Bateria kuchenna - jaka
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Ewelina131
- Początkujący

Re: Bateria kuchenna - jaka
Ja już nigdy nie kupię stalowej. Niby standard, ale po czterech kuchniach zawsze miałam ten sam problem - brzydkie zacieki, przecieki, wiecznie zasmarowane uchwyty. Teraz kupuję baterie granitowe - wyglądają o niebo lepiej i nie trzeba ich pucować 3 razy dziennie, żeby nie starszyły...
Ja też nie miałem szczęścia do baterii stalowych, bo niestety ale najczęściej po kilku miesiącach były do wymiany...
Ostatnio zmieniony 14 lut 2017, 9:07 przez Darek83, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ogrodniczka31
- Aktywny

Ja też jestem na etapie wyboru baterii kuchennej. Tyle tego jest, że głowa mi już pęka, a dalej nie wiem, na co się zdecydować.
Ten artykuł mi trochę pomógł: https://www.morele.net/wiadomosc/jaka-bateria-kuchenna-jak-wybrac-jaka-najlepsza-polecane-modele/3343/ . Mniej więcej wiem już, za czym się oglądać, a co omijać szerokim łukiem. Ale jak wchodzę na stronę jakiegoś sklepu internetowego znów mam sto pomysłów na minutę i nie umiem nic kupić.
Ten artykuł mi trochę pomógł: https://www.morele.net/wiadomosc/jaka-bateria-kuchenna-jak-wybrac-jaka-najlepsza-polecane-modele/3343/ . Mniej więcej wiem już, za czym się oglądać, a co omijać szerokim łukiem. Ale jak wchodzę na stronę jakiegoś sklepu internetowego znów mam sto pomysłów na minutę i nie umiem nic kupić.
Do kuchni bateria powinna być praktyczna ale przy okazji mogła by też dobrze wygladać. Popatrz tez na jakość jej wykonania. Według mnie marka KLUDI ma jedne z lepszych baterii , po za tym ciekawie wyglądają. Wystarczy spojrzeć tutaj https://www.kludi.com/pl/produkty/kuchnia/kludi-e-go/ . Praktyczne i ładne - idealne połączenie.
Dla chcącego, nic trudnego. Ja tego typu asortyment jak właśnie baterie kuchenne szukam często na stronach typu homebook.pl, gdzie zawsze znajdę interesujące mnie produkty z wysokiej półki i za rozsądne pieniądze. Też powinniście tam zajrzeć, a nie pożałujcie.
Jak masz trochę więcej funduszy to polecam zainwestować w baterię granitową. W sumie to nie taki wielki wydatek, bo można ją kupić już za ok. 250 złotych. Ja baterię do kuchni kupowałam już jakiś czas temu, wybrałam tę od kernau. Ale w porównaniu do takiej najzwyklejszej stalowej baterii to różnica jest zauważalna - w trwałości i w sposobie działania. Nic nie przecieka, temperaturę i ciśnienie wody można łatwo ustawiać i regulować. A i na baterie granitowe zwykle jest długa gwarancja, my w Kernau dosaliśmy 5 lat pelnej.
Taka, która będzie solidna, bo chyba nikt z Was nie chce jej za rok wymieniać.
bardzo mi się podba ta o której wspomniałaś
- KarolKaczmarczyk
- Zainteresowany

Mi się podobają w kuchni takie wysokie krany z wyciąganą wylewką. Nie dość, że niektóre modele są naprawdę ozdobne i fajnie wyglądają, to jeszcze jaka to wygoda podczas, gotowania, sprzątania itd. Ktoś wyżej wspominał o gorszej jakości baterii z marketu - z tym w moim przypadku jak najbardziej się zgodzę. Kran z obi z wylewką psuł się cały czas, głównie przez twardą wodę, ale wg kran powinien być na takie okoliczności przygotowany, w rurach nie płynie odkamieniacz
Teraz mam nowy, dalej z wężykiem, ale z nieco wyższej półki cenowej, ale jestem o niebo bardziej zadowolony z użytkowania. Dokładnie to z firmy Blue Water - model ze "sprężynką" chyba Bero. do tego mam gwarancję na szczelność i powłokę - niezależnie od twardości wody 
-
wania_mania14
- Początkujący

Podobają mi się te baterie z opcją, schowanego węża. Nie wiem, jak nazywa si to fachowo. Chodzi o to, że można przedłużyć i jakby wyciągnąć wylewkę i np. podlać sobie kwiaty na parapecie. Bardzo praktyczna sprawa 
Planujemy w najbliższym czasie remont kuchni. Wiemy już jakie będą meble i jak pomalujemy ściany ale zastanawiamy sie nad baterią kuchenną. Spodobała nam się pewna od KLUDI , znajomi mają taką u siebie i poki co sobie chwalą. Znacie tą markę?
ja docelowo zdecydowałam się na baterię kuchenną retro od Armaret i jestem bardzo zadowolona!
Bateria kuchenna zdecydowanie nie tania, która szybko zakończy swój żywot w kuchni gdzie jednak, pamiętajmy o tym eksploatacja jest o wiele większa aniżeli w łazience. Osobiście mam model z wyciaganą wylewką z Gnsbud., sprawuje się extra.
Nowoczesne baterie kuchenne znalazłam w Sotbe, rewelacyjny wybór maja. My właśnie u nich zamawialiśmy w Sotbe.
Potwierdza, tez własnie w Sotbe zamawialismy no jak sklepy pozamykane zostały zakupy online. Solidna bateria, akurat jak dla nas, prosta a nowoczesna