Witam chcę ocieplić taką letnią kuchnię z względu że tynki były słabe więc są juz skute i teraz chcę przykleić 5 styropian i całość zazbroic siatką a następnie aby jeden budynek nie odstraszał to zaciągnąć strukturą.
Pytanie brzmi następująco od jakiej wysokosci zacząć kleic styropian nie chce ocieplac fundamentów bo to piwnica z letnia kuchnia a nie chce zeby szpeciło podwórko. i dlatego tez chce aby to miało ręce i nogi więc proszę o porady bo pomiedzy stroną przednią a boczną jest ruznica poziomu terenu około 30cm
dodatkowo na sciane drzwi będę miał kostkę na całej długosci sciany i po jednym stopniu przy drzwiach,
i czy najpierw zrobić kostkę czy styropian proszę o poradę
Ocieplenie budynku gospodarczego Proszę o pomoc
-
marcinwlodarczuk
- Początkujący

-
marcinwlodarczuk
- Początkujący

Re: Ocieplenie budynku gospodarczego Proszę o pomoc
pomysł mam następujący jednak nie wiem czy to będzie zgodne z sztuką budowlana
Otóż obkopię dookoła około 40cm opaskę przykleję styropian z zacięziem 45stopni aby ladnie go tam obkleic i siatke wpuscic nastepnie zaciagne całość klejem struktura i boku odkopane obsypię piaskiem a po elewacji budynku zrobię kostkę? czy będzie to dobrze wykonane wpuszczając styropian w ziemie ewentualnie na głębokosc styropianu mogę dac folię bąbelkową do poziomu zero?
Proszę o podpowiedz ponieważ jutro chcę to zacząć do póki mam urlop
Otóż obkopię dookoła około 40cm opaskę przykleję styropian z zacięziem 45stopni aby ladnie go tam obkleic i siatke wpuscic nastepnie zaciagne całość klejem struktura i boku odkopane obsypię piaskiem a po elewacji budynku zrobię kostkę? czy będzie to dobrze wykonane wpuszczając styropian w ziemie ewentualnie na głębokosc styropianu mogę dac folię bąbelkową do poziomu zero?
Proszę o podpowiedz ponieważ jutro chcę to zacząć do póki mam urlop
-
Gość10463
Re: Ocieplenie budynku gospodarczego Proszę o pomoc
zacznij od podstaw robót i od naprawienia izolacji poziomej bo widać że ciągnie po ścianach do góry kapilarnie wodę
ocieplane mokrych ścian mija się z celem
ocieplane mokrych ścian mija się z celem