uszczelnienie - czym

Właściwe uszczelnienie poszczególnych elementów konstrukcyjnych domu ma kolosalne znaczenie dla jego trwałości i późniejszych warunków mieszkania w domu. Właściwego zabezpieczenia wymagają też, np. tarasy. Zdarzają się również sytuacje, kiedy musimy użyć materiałów uszczelniających do napraw czy remontów. W tym dziale znajdziesz praktyczne porady na temat wszelkiego rodzaju uszczelnień.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

viking3
Zainteresowany
Zainteresowany

uszczelnienie - czym

Post autor: viking3 »

witam jest taki problem . Czy istnieje jakaś masa cokolwiek ażeby uszczelnić komin z którego ulatnia się smród, dym poprostu sąsiada komin przechodzi przez mojego kolegi mieszkanie (staram mu się pomóc ) komin w jego mieszkaniu był pęknięty został zbity tynk położony został szpryc i rapica i został na nowo otynkowany sąsiad zaczoł palic i ukolesia na poddaszu czuć dym smród wiem że najlepiej było bu wstawić kwasówkę ale to drogo zresztą sąsiadowi to nieprzszkadza

fruzin
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: fruzin »

Zatkać sąsiadowi komin to mu zacznie dym przeszkadzać 8)
folia kubełkowa... czemu nie
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji

Awatar użytkownika
Rudy
Aktywny
Aktywny

Post autor: Rudy »

Są na rynku jakieś uszczelniacze w kartuszach, chyba Seleny, ale czy to zadziała w takim przypadku - no nie wiem, raczej nie. Proponuję pogadać ze strażą, kominiarzem albo nawet policją. Jak śmierdzi dymem, to istnieje ryzyko zaczadzenia. Sprawa raczej poważna.
miłego dnia

Arinue
Zaawansowany
Zaawansowany

Re: uszczelnienie - czym

Post autor: Arinue »

Jak dla mnie najlepsze do uszczelniania folie ma firma Izomar https://uszczelnianie.com.pl/. Oprócz tego że mają dobre folie to też są bardzo profesjonalni no i mają bardzo dobre ceny.

arcedr
Początkujący
Początkujący

Re: uszczelnienie - czym

Post autor: arcedr »

Uszczelnianie folie to nowe rozwiązanie, które muszę spróbować :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Materiały uszczelniające”