Prysznic otwarty na łazienkę
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Atlantic Polska
- Zainteresowany

- Kontakt:
Re: Prysznic otwarty na łazienkę
Otwartą kabinę bez brodzika, tzw. walk in, utworzyć można poprzez ściankę odgradzającą. Następnie wyłożyć ją można srebrnymi płytami i zainstalować w niej deszczownicę. Na białej ściance nasz grzejnik Doris stanie się praktycznie niewidoczny.
-
glazurnikbb
- Początkujący

Wygląda to bardzo dobrze. Do mnie przemawia że taki "prysznicowy kąt" o wiele prościej utrzymać w porządku. Oczywiście kwestia właściwej hydroizolacji oraz doświadczenia w wykonaniu odpływu. Do mnie przemawia taki układ jak na zdjęciu poniżej:
[brak obrazka]
Polecam także zobaczyć opis do powyższej realizacji.
[brak obrazka]
Polecam także zobaczyć opis do powyższej realizacji.
-
Natalka_77
- Zainteresowany

zgadzam się z przedmówcą - przypomina prysznic w więzieniu

Mi się bardzo podobają prysznice otwarte na łazienkę, tzn może bardziej pomysł:) Bo nie każdy projekt takiego prysznica by mi się spodobał pewnie
-
lideropinii
- Superużytkownik

Tafla szkła i brodzik z płytek rozwiązuje to aranżacyjnie znakomicie, jest praktyczne, a do tego jeszcze wygląda ładnie i modnie.
https://www.facebook.com/decoroom.eu
https://www.facebook.com/decoroom.eu
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
-
katherine87
- Początkujący

Dość ciekawa koncepcja prysznicu w łazience.
Wydaje mi się, ze to nie jest zbyt praktyczne rozwiązanie, a z tego co wiem, to takie prysznice sa w Azji np. w Korei sa takie łazineki. W sumie to można pow.że u nich praktycznie cała łazienka to prysznic.
-
Lahma-SPA_Vision
- Początkujący

- Kontakt:
Gdyby chcieć zmieniać łazienkę by była zawsze "modna", musielibyśmy ją przebudowywać co 2-3 sezony... Kierować się należy preferencjami osobistymi, a nie "modą", cokolwiek to znaczy. Zresztą patrząc po "internetach" to akurat walk-in są bardziej modne niż niemodne.
IMO są też bardziej praktyczne i ładne, lepiej zagospodarowują przestrzeń w łazience, stwarzają większe możliwości dopasowania do pomieszczenia i indywidualnych potrzeb. Ba, korzystanie z nich jest bardziej ergonomiczne - nie musimy podnosić nogi by do niej wejść;)
IMO są też bardziej praktyczne i ładne, lepiej zagospodarowują przestrzeń w łazience, stwarzają większe możliwości dopasowania do pomieszczenia i indywidualnych potrzeb. Ba, korzystanie z nich jest bardziej ergonomiczne - nie musimy podnosić nogi by do niej wejść;)
Bardzo fajny pomysł, mi podobają się prysznice ze szklaną kabiną z odpływem wbudowanych w podłogę (taki jak na jednym ze zdjęć) - czadowy bardzo nowoczesny efektRedakcja pisze:Coraz popularniejszym trendem są otwarte prysznice bez kabiny lub zasłony, tak zwane "walk in showers". Prysznic otwarty na łazienkę >>
-
panbudowniczy
- Aktywny

- Kontakt:
Bardzo fajne rozwiązanie ładnie wygląda, minus taki że jak się przejdzie z kabiny pod otwarty przysznic to przez pierwszy moment jest nieco chłodniej.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Zgadza się, choć przy dobrze zaprojektowanym ogrzewaniu pomieszczenia, z pomocą ogrzewania podłogowego, aż tak nie powinno być to odczuwalne.
https://www.facebook.com/decoroom.eu/
https://www.facebook.com/decoroom.eu/
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
A co powiecie na taki brodzik? Nazywa się Terran 

Ładna rzecz. Nieco inne ale fajne.
Montował ktoś z Was drzwi przesuwne na wannie?
Takie prysznice to teraz popularne rozwiązanie. Zresztą nic dziwnego, to funkcjonalna opcja.