Monitoring nocą - jaki ?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: monitoring nocą - jaki ?
W mojej firmie funkcjonuje system monitoringu od firmy Rettpol. Sprawuje się bardzo dobrze, jest prosty w obsłudze i zapewnia pełną kontrolę nad tym, co dzieje się na terenie przedsiębiorstwa.
W przypadku budowy warto pomyśleć o montażu kamer HD które zapewnią wysoką jakość nagrania również nocą co jest niezwykle istotne. Na takim sprzęcie nie należy oszczędzać bo odbije się to na jakości nagrania, a przecież na tym powinno nam zależeć najbardziej.
Swego czasu zabezpieczałem plac budowy, zależało mi, żeby wszystko było zrobione dobrze dlatego wybrałem firmę https://aritma.pl/ . Założyli kamery i podpięli je pod CCTV, dodatkowo założyłem system alarmowy 
-
krystiangorski
- Początkujący

Jeśli chodzi o monitoring nocą to ja mogę polecić Konsalnet który przez ostatnie lata zdobył moje zaufanie. Mają wszystkie najnowsze technologie więc spokojnie sprostają Twoim oczekiwaniom
Ja szukałem kamery o dobrych parametrach, coś z wyższej półki, ale też z prostą intuicyjną obsługą i działaniu. Trochę marek sprawdziłem, sporo się konsultowałem i ostatecznie zamówiłem coś takiego jak Amaryllo, model iCam Pro Deluxe. Udało się tanio kupić w sklepie DMTrade na http://dmtrade.pl/index.php?d=szukaj&producent=263. Ta kamera ma taki bajer, że można ją wkręcić bezpośrednio w gniazdo żarówki...także całkowite incognito 
Ciekawym modelem jest IP diody HIGH POWER dzięki którym zarówno nocą jak i za dnia obraz jest bardzo czytelny. Dodatkowo posiada detekcję ruchu z alarmem gdy go wykryje. Ja szczerze z niej jestem bardzo zadowolony. Montaż wykonywałem sam, ponieważ kamera jest bezprzewodowa.
A nie lepiej po prostu dowiedzieć się u sprzedawcy jaki konkretny model obecnie będzie najlepszy? Kamery do monitoringu to rynek który rozwija się dość dynamicznie wystarczy spojrzeć tylko na ilość produktów dostępnych w poszczególnych sklepach - http://ivel.pl/i19,kamery-do-monitoringu.html Ivel akurat słynie wśród klientów z tego, że bardzo dobrze konfigurują systemy.
U sprzedawcy nigdy nie wiadomo jak z tą opinią jest, zależy jak się sprzedaje. Akurat kamery od JBP jak KZ7 w nocy dzięki diodom podczerwieni radzą sobie świetnie, także o ten aspekt byłbym spokojny.
-
mariolatwow
- Początkujący

Ja ostatnio zakupiłem monitoring od firmy SNAPVISION.
Jestem mega zadowolony! Kamery snapvision wyświetlają obraz w jakości HD, 1280 x 720 a do tego mają wbudowane anteny WIFI przez co nie potrzeba dodatkowych APków itp. Kamery można stosować zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz budynku. (w moim przypadku zainstalowałem dwie wewnątrz i dwie na zewnątrz) Rejestrator z dyskiem 1TB nagrywa obraz w sposób ciągły 24/7 przez aż 14 dni, następnie najstarsze nagrania są nadpisywane nowymi. MEGA POLECAM!
Kupiłem tutaj:
http://allegro.pl/monitoring-zestaw-bez ... 70217.html
Tutaj ich strona:
snapvision.pl
Jestem mega zadowolony! Kamery snapvision wyświetlają obraz w jakości HD, 1280 x 720 a do tego mają wbudowane anteny WIFI przez co nie potrzeba dodatkowych APków itp. Kamery można stosować zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz budynku. (w moim przypadku zainstalowałem dwie wewnątrz i dwie na zewnątrz) Rejestrator z dyskiem 1TB nagrywa obraz w sposób ciągły 24/7 przez aż 14 dni, następnie najstarsze nagrania są nadpisywane nowymi. MEGA POLECAM!
Kupiłem tutaj:
http://allegro.pl/monitoring-zestaw-bez ... 70217.html
Tutaj ich strona:
snapvision.pl
Do monitoringu zewnętrznego fajnie nadaje się model KZ2 od JBP HD Camera, który radzi sobie super nawet w całkowitej ciemności do 20 m, posiada detekcję ruchu z alarmem, a gdy coś się tylko stanie jest opcja powiadomień na e-mail z kamery. Obraz jest na tyle wyrazisty, że można spokojnie rozpoznać twarze.
Pierwsze co warto tutaj zrobić, to określić jaki budżet na zakup systemu monitoringu posiadamy i dopiero wówczas będziemy w stanie pomóc, doradzić na forum. Szeroki wybór jak i profesjonalne porady znajdziecie na IPKamery.pl
-
szmeraczka
- Aktywny

Nie lepiej zamiast samemu kombinować podpytać firmy, która będzie zajmować się montażem tegoż systemu? No chyba, że ktoś chce to zrobić na własną rękę, ale jest to dość ryzykowne i moim zdaniem nieodpowiedzialne. Ja tam jestem zdania, że od wszystkiego są specjaliści i należy z ich pomocy korzystać. Gdyby ktoś był podobnego zdania i szukał kogoś od montażu monitoringu w Krakowie to polecam zajrzeć na http://www.iinstalacjekrakow.pl/monitoring-cctv-2/
Tutaj mogę się zgodzić, jeżeli sami nie mamy doświadczenia w kwestii montażu systemu monitoringu, kamer- lepiej zadbać o to aby zrobiła to fachowa ekipa, tylko wtedy będziemy mieli pewność co do poprawnego działania całości systemu. Zobaczcie na IPkamery.pl
Co do montażu i ogarnięcia obsługi aplikacji do monitoringu można kogoś wziąć do pomocy. My mamy kamerę producenta JBP HD Camera model KZ2 ze standardem ONVIF, wiec możliwością podłączenia ich do rejestratora. Z gwarancją jest tez instrukcja w j. polskim, więc dało się to zrobić samodzielnie. Kamera dzięki diodom podczerwieni zapewnia dobra widoczność nawet w całkowitej ciemności do 15m.
Uważajcie bo niepochlebna decyzja o tej małej nowo powstałej firmie generuje nowych użytkowników, którzy informują a nawet grożą że o Was też będą pisali że nic nie wiecie.szari pisze:Faktycznie byłem zobaczyłem zestawy. Ale to zestawy ich może nie być sprawdźmy PROMOCJE!!! OK no dobra może też promocji nie mają, ale czy mają coś wspólnego z kameramiIP?IPKamery pisze:Zobaczcie na IPkamery.pl
No mają... domenę z taką nazwą i nick na forum też Wracam do oglądania kotów w internecie.
Antyreklama w każdym calu.
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna