Jak niezostać oszukanym przez nieuczciwą firmę budowlaną?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
bezpieczne umowy
- Początkujący

- Kontakt:
Jak niezostać oszukanym przez nieuczciwą firmę budowlaną?
Bezpieczne umowy budowlane
Umowy budowlane
Przygotujemy dla ciebie specjalną i bezpieczną umowę budowlaną idealnie dopasowaną do twoich potrzeb. Warto zabezpieczyć siebię i swoją rodzinę przed skutkami nieuczciwego wykonawcy budowlanego. Zamiast ryzykować swoje oszczędności lepiej skontaktuj się z nami.
Polecam!
Umowy budowlane
Przygotujemy dla ciebie specjalną i bezpieczną umowę budowlaną idealnie dopasowaną do twoich potrzeb. Warto zabezpieczyć siebię i swoją rodzinę przed skutkami nieuczciwego wykonawcy budowlanego. Zamiast ryzykować swoje oszczędności lepiej skontaktuj się z nami.
Polecam!
Bezpieczne umowy budowlane
-
boogi
Re: Jak niezostać oszukanym przez nieuczciwą firmę budowlaną
kolejna nielegalnie działająca "nibyfiremka"... brak adresu, regonu, nipu etc etc...
Urząd skarbowy tylko czeka na takie "ogłoszenia" gdzie jedynym kontaktem jest nr komóreczki..
Urząd skarbowy tylko czeka na takie "ogłoszenia" gdzie jedynym kontaktem jest nr komóreczki..
-
jesteinzyniera
- Początkujący

Nie wiem, jak uwierzyć w sensowność umowy sporządzonej przez kogoś piszącego "niezostać"...
Jeżeli mamy do czynienia z dobrą sprawdzoną firmą to nie ma problemu z umową. Ja budując mój dom dostałam uczciwą umowę. Miałam czas żeby ją dokładnie przejrzeć, zastanowić się. Mogłam poradzić się znajomych. Wszystko na spokojnie i bezproblemowo. Sama budowa też przebiegła dość sprawnie. Dom mi się podoba. Nic się nie psuje. Nic tylko budować kolejny 
A firma to pewnie z Jaworzna ?
Zapewne zaraz będzie odzew np. od Michała ?
Zapewne zaraz będzie odzew np. od Michała ?
Po czym tak wnioskujesz, że jestem z Jaworzna.Chciałam odpowiedzieć na zadane pytanie a nie reprezentuje osoby prywatnej.
Jeżeli ktoś ma dobrze w głowie poukładane to sam sobie sporządzi taką umowę,proste jak budowa cepa...
Pozdr
Pozdr
Założę nowy temat pt. "Nieuczciwi wykonawcy"
tam będzie można wpisywać adresy,nazwy firm,których należy się wystrzegać z takiego czy innego powodu.
tam będzie można wpisywać adresy,nazwy firm,których należy się wystrzegać z takiego czy innego powodu.
Witam,przeglądając różne tematy na forach spotykamy często ludzi ,którzy w jakiś sposób zostali oszukani przez nieuczciwych wykonawców.Staramy się budować swoje domy "tanio",lecz nie zawsze idzie to w parze z" solidnie". Często się zdarza ,że firma budowlana,którą zatrudniamy jest niekompetentna,oszukuje na materiałach,nie dotrzymuje terminów,itd.Zastanówmy się więc czym kierować się przy wyborze dobrego wykonawcy.Jeśli jest uczciwy to podejmie z wami współpracę jeśli nie to będzie kombinował.Na rynku mamy szeroki wachlarz firm budowlanych.Dobry wybór to droga do sukcesu.Dlatego tak ważne jest jak się porozumieć z wykonawcą.A nie każdy inwestor się na tym zna.Nie każdy wie jak się zabrać krok po kroku do budowy.Od tego są poradniki,doświadczenia innych,pomoc fachowców.Umowa,jaką warto podpisać kładzie na szale nasze pieniądze i bezpieczeństwo.Są różne rodzaje umów, nie jest problemem ściągnięcie z internetu ,czy też skorzystanie z umowy kolegi.Jednym się uda a drudzy niestety ciągają się po sądach i toczą walki często bezskuteczne.
My tworzymy umowy bezpieczne,zgodne z przepisami prawa.Nasi prawnicy rozpatrują każdy szczegół warunków umowy.Warto jest bowiem się zabezpieczyć dobrą umową i mieć spać spokojnie.
http://www.umowa-bud.pl/
My tworzymy umowy bezpieczne,zgodne z przepisami prawa.Nasi prawnicy rozpatrują każdy szczegół warunków umowy.Warto jest bowiem się zabezpieczyć dobrą umową i mieć spać spokojnie.
http://www.umowa-bud.pl/
Wracając do nieuczciwych firm i wykonawców znam kilku bardzo dobrych i kilkunastu że tragedia i koszmar.
Natomiast nie zgadzam się z opinią na temat firmy Perfekt Dom-Ogród -Robert Kędra- budowali u mnie i mojej siostry, wykonywali prace wykończeniowe. Jestem bardzo zadowolony. Jeżeli robili sobie przerwę to po uzgodnieniu ze mną. Nie wiem jaka była sytuacja akurat na tej budowie że zła opinia- ale ja polecam- na pewno fachowcy. Również polecam firmę Cieżbud- bardzo zgrana ekipa.
Nawet najlepsza umowa nie ochroni przed nieuczciwym wykonawcą taka jest smutna prawda. pozdrawiam wszystkich. :D
Natomiast nie zgadzam się z opinią na temat firmy Perfekt Dom-Ogród -Robert Kędra- budowali u mnie i mojej siostry, wykonywali prace wykończeniowe. Jestem bardzo zadowolony. Jeżeli robili sobie przerwę to po uzgodnieniu ze mną. Nie wiem jaka była sytuacja akurat na tej budowie że zła opinia- ale ja polecam- na pewno fachowcy. Również polecam firmę Cieżbud- bardzo zgrana ekipa.
Nawet najlepsza umowa nie ochroni przed nieuczciwym wykonawcą taka jest smutna prawda. pozdrawiam wszystkich. :D
-
Maszynista777
- Początkujący

- Kontakt:
Na te firmy budowlane naprawdę trzeba uważać, wiem z własnego doświadczenia i znajowmych
-
oszukanyklient2
- Początkujący

Re: Jak niezostać oszukanym przez nieuczciwą firmę budowlaną?
Odradzam Sebastiana Gutkowskiego z Radomia. Jest nierzetelny, nieuczicwy, bierze zaliczkę i znika. Nie odzywa się mimo wielokrotnych próśb i prób kontaktu. Uważajcie na niego!