Witam wszystkich a zarazem pozdrawiam bo to moj pierwszy post
Wymienilem okna na plastikowe i pojawil sie problem z wilgocia na szpaletach i w rlogach oraz skroplona para na szybach Chce zwalczyc to tylko nie wiem czy bedzie dobra izolacja na szpalecie korek zamiast styropianu.Pomyslalem o korku poniewaz przy okazji chce nim zrobic ocieplenie polaczenia sufitu ze sciana
Prosze o fachowa porade Bede wdzieczny za kazdy post
Izolacja z korka
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
elektron02
- Początkujący

-
elektron02
- Początkujący

molok78 z wentylacja mam taki problem ze poprostu musze raczej zalozyc deflektor H bo mi nawiewa do pokoju zamiast z pokoju ale jak sie cieplej zrobi To wiem ze musze zrobic ale bardziej mnie interesuje izolacja z korka od srodka pod katem technicznym jak sie ma do styropianu Moja wadakonstrukcyjna jest to ze przemarza mi strop i sam nie wiem czy korek pomogl by to odizolowac gdybym go przykleil (laczenie stropu ze sciana na szerokosci ok 15 cm)
Strych mam ocieplony wata ,w scianie jest tez wata mineralna zamiast przestrzeni powietrznej i moim bledem bylo to ze nie zrobilem izolacji od cegly(wianka) gdy zalewalem strop Co o tym myslicie
Dziekuje za zainteresowanie i pozdrawiam
Strych mam ocieplony wata ,w scianie jest tez wata mineralna zamiast przestrzeni powietrznej i moim bledem bylo to ze nie zrobilem izolacji od cegly(wianka) gdy zalewalem strop Co o tym myslicie
Dziekuje za zainteresowanie i pozdrawiam
-
cichociemny
- Początkujący

Re: Izolacja z korka
Czy okna które kupiłeś są rozszczelnione?
Zapewne nie, poszukaj w umowie tam może być że godzisz się na kupno okien nierozszczelnionych...
jeżeli takiego zapisku nie ma to kupiłeś okna które nigdy nie powinny zostać dopuszczone do sprzedaży
artykuł na temat wentylacji:
http://oknotest.pl/pl/wentylacja_inform ... dstawo.php
Zapewne nie, poszukaj w umowie tam może być że godzisz się na kupno okien nierozszczelnionych...
jeżeli takiego zapisku nie ma to kupiłeś okna które nigdy nie powinny zostać dopuszczone do sprzedaży
artykuł na temat wentylacji:
http://oknotest.pl/pl/wentylacja_inform ... dstawo.php
-
elektron02
- Początkujący