiednio dobiorą. Widziałem, że znają się na rzeczy, bo w ofercie widać napędy od najlepszych producentów.
Świetnej jakości bramy garażowe znajdziesz tutaj http://www.rapi.com.pl/bramy-garazowe-i ... rmann.html Oferta firmy jest bardzo rozbudowana i przystępna cenowo. Są to bramy najwyższej jakości, które nie zacinają się i nie trzeba się obawiać, że coś się z nią stanie.
Pomijając fakt czy brama jest dobrze wykonana, bo czasami można spotkać 20letnie bramy które śmigają tak, że nie ma co ich wymieniać (a czasem szajs który już od montażu nie ma prawa działać) . Dzisiaj "nowoczesna brama" to tak naprawdę akcesoria które usprawniają jej działanie.
Różnego rodzaju czujniki, zabezpieczenia, sterowania można podłączyć do większości napędów.
Dzisiaj ceny tych udogodnień są dużo niższe. Kto kilkanaście lat temu powiedziałby, że np. telefoniczne otwieranie bramy będzie w cenie kosztu zakupu kilku pilotów.
Drugą kwestią są zabezpieczenia. Dobrze ktoś napisał w artykule o pilotach z kodem zmiennym, są znaczenie trudniejsze do otwarcia niż te najtańsze na kod stały, natomiast lepsze zabezpieczenie mają piloty z częstotliwością 868MHz, która nie jest jeszcze tak popularna -choć dla chcącego nic...
Różnego rodzaju czujniki, zabezpieczenia, sterowania można podłączyć do większości napędów.
Dzisiaj ceny tych udogodnień są dużo niższe. Kto kilkanaście lat temu powiedziałby, że np. telefoniczne otwieranie bramy będzie w cenie kosztu zakupu kilku pilotów.
Drugą kwestią są zabezpieczenia. Dobrze ktoś napisał w artykule o pilotach z kodem zmiennym, są znaczenie trudniejsze do otwarcia niż te najtańsze na kod stały, natomiast lepsze zabezpieczenie mają piloty z częstotliwością 868MHz, która nie jest jeszcze tak popularna -choć dla chcącego nic...
jak kwestia wyboru bramy,zdecydowałeś sie już na coś czy też w dalszym ciągu poszukujesz? Pytam bo nasza propozycja odnośnie pomocy jest w dalszym ciągu aktualna,więc zapraszamy:)
-
MarekP1974
- Aktywny

Krispol. Mam - polecam. Panel 6 cm grubości.
A jaki był koszt jej montażu? Bo to także jest niezwykle istotną kwestią zanim zdecydujemy się wybrać konkretnego producenta,prawda? Podaj szczegóły.
Bardzo przydatny artykul dla tych, ktorzy sa w trakcie budowy domu i jeszcze nie wybrali bramy. Najwazniejsze jest bezpieczestwo! Ja skorzystalem z uslug verdoor, u ktorych wybralem brame a oni pomogli mi z montazem. Solidne wykonanie gwarantuje bezpieczenstwo.