Jakie światło do malutkiej łazienki?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: jakie światło do malutkiej łazienki?
Cześć,
myślę, że do małej łazienki najlepiej jest zainstalować jedną dużą lampę albo kilka mniejszych. Najlepiej takie aby nie zabierały nam przestrzeni. Dodatkowo najlepiej kupić przez internet aby dowóz mieć ubezpieczony. Proponuję przeczytać artykuły przykładowo ten.
Pozdrawiam
myślę, że do małej łazienki najlepiej jest zainstalować jedną dużą lampę albo kilka mniejszych. Najlepiej takie aby nie zabierały nam przestrzeni. Dodatkowo najlepiej kupić przez internet aby dowóz mieć ubezpieczony. Proponuję przeczytać artykuły przykładowo ten.
Pozdrawiam
Akuratw przypadku małej łazienki to mogę się zgodzić z Przedmówcami że pierwsza rzecz na jaką należy zwrócić uwagę to kolorystyka ścian, w młym pomieszczeniu zaleca się aby były one jasne,a co do źróła swiatła to poza jednym górnym, polecam również kinkiet lub taśme led nad lustrem.
-
marcepanowski
- Zainteresowany

Widzę, że temat ciągle aktualny, podrzucam poradnik, na co zwrócić uwagę wybierając oświetlenie do łazienki, parametry, małe sugestie
oświetlenie do łazienki
oświetlenie do łazienki
Rzeczywiście taśma LED za lustrem to dobre rozwiązanie.
Poza tym warto zastosować oświetlenie punktowe do rozjaśnienia okolicy lustra.
Na ogół do łazienek lepiej sprawdzają się źródła światła w chłodnej barwie, przy czym zależy o też od kolorystyki łazienki.
Poza tym warto zastosować oświetlenie punktowe do rozjaśnienia okolicy lustra.
Na ogół do łazienek lepiej sprawdzają się źródła światła w chłodnej barwie, przy czym zależy o też od kolorystyki łazienki.
W małych łazienkach sprawdzają się kinkiety albo oprawy LED, jeżeli chcesz optycznie wydłużyć małą łazienkę to możesz wzdłuż jednej ściany zamontować kilka źródeł światła oraz duże lustry, moje oprawy LED od Klusdesign.pl sprawdziły się w mojej łazience, ale możesz wybrać właśnie jakieś kinkiety 
Minęło już trochę czasu, więc jeżeli w dalszym ciągu zaglądasz na forum to koniecznie napisz na jakie źródło światła do małej łazienki padł wybór oraz gdzie je zamawiałeś, będziemy czekać na Twoją odpowiedź oraz w dalszym ciągu służymy pomocą na AlluxLed.pl
-
marcepanowski
- Zainteresowany

Zgadzam się, w malutkich łazienkach nei ma co przesadzać z dużymi oprawami, ewentualnie postaw na klasyczny plafon pod sufitem i dobre światło.mleko pisze:W małych łazienkach sprawdzają się kinkiety albo oprawy LED, jeżeli chcesz optycznie wydłużyć małą łazienkę to możesz wzdłuż jednej ściany zamontować kilka źródeł światła oraz duże lustry, moje oprawy LED od Klusdesign.pl sprawdziły się w mojej łazience, ale możesz wybrać właśnie jakieś kinkiety
Ja mam oprawy stropowe w łazience. Wydaję mi się, że to najbardziej funkcjonalne rozwiązanie.
Szczególnie w malutkich łazienkach warto zadbać, by trochę nadać jej, przynajmniej z wyglądu, więcej przestrzeni. Właściwie świetnym rozwiązaniem może okazać się oświetlenie meblowe, które precyzyjnie rozświetli całą powierzchnię, a absolutnie nie doda niepotrzebnych elementów. Nasze wysokiej jakości oświetlenie, które mamy w kuchni świetnie się sprawdza, w łazience z całą pewnością będzie tak samo.
Jeżeli łazienka jest naprawdę bardzo mała i potrzebujesz w niej dodatkowego źródła światłą to mam dwie propozycja,. albo konkiet nad lustrem albo taśmy ledowe wokół nieco, co znakomici esie sprawdza i jest jednocześnie nowoczesnym rozwiązaniem.
z własnego doświadczenia polecam ledy wokół lustra, u siebie mam zamontowane za lustrem, i jeśli potrzebuje więcej światła włączam je. chyba nawet przesadziłem bo na prawdę mocno świecą 
Jeśli chodzi o mnie to oświetlenie ledowe podoba mi się średnio.... Wolę jakieś fajne lampy Do niewielkiej łazienki mogą pasować na przykład kinkiety. Zresztą jakieś ładne designerskie oświetlenie może grać pierwsze skrzypce w aranżacji.
Zerknijcie sobie na kilka pomysłów na tej stronie:
http://www.urzadzajmy.pl/designerskie-lampy-zagraja-pierwsze-skrzypce-w-aranzacji/
W tej łazience wyglada to świetnie:

Zerknijcie sobie na kilka pomysłów na tej stronie:
http://www.urzadzajmy.pl/designerskie-lampy-zagraja-pierwsze-skrzypce-w-aranzacji/
W tej łazience wyglada to świetnie:

Najlepiej o niewysokiej jasności.
Ja bym zrezygnował z ledów na rzecz bardziej typowego oświetlenia. Według mnie światło w łazience nie musi być ostre jeżeli mówimy o lampie główniej. Warto za to dodać oświetlenie np. lustra, co będzie pomocne na przykład przy robieniu makijażu przez panie oraz przy goleniu się panów. Jeżeli zaś chodzi o główną lampę to zacząłbym się rozglądać za czymś takim jak tutaj: http://planetalamp.com/lampy-lazienkowe
A może platfon? Nie wystarczy?