fajny ten blog, w życiu bym nie pomyślał, że tyle można napisać o sufitachdacholazza pisze:ludzie sa nadal nauczeni do starych srodków na aranzacje wnetrz, ja tam wole isc dwa kroki do przodu http://blog.dpsceilings.com/salon/sufit ... -idealnie/
Salon, pokój dzienny - prosze o poradę jak go urządzić
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Salon, pokój dzienny - prosze o poradę jak go urządzić
Porad można poszukać w sieci, z pewnością jest wiele różnych możliwości do wyboru, w zależności od tego, co nas interesuje. Ja niedawno czytałam poradnik o tym, jak urządzić mieszkanie w orientalnym stylu: http://kochamczytac.pl/mieszkanie-w-ori ... -urzadzic/ i całkiem mi się ten pomysł spodobał, choć nie jest to dla wszystkich.
Można, można. jest tyle opcji, tekstur, realizacji że w sumie to da się pisac bez końca. też początkowo jak zacząłem dopiero zgłębiać temat myślałem że w końcu to "tylko" sufity, ale serio: temat rzeka.Mateuszer pisze:fajny ten blog, w życiu bym nie pomyślał, że tyle można napisać o sufitachdacholazza pisze:ludzie sa nadal nauczeni do starych srodków na aranzacje wnetrz, ja tam wole isc dwa kroki do przodu http://blog.dpsceilings.com/salon/sufit ... -idealnie/
salon najfajniej urządzić w jakimś nowoczesnym stylu. Łatwo to zrobić, a prezentuje się naprawdę ładnie. przede wszystkim jasne kolory, ciemne, proste meble, kontrastujące panele i sporo przestrzeni. żadnych meblościanek bo to relikty przeszłości.
żona zaprasza (MOJA)
czytaj blogi, podziel sobie pracę na segmenty: nie bój się łączyć różne style zamiast brać gotową aranżację. musisz nadać pokojom swój charakter a nie kopiować z internetu. sufity możesz na przykład zrobić na trzy-cztery sposoby; normalne stropy, kasetony (niektóre serio dobrze wyglądają, choć na samo słowo często ludzie reagują śmiechem), podwieszany albo napinany. Ze ścianami to samo. no, zainspiruj się różnymi ludźmi.
-
katherine87
- Początkujący

Warto dodać także może jakiś stolik barowy do salonu. Myślę, że może się przydać do położenia i przechowywania alkoholu w trakcie rodzinnych czy towarzyskich spotkań.
Steinfass pisze:
Można, można. jest tyle opcji, tekstur, realizacji że w sumie to da się pisac bez końca. też początkowo jak zacząłem dopiero zgłębiać temat myślałem że w końcu to "tylko" sufity, ale serio: temat rzeka.
No to ciekawe, o czym teraz będą pisać
Cześć szukam opcji do kompletnej rearanżacji salonu. Pomieszczenie ma 5,5x4 m. Zależy mi na tym, żeby nie był "zagracony", więc jakaś niewielka ilość mebli itp. Myślałem o panelach drewnianych, białych ścianach i suficie napinanym. Jakieś rady co do tego zestawu?
- doktorells
- Zainteresowany

Panele z prawdziwego drewna to super opcja, polecam mocno. Najlepiej przy białych ścianach jasne drewno.Znaczy co kto lubi, ale moim zdaniem kontrast z bardzo ciemną podłogą średnio wyjdzie
A pomysł z sufitem napinanym skąd się wziął? Słyszałem o tym ale jeszcze nie widziałem na żywo jakoś nie było okazji. Zdjęcia wyglądają fajnie ale wystarczy przypomnieć casus McDonald's żeby wiedzieć że to o niczym nie świadczy 
Ten pomysł akurat wziął mi się z tego, że mój znajomy zakłada sufity dps
Pokazywał mi filmiki z montaży no i też ma u siebie w mieszkaniu takie, wiec widziałem jak to wygląda. Ale nie chcę żadnych bajerów, tylko ten najprostszy matowy sufit. Też fajnie wygląda 
To, jak urządzisz salon zależy od tego, co lubisz. Jeśli chcesz "bezpiecznego" wnętrza, które jest przytulne - wybierz salon w stylu klasycznym, jeśli lubisz modernizm, proste formy i użytkowość - wybierz styl nowoczesny, a jeśli przekonują cię lofty - zdecyduj się na styl industrialny. Możliwości masz mnóstwo, a wszystko zależy od twoich potrzeb. Poczytaj więcej o samych stylach i przejrzyj przykłady realizacji, np. tutaj: http://www.domolubni.pl/trendy-i-style- ... kie/salon/
Na pewno znajdziesz coś, co będzie ci pasować
Na pewno znajdziesz coś, co będzie ci pasować
No jak widziałeś sprawę na żywo i masz że tak powiem "poręczenie" od kolegi to inna sprawa. W ciemno bym nie brał, ale w takiej sytuacji to może być niezłe. Jak już założysz to koniecznie porób fotki, chętnie bym obejrzał taką relację "z pierwszej ręki"dobryduch pisze:Ten pomysł akurat wziął mi się z tego, że mój znajomy zakłada sufity dpsPokazywał mi filmiki z montaży no i też ma u siebie w mieszkaniu takie, wiec widziałem jak to wygląda. Ale nie chcę żadnych bajerów, tylko ten najprostszy matowy sufit. Też fajnie wygląda
- PiotrasSS11S
- Początkujący

Ja się tak dobrze na urządzaniu nie znam, ale chyba generalnie zawsze jedna zasada. Musisz po prostu czuć się dobrze w danym otoczeniu. Do tego nie potrzeba żadnych projektantów za nie wiadomo jaką kasę. Po prostu postaw na te rzeczy, z którymi dobrze czujesz się na co dzień
U mnie w salonie jest dużo szarości i bieli. Lubię takie spokojne wnętrza.