A skąd i gdzie ma się ta wilgoć budowlana pojawić ?Krystian_Tarnowski pisze:a co zrobisz z wilgocią budowlaną skoro nie wyjdzie przez styropian, jeśli już tak bardzo to styropian ryflowany
klej do ocieplenia styropianem - jaki najlepszy ?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: klej do ocieplenia styropianem - jaki najlepszy ?
A za kilka lat okaże się, że to własnie to rozwiazanie jest szkodliwe dla zdrowia ...Tomasz_Brzeczkowski pisze:Dokładnie tak się teraz robi. Folie z bąbelkami i powłoką Al podbijają świat.
W przeszłości już tak nie raz bywało.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

O mikroklimat dba kontrolowana wentylacja oraz kontrola wilgotności i temperatury latem i zimą. Jeżeli przegroda termiczna ma dbać o komfort wilgotnościowy, szybko będzie do niczego.
rekuperacja od 1989r
A jaki klej ... ?
Czy brak konkretnych odpowiedzi na zadane pytania jest standardem na tym forum ???
Pytasz o klej, a "specjaliści" piszą o folii ...
Czy to jest problem z czytaniem i zrozumieniem tekstu ... ?
Pytasz o klej, a "specjaliści" piszą o folii ...
Czy to jest problem z czytaniem i zrozumieniem tekstu ... ?
-
MarekP1974
- Aktywny

Który klej najlepszy? Pytanie bez sensu bo każdy będzie chwalił swoje. Sprzedawcy szczególnie. Ja użyłem kleju termo organika TO-KU. Pozdrawiam.
Czyli klej poliuretanowyMarekP1974 pisze:Który klej najlepszy? Pytanie bez sensu bo każdy będzie chwalił swoje. Sprzedawcy szczególnie. Ja użyłem kleju termo organika TO-KU. Pozdrawiam.
-
MarekP1974
- Aktywny

No nie koniecznie. TO KU czyli termo organika klej uniwersalny jest na bazie cementu portlandzkiego i zbrojony rozproszonymi włóknami polipropylenowymi.ekmir pisze:Czyli klej poliuretanowyMarekP1974 pisze:Który klej najlepszy? Pytanie bez sensu bo każdy będzie chwalił swoje. Sprzedawcy szczególnie. Ja użyłem kleju termo organika TO-KU. Pozdrawiam.