Za chuya nie rozumiem o czym mowa. Skup się. Najlepiej daj foto.Miro09 pisze:J
Sprawa wygląda tak ze podczas zalewania posadzki piwnic betonem nie wylalem betonu na podłodze w piwnicy pod garażem i została tam glina. Zrobiłem tak dlatego bo do polowy chciałem zasypać ubić i wylać wylewkę pod kanal w garażu czyli na dobra sprawę zrezygnować z piwnicy pod garażem kosztem. Mialem się tym zająć jak zaleje ściany piwnicy ale zatrzymala mnie pogoda.
Wpływ deszczu na ławy fundamentowe.
Re: Wpływ deszczu na ławy fundamentowe.
Teraz po głębszej analizie tego niezwykle przemyślanego wpisu skumałem że nie zalał podłogi na gruncie tylko pod garażem bo chce tą część zasypać robiąc kanał i teraz tam stoi woda. Ale trzeba mieć wyobraźnię żeby się domyślić że ma ściany fundamentowe/piwniczne też pod garażem. Z reguły garaż robi się na poziomie piwnicy. A może się mylę. Nie wiem. Stary już jestem.
Rzeczywiscie moze niezbyt jasno to napisalem ale chodzilo mi dokladnie o to co Pan napisał.xander119 pisze:Teraz po głębszej analizie tego niezwykle przemyślanego wpisu skumałem że nie zalał podłogi na gruncie tylko pod garażem bo chce tą część zasypać robiąc kanał i teraz tam stoi woda. Ale trzeba mieć wyobraźnię żeby się domyślić że ma ściany fundamentowe/piwniczne też pod garażem. Z reguły garaż robi się na poziomie piwnicy. A może się mylę. Nie wiem. Stary już jestem.
No i wlasnie w tym garazu gdzie jest glina, zrobil sie basen o wysokosci 20-30cm do wysokości ław fundamentowych.
Stąd moje pytanie czy ta woda ktora tam stoi moze podmyc mi grunt, ktory znajduje sie pod ława. Tego sie obawiam dlatego chcialem zapytac o opinie bo nie wiem czy na biezaco pompowac wode jak sie bedzie zbierac z opadu czy ta woda moze tam poprostu stac i nic zlego sie nie stanie
Wyżej i tak nie pójdzie a póki co ma lać więc olał bym to do wiosny. Zaprosił bym kilka dziewczyn z miasta i zrobił private pool
Potem takiej okazji może nie być.
Dziękuje.
Skoro nie ma obawy ze podmyje mi te ławy to rozumiem , ze spokojnie moge zalewac sciany piwnic jak sie deszcz uspokoi ?
Skoro nie ma obawy ze podmyje mi te ławy to rozumiem , ze spokojnie moge zalewac sciany piwnic jak sie deszcz uspokoi ?
Deszcz może mieć znaczny wpływ, ale to zależy od wielu innych czynników.
-
Gość10463
to już aż tak źle w ekspertyzach, że na forum się udzielacie ??? Stawiarski jakoś nie narzeka na brak zajęćkeroeks pisze:Deszcz może mieć znaczny wpływ, ale to zależy od wielu innych czynników.
Zabolał wpis konkurencji? Skoro Stawiarski nie narzeka na brak zajęć to co Pan tu robi? Przecież jest Pan jego pracownikiem i szuka na forum jeleni do wyrwania grubszych pieniędzy. Mylę się?Krystian_Tarnowski pisze: to już aż tak źle w ekspertyzach, że na forum się udzielacie ??? Stawiarski jakoś nie narzeka na brak zajęć
-
Gość10463
mylę siępiston pisze:Zabolał wpis konkurencji? Skoro Stawiarski nie narzeka na brak zajęć to co Pan tu robi? Przecież jest Pan jego pracownikiem i szuka na forum jeleni do wyrwania grubszych pieniędzy. Mylę się?Krystian_Tarnowski pisze: to już aż tak źle w ekspertyzach, że na forum się udzielacie ??? Stawiarski jakoś nie narzeka na brak zajęć
Czyli nie zabolał. Pan też ma w stopce swoją reklamę. Tępi Pan tak usilnie spamerów na forum a sam się reklamuje i szuka klientów. Tu się raczej nie pomyliłem.
Jutro maja ustapic opady i mam wstepnie zamowiony beton.
Chcialem zapytac jeszce o 1 rzecz.
W nocy zapowiadaja temperatury rzedu -1 do 2 stopni
Tutaj nasuwa mi sie jeszcze jedno pytanie. Czy przy tej temp mozna betonowac bez dodawania dodatkow oraz czy czy jakby czasami przymarzla ta woda w garazu to tez nic nie powinno sie stac.
Ogolnie to trafilem na cudowna pogode..
Chcialem zapytac jeszce o 1 rzecz.
W nocy zapowiadaja temperatury rzedu -1 do 2 stopni
Tutaj nasuwa mi sie jeszcze jedno pytanie. Czy przy tej temp mozna betonowac bez dodawania dodatkow oraz czy czy jakby czasami przymarzla ta woda w garazu to tez nic nie powinno sie stac.
Ogolnie to trafilem na cudowna pogode..
Beton zamówiony na 14.00 .
Proszę o pomoc czy mogę jutro betonowac jak w nocy temperatura ma spasc do 1 stopnia czyli praktycznie 6-7 godzin od zalania ścian?
Czy to bezpieczne bo nie wiem czy wstrzymać ekipę ..
Kierownik budowy kazał lac ale wiecie jak to dzis z kierbudami..
Proszę o pomoc czy mogę jutro betonowac jak w nocy temperatura ma spasc do 1 stopnia czyli praktycznie 6-7 godzin od zalania ścian?
Czy to bezpieczne bo nie wiem czy wstrzymać ekipę ..
Kierownik budowy kazał lac ale wiecie jak to dzis z kierbudami..
I co Miro? Zalane? Dało radku czy jak przywieźli beton to stwierdziłeś że jednak nie dzisiaj bo pada? heheh