Powerbanki na promieniowanie słoneczne
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Powerbanki na promieniowanie słoneczne
Witam, orientuje się ktoś, czy istnieją powerbanki, które ładują się na promieniowanie słoneczne? ostatnio się zastanawiałem, że byłby to dobry zakup dla osób podróżujących, bez wątpienia się do takiej grupy zaliczam i chciałbym się w zaopatrzyć w owy sprzęt, jeśli istnieją, to gdzie można taki kupić? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Re: Powerbanki na promieniowanie słoneczne
Istnieją, sam takiego używam, jednak jego kupno trzeba przemyśleć, gdyż ich skuteczność w dni bez słońca jest znikoma, ale jeśli jedzie się w słoneczne kraje to polecam jak najbardziej, a co do firmy to osobiście nie czuję się na siłach, aby jakąś polecić.kelen pisze:Witam, orientuje się ktoś, czy istnieją powerbanki, które ładują się na promieniowanie słoneczne? ostatnio się zastanawiałem, że byłby to dobry zakup dla osób podróżujących, bez wątpienia się do takiej grupy zaliczam i chciałbym się w zaopatrzyć w owy sprzęt, jeśli istnieją, to gdzie można taki kupić? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Niestety ale nie zarobisz milionów na swoim pomyśle bo takie powerbanki już istniejąkelen pisze:Witam, orientuje się ktoś, czy istnieją powerbanki, które ładują się na promieniowanie słoneczne? ostatnio się zastanawiałem, że byłby to dobry zakup dla osób podróżujących, bez wątpienia się do takiej grupy zaliczam i chciałbym się w zaopatrzyć w owy sprzęt, jeśli istnieją, to gdzie można taki kupić? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pewnie masz jakiegoś chińczyka i dlatego myślisz, że skuteczność zerowa w dni bez słońca. W dni beż słońca działa on jak normalny naładowany power bank. Polecam rugged solar, są super: https://www.militaria.pl/rugged/akumula ... p63366.xmldrotor pisze:Istnieją, sam takiego używam, jednak jego kupno trzeba przemyśleć, gdyż ich skuteczność w dni bez słońca jest znikoma, ale jeśli jedzie się w słoneczne kraje to polecam jak najbardziej, a co do firmy to osobiście nie czuję się na siłach, aby jakąś polecić.kelen pisze:Witam, orientuje się ktoś, czy istnieją powerbanki, które ładują się na promieniowanie słoneczne? ostatnio się zastanawiałem, że byłby to dobry zakup dla osób podróżujących, bez wątpienia się do takiej grupy zaliczam i chciałbym się w zaopatrzyć w owy sprzęt, jeśli istnieją, to gdzie można taki kupić? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Myślę że warto przetestować ten powerbank, już naprawdę nie mam sił do tego co obecnie posiadam... raz działa a raz nie. Kupię ten polecany przez Ciebie i zdam relację. Że tak pozwolę sobie jeszcze zapytać, widzę że na tej stronie są jeszcze fotopułapki, myślałem nad ich zakupem, ale nie byłem pewien czy są skuteczne. Stosowałeś je? możesz coś o nich powiedzieć?jansnieg pisze:Niestety ale nie zarobisz milionów na swoim pomyśle bo takie powerbanki już istniejąkelen pisze:Witam, orientuje się ktoś, czy istnieją powerbanki, które ładują się na promieniowanie słoneczne? ostatnio się zastanawiałem, że byłby to dobry zakup dla osób podróżujących, bez wątpienia się do takiej grupy zaliczam i chciałbym się w zaopatrzyć w owy sprzęt, jeśli istnieją, to gdzie można taki kupić? Z góry dziękuje za odpowiedzi.A zamówisz gdziekolwiek w internecie, ja swój mam z http://www.militaria.pl
Pewnie masz jakiegoś chińczyka i dlatego myślisz, że skuteczność zerowa w dni bez słońca. W dni beż słońca działa on jak normalny naładowany power bank. Polecam rugged solar, są super: https://www.militaria.pl/rugged/akumula ... p63366.xmldrotor pisze:Istnieją, sam takiego używam, jednak jego kupno trzeba przemyśleć, gdyż ich skuteczność w dni bez słońca jest znikoma, ale jeśli jedzie się w słoneczne kraje to polecam jak najbardziej, a co do firmy to osobiście nie czuję się na siłach, aby jakąś polecić.kelen pisze:Witam, orientuje się ktoś, czy istnieją powerbanki, które ładują się na promieniowanie słoneczne? ostatnio się zastanawiałem, że byłby to dobry zakup dla osób podróżujących, bez wątpienia się do takiej grupy zaliczam i chciałbym się w zaopatrzyć w owy sprzęt, jeśli istnieją, to gdzie można taki kupić? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
ja się nie znam na tych sprzętach, nie wiem jak one reagują na promieniowanie.
Nie spotkałam się z tego typu powerbankiem w sprzedaży detalicznej, ale myślę, że są takie. To bardzo fajny pomysł, tylko nie wiadomo czy wydajny. Ile trzeba taki powerbank ładować itd.
Spotkałam się jedynie z ładowarkami słonecznymi, ale niestety nie są one najlepszym gadżetem. Kolega na Woodstocku miał coś takiego i okazało się, że jak tylko jest najmniejsza chmurka na niebie, to ładowarka przestaje działać.
Matko święta, czego to już nie wymyślą.