Jaki styropian do ocieplenia domu?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
karrrolek21
- Początkujący

Re: Jaki styropian do ocieplenia domu?
Niższe rachunki w sezonie grzewczym są na wyciągnięcie ręki, pod warunkiem, że styropian jest wysokiej jakości i kupiony u markowego producenta! Zdecydowanie godna polecenia jest Termo Organika, jestem pod dużym wrażeniem ponieważ zaoszczędziłem kilka tysięcy złotych!
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Jak? Jaki to dom?karrrolek21 pisze:Niższe rachunki w sezonie grzewczym są na wyciągnięcie ręki, pod warunkiem, że styropian jest wysokiej jakości i kupiony u markowego producenta! Zdecydowanie godna polecenia jest Termo Organika, jestem pod dużym wrażeniem ponieważ zaoszczędziłem kilka tysięcy złotych!
Jak można ocieplić styropianem stojący dom?
Proszę podać więcej szczegółów, bo to pachnie cudem?
rekuperacja od 1989r
Moim zdaniem ocieplenie domu to inwestycja na długi czas, dlatego lepiej to zrobić raz, a dobrze. Ja zainwestowałem trochę więcej w Termo Organikę, ale jestem zadowolony. Latem jest chłodno, a zimo cieplutko i przyjemnie
Ja je zrywam ze ścian co roku i kładę nowe. A co?benek33 pisze:Moim zdaniem ocieplenie domu to inwestycja na długi czas
Tak si nie robi?
Kuchwa chyba szfagier znuf mnie w huya zrobił.
przed wybraniem styropianu bądź izolacji polecam zajrzeć do raportów GUNB
PONAD 80 PROCENT PRODUCENTÓW OSZUKUJE KLIENTÓW
PONAD 80 PROCENT PRODUCENTÓW OSZUKUJE KLIENTÓW
-
oe_foveotech
- Aktywny

Szanowni Państwo,
wybór styropianów jest ogromny, dlatego ważne, aby kierownik budowy określił jego grubość i parametry, zgodnie z techniką ocieplenia i typem budynku. Trzeba zwrócić uwagę na współczynnik przenikania ciepła, twardość oraz nasiąkliwość. Ważną kwestią jest wybór kompletnego systemu ocieplenia opartego na styropianie. Wysokiej jakości zaprawy klejące, grunty, siatki, tynki i farby fasadowe można znaleźć w ofercie FOVEO TECH. Zastosowanie spójnego systemu ocieplenia jest rozwiązaniem tańszym i najbardziej praktycznym.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik Foveo Tech
wybór styropianów jest ogromny, dlatego ważne, aby kierownik budowy określił jego grubość i parametry, zgodnie z techniką ocieplenia i typem budynku. Trzeba zwrócić uwagę na współczynnik przenikania ciepła, twardość oraz nasiąkliwość. Ważną kwestią jest wybór kompletnego systemu ocieplenia opartego na styropianie. Wysokiej jakości zaprawy klejące, grunty, siatki, tynki i farby fasadowe można znaleźć w ofercie FOVEO TECH. Zastosowanie spójnego systemu ocieplenia jest rozwiązaniem tańszym i najbardziej praktycznym.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik Foveo Tech
Wybór styropianu to rzecz bardzo indywidualna, zależna od wielu czynników np. z jakiego materiału wykonana jest ściana (cegła,pustak), grubość, powierzchnia ściany. Najlepiej korzystać z porad fachowców ale podstawą jest wybór dobrej jakości styropianu od sprawdzonego producenta, np. Termoorganika czy innych firm posiadających certyfikowane produkty.
Każdy spłonie tak samomaserati pisze:Wybór styropianu to rzecz bardzo indywidualna, .
-
Gość10463
https://www.facebook.com/thermoflat/vid ... 2241054086 i anglii nie potrzeba
-
Gość10463
może w końcu przejrzycie na oczy i zdacie sobie sprawę że z tym materiałem nie ma żartów, cała UNIA EUROPEJSKA mydli oczy doskonałością styropianu, taniością i łatwością jego montażu, a jak się okazuje i Anglia jest tego przykładem każdy z WAS mieszka w trumnie styropianowej, nie ma gorszej śmierci niż spalenie żywcem !!!
wiesz że zginiesz, wiesz że cię znajdą spalonego, wiesz i zdajesz sobie z tego sprawę że już nikt i nic ci nie pomoże. Straż Pożarna tak naprawdę nie mogła nic zrobić, tego hujostwa nie można tak szybko ugasić jak się wydaje, wielu z Was nawet nie zdaje sobie sprawy w co się pakuje i na co naraża ale to Wasz wybór, najwyżej powiedzą o Was w wiadomościach i tyle po Was zostanie
wiesz że zginiesz, wiesz że cię znajdą spalonego, wiesz i zdajesz sobie z tego sprawę że już nikt i nic ci nie pomoże. Straż Pożarna tak naprawdę nie mogła nic zrobić, tego hujostwa nie można tak szybko ugasić jak się wydaje, wielu z Was nawet nie zdaje sobie sprawy w co się pakuje i na co naraża ale to Wasz wybór, najwyżej powiedzą o Was w wiadomościach i tyle po Was zostanie
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Niestety, tępaki będą dalej mówić, że można ocieplać styropianem od zewnątrz, robić ogrzewanie gazowe i truć ludzi kominami.
rekuperacja od 1989r
Myślę nad natryskową izolacją i chodzi mi po głowie amerykańska pianka QuadFoam500 (tutaj więcej o niej: doskonalaizolacja.pl). Ma ktoś to może na poddaszu?
A nie lepiej użyć materiał o lepsze lambdzie niż te 0,039 W/mK, które należy przyjmować przy izolacji termicznej z pianki QuadFoam500 ?
A substancje lotne jeszcze przez 28 dni po natrysku pianki są szkodliwe dla zdrowia. Pianki są materiałem palnym, w klasie E - dla dociekliwych warto zobaczyć jak taki materiał zachowuje się w kontakcie z ogniem https://youtu.be/T9aKrTNnfN4.
A substancje lotne jeszcze przez 28 dni po natrysku pianki są szkodliwe dla zdrowia. Pianki są materiałem palnym, w klasie E - dla dociekliwych warto zobaczyć jak taki materiał zachowuje się w kontakcie z ogniem https://youtu.be/T9aKrTNnfN4.
PozdrawiamTomek W.e-konsultant Rockwool
Niestety musimy się pogodzić i iść na kompromis ekonomia/bezpieczeństwo. Ale w przypadku budownictwa jednorodzinnego akurat styropian nie jest największym zagrożeniem, ja od lat stosuję ten od knaufa knauf-industries.pl i jestem zadowolony, ma bardzo dobre parametry i cenowo też raczej dobrze wychodzi.