blachodachówka - jaka ?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
matt_davis
- Aktywny

KROLL wcale nie jest taka zla firma, ma dobre produkty, ale bledy rowniez sie zdarzaja jak to bywa w branzy. A co o Polonice powiecie np?
słowo wegetarianin pochodzi z jednego z narzeczy indiańskich i oznacza za głupi, by polować
the word vegetarian comes from one of the indian tribes and means to stupid to hunt
the word vegetarian comes from one of the indian tribes and means to stupid to hunt
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
-
michal1234
- Początkujący

Re: blachodachówka - jaka ?
Witam. Budującym albo szukającym pokrycia dachowego w radomiu i okolicach mogę pomóc w doborze materiałów. Na dach polecam wspomniane wczesniej blachy z posypką ceramiczną, ewentualnie RUUKKI, SSAB, ThyssenKrupp.
Jeżeli ktoś potrzebuje dobrej ceny niech pisze na pw. Mogę dosłać zdjęcia.
Pozdrawiam.
Jeżeli ktoś potrzebuje dobrej ceny niech pisze na pw. Mogę dosłać zdjęcia.
Pozdrawiam.
Szukając producenta blachodachówki warto sprawdzić skąd pochodzi blacha.Dobrej jakości blachodachówka starczy na wiele lat.
Ale czy są w stanie rywalizować z dachówką, której trwałość to ok.100 lat. Lepszych właściwościach izolacyjnych i akustycznych oraz dom jest zabezpieczony przed zerwaniem dachu, ponieważ wiatr takiej wagi nie podniesie. Cena może jest wyższa jednak widać, że płaci się za jakość, a dla osób lubiących promocje to trwa Jesienne Dachobranie 2016
Oczywiście że lepiej inwestować w dachówki ceramiczne, tyle że to niestety trochę inny pułap cenowo niż blacha. Ja robiłem porównania przed zakupem to blacha wychodziła 30% taniej od dachówki. Ale jakość jest tak radykalnie lepsza, że i tak zdecydowaliśmy się na dachówkę Koramic Actua 10 (ceramika) 
-
jaceglowski
- Początkujący

Zgadzam się z tym Panemkarokier pisze:Oczywiście że lepiej inwestować w dachówki ceramiczne, tyle że to niestety trochę inny pułap cenowo niż blacha. Ja robiłem porównania przed zakupem to blacha wychodziła 30% taniej od dachówki. Ale jakość jest tak radykalnie lepsza, że i tak zdecydowaliśmy się na dachówkę Koramic Actua 10 (ceramika)
Re: Polonica Kielce
Polonica Kielce ZARDZEWIAŁA po 7-miu latach. Gwarancji miało być 10 lat. Nie uznali gwarancji, ponieważ firma zmieniła nazwę na polonica d.com sp. z o.o.
Zdjęcie link: http://forum.muratordom.pl/showthread.p ... i-dyskusja
Re: Polonica Kielce
Blachodachówka firmy BORGA, to samo, degradacja na całej połaci. Blacha za 33zł/m2 a wygląda jak za 15!!!hugojarek pisze:Polonica Kielce ZARDZEWIAŁA po 7-miu latach. Gwarancji miało być 10 lat. Nie uznali gwarancji, ponieważ firma zmieniła nazwę na polonica d.com sp. z o.o.
Co prawda zainteresowałem się po 10 latach i 4 miesiącach ale stopień degradacji wskazuje, że coś z nią zaczęło dziać się wcześniej.
Nie polecam. Po oględzinach przez przedstawiciela firmy Borga usłyszałem: "I tak u Pana nieźle wygląda!!" Czy to znaczy,że ktoś inny ma większy złom na dachu? Ciekawe tłumaczenie!
hugojarek wpadliśmy ale niech to będzie przestrogą dla pozostałych . Pozostałem inwestorom radzę zapomnieć o Polanica i Borga.
Uważam że blacho dachówka ze stali nierdzewnej to dobry wybór choćby z racji tego że jest doskonałym ekologicznym materiałem ponieważ jest całkowicie przetwarzalnym .
Ten trwały materiał jest również całkowicie neutralny dla środowiska
Ten trwały materiał jest również całkowicie neutralny dla środowiska
Z własnego doświadczenia unikaj Polonica Kielce. Sprzedaż oparta przede wszystkim na własnych oddziałach mili ludzie wręcz przyjacielscy a po sprzedaży zaczyna się gra na czas a to kierownik a to dyrektor a to zmiana kierownika itd... Dowiedziałem się w międzyczasie że pośrednicy pokryć nie chcą współpracować z Poloicą bo mieli nie miłe doświadczenia a reklamacje to dramat. Umnie skończyło się sądem który w moim mieście na podstawie opinii biegłych, wykonawcy i innych producentów przyznal mi 100 procent racji i nakazał wypłatę kwoty zasądzonej. Polonica pomimo przyznania się do błędu odwołała się od wyroku i wniosła o przeniesienie rozprawy do rodzimego miasta Producenta. Przy sprzedaży pokazywano mi brandowane blachy Saab ładne Gąsiory zakończenia ach... Ponad 3 lata sporu zakończyło się ugodą w Kielcach okrojona o połowę od pierwszego wyroku. Już nie chciało mi się jeździć tracić czasu i pieniędzy. Kosztami procesów podzielono nas po połowie z czego Polonica została zwolniona z zapłaty kosztów
) heh... strach pomyśleć jak zacznie rdzewieć
)
-
patkakarmel85
- Początkujący

Ja już od kilku dobrych lat mam blachodachówkę modułową Regamet, z której jak na ten moment jestem mega zadowolona. Nie ma na niej najmniejszych śladów korozji czy generalnie - zużycia. Wszystko wygląda i zachowuje się tak, jak należy. A jako że mam na nią 30 lat gwarancji, to generalnie jestem raczej spokojna 
Patkakarmel tu nie chodzi o kilka lat na dachu tu inwestorzy opowiadają że po 7-12 latach blacha rdzewieje a z własnego doświadczenia i innych ludzi ta gwarancja to pic na wodę
. Nie doprosisz się i albo wymienisz na własny koszt albo będziesz się sądzić co z własnego doświadczenia wiem że to trwa lata
u mnie 3 lata
.
Pozdrawiam
Pozdrawiam