Automatyka domowa
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Automatyka domowa
Fajnie, że ta technologia robi się coraz bardziej popularna nad Wisłą
Ja jestem zadowolona z inteligentnego systemu w domu, pozwala zaoszczędzić czas i do tego zwiększa bezpieczeństwo. system instalowala nam majca.technology i bardzo sobie chwalimy.
Witam, Czy ktoś orientuje się w Paigo? Czy można do Z-Liva podpiąć czujniki różnych firm? Nigdzie na forach nie mogę znaleźć takiej informacji. Zatem będę wielce wdzięczny, jeśli ktoś odpisze na moje pytanie... Pozdrawiam Paigo.eu i centrala Z-Liva z aplikacją Z-Soft (jakby ktoś pytał, jak i co)
Zarejestrowałem się żeby polecić wam system firmy Deimic - trochę po sąsiedzku. Dom pokazowy mają w Pigży pod Toruniem, ciekawe sprawa że w Polsce też się robi takie systemy i to widać, że światowe. Rozmawiałem z ich przedstawicielem, dużą ekspansję robią teraz na Europę, w Polsce podobno mają ponad 2000 zainstalowanych modułów. Ja póki co jestem zadowolony ale też konsultowałem to z nimi od stanu surowego, więc cała elektryka jest zrobiona tak jak powinno być. Sporo rzeczy można znaleźć na ich stronie Deimic.pl i fajne filmiki mają na You Tube. Ogólnie jak na pierwsze pół roku działania to jest świetnie i nic się nie sypie. W razie gdyby jeszcze ktoś pytał to mam domek 160m i moduły potrzebowałem 2 - jeden master i jeden ekspander.
Warto też jeżeli ktoś potrzebuje włącznika GSM wybrać taki z czujnikiem temperatury jeżeli chce kontrolować ją w pokojach czy też na zewnątrz.
Aktualnie jestem na etapie budowy domu i zdecydowaliśmy się na kilka rodzajów automatyki
automatyka alarmu domowego
automatyka oświetlenia
jak również automatyczne sterowanie roletami i ogrzewaniem
Zależało mi na tym aby zrobić wszystko porządnie i aby dom spełniał nowoczesne standardy i mam nadzieję, ze mi sie udało.
Zdecydowałem sie na ich sterowniki. Polecam sobie poczytać.
automatyka alarmu domowego
automatyka oświetlenia
jak również automatyczne sterowanie roletami i ogrzewaniem
Zależało mi na tym aby zrobić wszystko porządnie i aby dom spełniał nowoczesne standardy i mam nadzieję, ze mi sie udało.
Zdecydowałem sie na ich sterowniki. Polecam sobie poczytać.
Też inwestuję w automatykę domową, chciałbym używać do sterowania oświetleniem, roletami i brama wjazdową. Polecono mi Logo8 Simensa, ponoć łatwy w obsłudze. Ciekawe czy rzeczywiście damy radę:)
W zakresie wyboru automatyki to ze swojej strony zdecydowanie mogę polecić, abyś również zwrócił uwagę na programowalne zegary sterujące które również mogą ułatwić Ci wykonywanie i zarządzanie wieloma elementami w domu, czy również firmie. Są też przede wszystkim niezawodne i bardzo szybkie w działaniu. Jedno proste urządzenie potrafi w znaczny sposób zwiększyć komfort życia i przyśpieszyć wiele procesów.
-
mariano-1991
- Początkujący

Raczej jestem sceptyczny co do tylu automatyzmow w mieszkaniu... sam korzystam tylko ze sterowania automatycznego klima na poddaszu, bo nie chce mi sie do niej latac z pilotem wiec tylko cyk telefon lacze sie przez wifi a z reszta rzeczy o ktorych piszecie na razie sie wstrzymuje...
Inteligentne urządzenia w domu są coraz bardziej popularne i ludzie często decydują się na takie rozwiązania - taki sprzęt jest aktualnie niedrogi, możecie wybrać coś z naszej oferty: https://www.skynet.pl/category/inteligentny-dom 
Polecam w tych kwestiach firmę Hi-Fi Silesia w Katowicach. Projektują i wykonują systemy audio-video, systemy monitoringu, a także automatykę dla inteligentnego domu. To świetni fachowcy, którzy potrafią wspaniale doradzić najlepsze rozwiązanie.
Ja ostatnio przeglądałem oferty na anteny i wpadło mi w oko super rozwiązanie bezprzewodowa żarówka LED Smart ze ściemniaczem. Już zamówiłam kilka i czekam.
My skorzystaliśmy z takich inteligentnych rozwiązań przy wyborze okien aluminiowych. Okej, wygoda jest ważna, wiadomo, ale w grę wchodziły również kwestie bezpieczeństwa, które dla mnie były priorytetem. Dzięki systemom, które zaproponowali nam w salonie Argo, gdy wychodzę z domu dostaję na telefon komunikat o niezamkniętych oknach, które w razie potrzeby mogę też zamknąć zdalnie. Bardzo przydatne są też czujniki CO2, które badają jakość powietrza, a w razie potrzeby okna wietrzą pomieszczenie. System rozpoznaje również, jeśli pogoda się pogorszy i zamyka okna automatycznie. Testujemy już to rozwiązanie przez 2 lata i bardzo fajnie działa 
Ja mam zastosowana automatyke oswietlenia, alarmu, temperatury i jestem bardzo zadowolony, więc jak najbardziej mogę polecic. Gdyby ktos nie mial sprawdzonej firmy, to pisać na PW.
Prawda to, inteligentny dom w dzisiejszych czasach to niemal podstawa. W tej kwestii polecam śmiało usługi Krysta. Mają innowacyjne rozwiązania i duże doświadczenie w tym co robią. Ponadto ich usługi są na każdą kieszeń i doradzą wam najlepiej co przyda się w waszym domu oraz jakie rozwiązania będą najkorzystniejsze.