Jakie ogrodzenie ?
Re: jakie ogrodzenie ?
Sam zastanawiam się nad zmianą ogrodzenia, aktualnie posiadam betonowe ale po przeczytaniu tergo artykułu chyba zmienię na aluminiowe, pytanie czy warto? Będzie to jakoś wyglądać?
-
krzysiek88
- Początkujący

Jaki beton byście dali do osadzenia słupków?
Ogrodzenie będzie z siatki, słupki kątownik 50x50x5, 2 metry, w tym 1,5m ponad ziemię, pól metra w ziemi + ewentualnie coś dospawam, byłem nastawiony, że zrobię na pólsuchym zamówionym z betoniarni i będe ubijął go hm? Czy mokry beton?
Ogrodzenie będzie z siatki, słupki kątownik 50x50x5, 2 metry, w tym 1,5m ponad ziemię, pól metra w ziemi + ewentualnie coś dospawam, byłem nastawiony, że zrobię na pólsuchym zamówionym z betoniarni i będe ubijął go hm? Czy mokry beton?
Według mnie aluminiowe sie nie sprawdzi wcale tak dobrze, jeżeli masz betonowe tak jak ja tylko u mnie jest mur Genua z Pozbruk to nigdy bym go na coś takiego nie wymienił.
skoro nie chcesz siatki to może ogrodzenie łupane? Teraz takie ogrodzenia są w modzie. Generalnie ich atut to trwałość, wytrzymałość a zarazem bardzo estetyczny wygląd. Skontaktuj się z firmą pro-ogrodzenia w tym temacie bo mój znajomy korzystał z ich usług i jest bardzo zadowolony. Mówił,że cenowo wychodzi dużo taniej niż można się spodziewać 
Stawiam na kute stalowe solidne, trwałe i wygląda estetycznie, ponadto ze stalą nierdzewną nic się nie dzieje.
Witam, zapraszam do zapoznia się z ofertą na ogrodzenia panelowe, ogrodzenia frontowe lub ogrodzenia gabionowe firmy http://globfence.pl.
Ogrodzenia z kamienia są ciężkie, dlatego muszą być osadzane na fundamencie sięgającym poniżej poziomu zamarzania gruntu (80-120 cm). Jeśli mur z kamienia ma być wykonany ze skał porowatych – piaskowców lub wapieni – konieczne jest ułożenie izolacji przeciwwilgociowej poziomej, na przykład z dwóch warstw papy na lepiku. Co 10 m należy wykonać dylatację, która zapobiega pękaniu muru spowodowanemu nierównomiernym osiadaniem gruntu. Kamienny mur musi mieć grubość co najmniej 30 cm (ale nie mniej niż 1/5 jego wysokości).
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie ... chodzi o to , by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Właśnie ja posiadam od paru lat metalowe, ale nie ze stali ocynkowanej i przyznam że aktualnie nie wybrałabym innej opcji, zero jakikolwiek problemów. Jak dla mnie najlepsza opcja, ja korzystałam z firmy Kowal z Łaszkowa
-
wojtek123456789
- Zainteresowany

A patrzyłeś na stronie http://www.wibram.com.pl/ogrodzenia-posesyjne? Mają duży wybór
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Bardzo dobrze sprawdzają się także ogrodzenia panelowe. Ja posiadam takie od kilku lat od firmy ogrodzenia-stebud.pl i jestem z niego zadowolony.
Ja jestem zwolenniczką trwałych ogrodzeń, nie żadne siatki czy płotki. Stawiam na solidne, betonowe lub ceglane ogrodzenia które będą dobrze służyć przez długie lata i będą nie do sforsowania. Właśnie takie są ogrodzenia z http://kostbet.pl/produkty/murki-i-ogrodzenia/ które charakteryzuje nie tylko trwałość ale również ładny wygląd. Idealne połączenie przyjemnego z pożytecznym.
-
sztukateria1
- Początkujący

Najlepsze będzie ogrodzenie, które komponuje się ze sztukateria elewacyjna
Mi bardziej odpowiadają ogrodzenia panelowe są tańsze i bardziej praktyczne
Zgadzam się z tym, że takie ogrodzenia z paneli są dobrym rozwiązaniem. Są funkcjonalne i praktyczne. Taki montaż ogrodzenia z paneli wcale nie jest trudny i każdy może go wykonać samodzielnie.