Urządzenie wielofunkcyjne - drukarka, ksero, skaner
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: urządzenie wielofunkcyjne - drukarka, ksero, skaner
A ja odradzam takie urządzenie. Zepsuje Ci się skaner to drukarka zamiast drukować będzie Ci przypominać o zepsutym skanerze.
Lepiej kupić osobno skaner i mała drukarkę laserową.
Tusze bardzo łatwo a atramentowych zasychają. Kartridże oryginale są drogie. Przy zakupie całego zestawu kupisz nową drukarkę.
Z zamiennikami trzeba uważać bo zatykają głowicę i drukarka do śmieci leci, a nawet w wtedy nie nadaje się tylko jako skaner, gdyż będzie wysiedlać o błędzie głowicy.
Lepiej kupić osobno skaner i mała drukarkę laserową.
Tusze bardzo łatwo a atramentowych zasychają. Kartridże oryginale są drogie. Przy zakupie całego zestawu kupisz nową drukarkę.
Z zamiennikami trzeba uważać bo zatykają głowicę i drukarka do śmieci leci, a nawet w wtedy nie nadaje się tylko jako skaner, gdyż będzie wysiedlać o błędzie głowicy.
mam urządzenie wielofunkcyjne już kilka lat, działa bez zarzutu, mam atramentówkę brothera i drukuję tylko na zamiennikach actis, są ok, nie zasychają i dziąła wszystko bezawaryjnie
grrregg pisze:mam urządzenie wielofunkcyjne już kilka lat, działa bez zarzutu, mam atramentówkę brothera i drukuję tylko na zamiennikach actis, są ok, nie zasychają i dziąła wszystko bezawaryjnie
Od każdej reguły są wyjątki
Oj tak, wyjątki są i to znaczne 
-
panbudowniczy
- Aktywny

- Kontakt:
Witam.Uważam iz najlepszym rozwiązaniem jest zakup brother,ponieważ sa dobre, szybkie i tanie w eksploatacji.
My mamy taki sprzęt http://www.trysja.pl/pl/p18647-laserjet ... 5j91a.html - sprawuje się super 
Też rozważam właśnie ten model, opinie ma dobre w internecie. Szukamy urządzenia właśnie w takim przedziale cenowym. Chyba że ktoś zaproponuje alternatywę w tej cenie?mycha123 pisze:My mamy taki sprzęt i sprawuje się super
-
WszystkozAmeryki_com
- Zainteresowany

A do jakiej kwoty ma być to urządzenie wielofunkcyjne? Bo bardzo dobre opinie oprócz Canona zbiera również Brother, firma na pewno wszystkim znana. Ich modele nie są drogie i do tego mało awaryjne. Szeroki wybór sprzętu elektronicznego znajdziecie u nas, warto zerknąć.
-
JacekBudowniczy
- Aktywny

Ja mam urządzenie wielofunkcyjne za 800zł i bardzo dobrze mi się sprawuje już od roku Workforce kupiłem u nich http://fart24.pl jeszcze pomagają w wyborze, montażu i tym podobnym a kiedyś miałem osobno małą drukarkę i mały skaner i to wszystko zaśmiecało mi pokój całkiem bez sensu Nie przewiduję,że mi się to zepsuje więc mam nadzieję,że nie będzie kłopotów
-
marekbonecky
- Początkujący

powiem tak, moim zdaniem OKI najlepsza, szybka, ale droższa, HP - totalnie różnie, zależnie od modelu, HP (skaner, xero, druk) działał nieźle przez 2 lata i kaput! Oki dopiero rok, ale śmiga i mam nadzieję, że będzie bo do najtańszych nie należy
Zawsze wyjątki sę zdarzają choć w rodzinie kilka osób ma brothery i też drukują na zamiennikach, nie słyszałem żeby komuś to urządzenie przedwcześnie padło.
Chciałbym się dowiedzieć do jakiej drukarki są dostępne najtańsze tusze (mogą być zamienniki lub regenerowane kartridże). Chcę jak najbardziej zejść z kosztami drukowania.
zależy jakie masz wymagania, czy chcesz laserową czy atramentową, czy ma mieć wifi, duplex, to wszystko wpływa na cenę
Bardzo solidne są drukarki LED. Słyszeliście o takich? Czytałam, że są mniej awaryjne, cichsze i generalnie łatwiejsze w eksploatacji http://drukwfirmie.pl/4773-co-wybrac-dr ... y-laserowa .
Ja u siebie w biurze zdecydowałem się na wynajęcie kilku sprzętów. Według mnie to lepsze rozwiązanie, bo całość nie wychodzi mnie drogo, a w razie czego zawsze mogę liczyć na pomoc serwisu. Korzystam z usług firmy Leterus, więc jakby ktoś był zainteresowany to polecam poczytać więcej na ich stronie.