kominek z płaszczem wodnym jakiej firmy wybrać??
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
W/g mnie ciekawym rozwiązaniem ,jest kominek wolnostojący z płaszczem wodnym na pelet firmy Ulrich.
Sam zastanawiam się poważnie nad jego zakupem.
Ale ,ponieważ nie jestem fachowcem ,może ktoś z forumowiczów posiada taki kominek i podzieli sie swoimi uwagami.
Pozdrawiam.
W/g mnie ciekawym rozwiązaniem ,jest kominek wolnostojący z płaszczem wodnym na pelet firmy Ulrich.
Sam zastanawiam się poważnie nad jego zakupem.
Ale ,ponieważ nie jestem fachowcem ,może ktoś z forumowiczów posiada taki kominek i podzieli sie swoimi uwagami.
Pozdrawiam.
Re: kominek z płaszczem wodnym jakiej firmy wybrać??
Lepszy Cichewicz - większa firma, pewniejsza gwarancja w razie czego
Ja mam pełne zaufanie do firmy Piecbud, samu użytkujemy od nich kominek z płaszczem wodnym już 3 sezon. Działa bez zastrzeżeń
-
kukusia142
- Aktywny

- Kontakt:
Według mnie kominek z płaszczem wodnym to bardzo dobre rozwiązanie bo jest bardziej bezpieczny w użytkowaniu. Ja np kupiłam sobie taki LECHMA Pryzma. Troszkę kosztował ale myślę ,że to dobra inwestycja
rodzice mojego męża w domu postawili na kominek z płaszczem wodnym z Piecbud, bardzo fajne rozwiązanie jak dla nich. Ogrzewają cały do a zarazem mają fajne , klimatyczne wnętrze.
Jeśli szukasz profesjonalistów, którzy chętnie Ci doradzą to polecam przejrzeć stronę sklep.kominki-vector.pl. To sklep, który w ofercie ma najróżniejsze piece i kominki, a także wkłady do nich. Jestem pewna, że wybierzesz coś dla siebie.
-
Scenic1970
- Początkujący

Przestrzegam przed jednoczęściową szybą giętą w kominkach firmy Bef, mam kominek z taką szyba 4 rok, dwa razy była wymieniana szyba i firma złożyła mi ofertę nie do odrzucenia wymiany szyby na szybę dzieloną, sąsiad w domku ma ten sam problem i ten sam kominek, załatwiłem sobie przez pracownika nowa szybę giętą (nowa kosztuje 2 tys zł)i dzisiaj znowu pękła. Przestrzegam przed kominami tej firmy , nie mają technologii do montażu jednoczęściowych szyb giętych które kupują klienci. Od 3 lat znają problem a dalej mają w ofercie te szyby.
Chamskie podejście do klienta centrali firmy z serwisem czeskim włącznie. Polscy pracownicy ok. Co mam teraz zrobić z tym kominkiem- kominek i zabudowa kosztowała 16000 zł. Dlatego nie polecam firmy, dla uwiarygodnienia swojej opinii podaję numer telefonu, mam dokumentacię, zdjęcia i gwarancję ale firma ma moje problemy w poważaniu. Jako nieużywany element dekoracyjny ,szczególnie latem prezentuje się znakomicie- bytem informacji - nie palić. Tel.501801210
Chamskie podejście do klienta centrali firmy z serwisem czeskim włącznie. Polscy pracownicy ok. Co mam teraz zrobić z tym kominkiem- kominek i zabudowa kosztowała 16000 zł. Dlatego nie polecam firmy, dla uwiarygodnienia swojej opinii podaję numer telefonu, mam dokumentacię, zdjęcia i gwarancję ale firma ma moje problemy w poważaniu. Jako nieużywany element dekoracyjny ,szczególnie latem prezentuje się znakomicie- bytem informacji - nie palić. Tel.501801210
Bardzo fajne kominki robią usługi kamieniarskie Kraków. Dla mnie robili kominek już parę ładnych lat temu i na prawdę wygląda super! Żadnych śladów zużycia,a do tego ten piaskowiec z którego zrobili obudowę jest super!
Ja korzystałem z kominków z płaszczem wodnym tej firmy, jakość jest świetna nie mam zastrzeżeń.
-
falkiewiczka
- Początkujący

u nas doskonale sprawdza się kominek z płaszczem wodnym marki Piecbud, dobrze go wykonali więc sprawdza się
Swój kominek do salonu kupowałem przez giełdę kotłów gdzie mają duży wybór dostawców i konkurencyjne ceny. Jak do tej pory sprawdza się bez zarzutu, nie było z nim problemów.
ja mam kominek z kratki.pl, wolno stojący, pięknie wykonany. Na prawdę jestem zadowolona z wyboru bo pełen profesjonalizm!
-
FARTYLKA99
- Zainteresowany

ja dość fajny kominek własnie z wkładem wodnym wybrałam od firmy Defro genialna alternatywa zwykłych kominków 
ja mam kominek z kratki.pl - i jak dla mnie jest to bardzo ładnie i dokładnie wykonane. Szczerze mówiąc lepszego to ja nie mogłam znaleźć!