Jakiej firmy sprzęt AGD
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
pelagia
Re: Jakiej firmy sprzęt AGD
Ze względu na ZASTOSOWANĄ TECHNOLOGIĘ zdecydowanie polecam:
- lodówkę LIEBHER z komorą świeżości. Jedynie lodówki tego producenta mają wilgotność we wnętrzu na poziomie 60% dzięki czemu żywność nie ślimaczeje i nie psuje się. REWELACJA!
- zmywarka SIEMENS szer 60 cm zużywająca tylko 6,5 l wody na cykl. Posiada 3 a nie 2 wysuwane kosze!! Dzięki temu ma ogromną pojemność. Poza tym nowa technologia suszenia ZEOLITEM dzięki czemu zużywa minimalne ilości prądu.
- płyta indukcyjna SIEMENS z 4 polami booster.
Rok temu bardzo dużo czasu poświęciłam na znalezienie nie dobrego ale BARDZO DOBREGO sprzętu do kuchni. Jestem BARDZO ZADOWOLONA i gdybym miała ponownie dokonać zakupu kupiłabym ten sam sprzęt.
Skontaktowałam się z firmą Liebher Polska i zadałam mnóstwo szczegółowych pytań, poniewaz sprzedawcy w sklepach nie mają pojęcia o zastosowanych technologiach bądź nie mieli modelu, którym byłam zainteresowana.
W kwestii zmywarki i płyty wybrałam się do salonu pokazowego siemensa i boscha w Al. jerozolimskichw Warszawie, gdzie mogłam uruchomić zmywarki i fizycznie sprawdzić jak pracują. Równieź wybróbowałam gotowanie wody na płytach indukcyjnych. W żadnym sklepie nie było takiej mozliwości. Nadmieniam, że jedna i ta sama firma produkuje sprzęt agd pod marką bosch oraz o niebo lepszy jakościowo, z wyższej półki pod marką siemens.
- lodówkę LIEBHER z komorą świeżości. Jedynie lodówki tego producenta mają wilgotność we wnętrzu na poziomie 60% dzięki czemu żywność nie ślimaczeje i nie psuje się. REWELACJA!
- zmywarka SIEMENS szer 60 cm zużywająca tylko 6,5 l wody na cykl. Posiada 3 a nie 2 wysuwane kosze!! Dzięki temu ma ogromną pojemność. Poza tym nowa technologia suszenia ZEOLITEM dzięki czemu zużywa minimalne ilości prądu.
- płyta indukcyjna SIEMENS z 4 polami booster.
Rok temu bardzo dużo czasu poświęciłam na znalezienie nie dobrego ale BARDZO DOBREGO sprzętu do kuchni. Jestem BARDZO ZADOWOLONA i gdybym miała ponownie dokonać zakupu kupiłabym ten sam sprzęt.
Skontaktowałam się z firmą Liebher Polska i zadałam mnóstwo szczegółowych pytań, poniewaz sprzedawcy w sklepach nie mają pojęcia o zastosowanych technologiach bądź nie mieli modelu, którym byłam zainteresowana.
W kwestii zmywarki i płyty wybrałam się do salonu pokazowego siemensa i boscha w Al. jerozolimskichw Warszawie, gdzie mogłam uruchomić zmywarki i fizycznie sprawdzić jak pracują. Równieź wybróbowałam gotowanie wody na płytach indukcyjnych. W żadnym sklepie nie było takiej mozliwości. Nadmieniam, że jedna i ta sama firma produkuje sprzęt agd pod marką bosch oraz o niebo lepszy jakościowo, z wyższej półki pod marką siemens.
-
Euro-Zakupy
- lubie spamować
My mamy większość rzeczy i sprzętów AGD firmy Electrolux i póki co jesteśmy zadowoleni,nic się nie psuje co jest chyba najważniejszą kwestią.
też jestem za electroluxem i boschem tym bardziej że czesto maja jakies promocje producenckie takie jak tu http://www.electro.pl/AGD_Promocje,1676.html raz darmowa dostawa, raz jakies zwroty czy gratisy
nie korzystam z innych firm i nie jestem zawiedziona 
-
benedyktxx
- Aktywny

Ja preferuję LG ponieważ mają ładny design i dobrze ich sprzęty działają, a na dodatek szybko się nie psują. Mają tanie lodówki i energooszczędne AAA z światłami ledowymii.
W swojej kuchni mam zmywarkę Amica. Jest bardzo dobra, nie psuje się, nie zacina. I ta przyjemna cena.
- justyna19930
- Zainteresowany

A w mojej kuchni można spotkać sprzęt różnych marek 
Co za różnica, skoro i tak wszystkie psują się przedwcześnie.
Jakiś rok temu kupiłam w Royal Home ekspres do kawy marki Russell Hobbs i muszę Wam powiedzieć, że sprawuje się wyśmienicie. Wydaje mi się, że dużo tez zależy od serii, czasami jedna jest nierówna drugiej i dlatego zdarza się, że coś psuje się częściej, a inne wytrzymują całe lata.
iza72
Jeśli chodzi o moją kuchnię, to większość sprzętów AGD (płyta indukcyjna, piekarnik do zabudowy, zmywarka do zabudowy oraz okap) pochodzi od Kernau. Ze wszystkich tych produktów jestem zadowolona, bo w przystępnej cenie otrzymałam naprawdę dobrzej jakości sprzęty. Poza tym w przypadku niektórych produktów, mogłam liczyć na specjalny pakiet gwarancyjny, wynoszący aż 5 lat 
Ja przed przeprowadzką też kompletuję sprzęt i jedno na pewno zakupię - piekarnik miele. Mam okazję od 5 lat korzystać, niestety nie na swoim mieszkaniu, tylko wynajętym i jest to tak zwany full wypas
nie wyobrażam sobie teraz czekać az piekarnik się nagrzeje, tu włączam i w sekundę mam odpowiednią temperaturę <3 dzięki za poradę odnośnie lodówki, to akurat u mnie kulało - była zdecydowanie za głośna i teraz mam pirorytet aby znaleźć coś naprwdę cichego.
my też bedziemy w najbliższym czasie powoli wymieniać i uzupełniać sprzęt AGD - oczywiście po kolei, nie wszystko naraz. bo finansowo nie damy rady. i też zastanawiamy sie czy inwestować w sprzęt jednej, konkretnej marki czy w różne produkty różnych marek. zależy nam przede wszystkim na dobrej jakości no i żeby sprzet był funkcjonalny i praktyczny. Ostatnio rozglądałam sie za suszarko lokówką. zrobilismy wstępne rozeznanie w jednym z hipermarketów i sprzedawca zaproponował mi sprzęt rowenta cf9320. nie podjęłam ostatecznej decyzji, bo należę do ostrożnych osób i najpierw muszę zebrać kilka niezaleznych opinii. póki co przeglądam rózne fora internetowe...
Postaw na jedną markę najlepiej sprawdzoną . Mnie podobnie jak wielu tutaj sie wypowiadającym od lat sprawdza się electrolux. Zaden z używanych przeze mnie sprzętów jeszcze nie odmówił posłuszeństwa więc POLECAM 
Ja lubię sprzęt indesit. Jest niedrogi i dobrej jakości.
-
panbudowniczy
- Aktywny

- Kontakt:
Jak dla mnie wszystkie firmy niestety nieco się popsuły, jeśli chodzi o jakość ciężko jest teraz być przekonany co do marki. Teraz to chyba nie koncentrować się na jednej marce tylko patrzeć na opinię danego modelu i danej firmy.
-
katherine87
- Początkujący

Najlepiej AGD i wyposażenie kuchni zróżnicować jeśli chodzi o marki i źródło zakupu.