Odpowietrzyć podłogówke, pomocy

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

KOMOR82
Początkujący
Początkujący

Odpowietrzyć podłogówke, pomocy

Post autor: KOMOR82 »

Witam, posiadam podłogówkę kilka lat ale to e tym sezonie zauważyłem że niektóre pętle działają nieco słabiej, jest to odczuwalne. Podejrzewam że może być zapowietrzony system i nie mam pomysłu jak to odpowietrzyć. Jakieś pomysły. Załączam fotkę rozdzielacz.
Załączniki
Rozdz
Rozdz

xander119
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Odpowietrzyć podłogówke, pomocy

Post autor: xander119 »

Ponaduszaj czymś twardym te cyce wystające z góry na listwie z niebieskim zaworkiem aż pójdzie z nich woda. Oczywiście pompa ma chodzić tylko najpierw zakręć ten zaworek a po odpowietrzeniu odkręć tak jak było.

KOMOR82
Początkujący
Początkujący

Post autor: KOMOR82 »

Tak zrobiłem, ale z małym efektem niestety

xander119
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: xander119 »

A inne grzejniki dają ostro? Jak tak to stawiał bym na ten termostat co jest wpięty w instalację.

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Bolas »

Co znaczy słabiej grzeją. Jaka temperatura zasilania jaka na zasilaniu podłogówki? Skoro jest prawidłowa to problem w przepływach których raczej na tym rozdzielaczu nie ustawisz bo nie jest do tego stworzony. Z górnych zaworów termostatycznych "cyce" raczej woda nie poleci bo są uszczelnione.Odpowietrzanie podłogówki nie jest takie proste dla laika insalator sobie poradzi.
Firma Ogólnobudowlana K-BOLBUD Bolesław Wujczyk
Żory - śląskie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”