Pompa głębinowa do studni
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

Pompa głębinowa do studni
Witam Forumowiczów. Chciałbym kupić pompę do studni któa jest na działce. Chciałbym ją wykorzystać głównie do podlewania roślin. Działka jest dość spora, więc potrzbuję dobrego urządzenia, np. zastanawiałem się nad Wilo. Określonego budżetu nie mam, zależy mi na tym, aby to była dobra pompa. Coś pomożecie?
-
konieczko66
- Zainteresowany

Re: Pompa głębinowa do studni
Wilo jest dobrym rozwiązaniem. Może trochę trzeba minimalnie więcej zainwestować, ale weź pod uwagę to, że kupujesz pompę nie na rok. U mnie w ogrodzie była jakaś marketowa, po dwóch latach padła, nie podawała dobrze wody, no generalnie kiepsko. Wkurzony wymieniłem na Wilo-Drain LP 40/10 200l/min. W sieci jest pełno informacji o niej, na stronie producenta też. Do takich właśnie większych powierzchni jest okej. Rozważ dobrze zakup, w końcu to Twoja kasaKacper Biały pisze:Witam Forumowiczów. Chciałbym kupić pompę do studni któa jest na działce. Chciałbym ją wykorzystać głównie do podlewania roślin. Działka jest dość spora, więc potrzbuję dobrego urządzenia, np. zastanawiałem się nad Wilo. Określonego budżetu nie mam, zależy mi na tym, aby to była dobra pompa. Coś pomożecie?