Schody z kamienia - tak czy tak?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Schody z kamienia - tak czy tak?
Ciekawa opcja, ale nie wszędzie pasuje. Wydaje mi się, że najlepiej takie schody wyglądają w duuuużych przestrzeniach. W małym domku raczej będą przytłaczające.
Pozdrawiam! 
Ja jestem jednak bardziej za drewnianymi schodami ze szklaną balustrada 
Schody kamienne i kamienne podłogi są bardzo eleganckie jednak wyamagają odpowiedniej pielęgnacji. Warto zainwestować w profesjonalne środki czystości o neutralnym pH.
Technolog Grupa PSC
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
Na pewno tego typu schody odpadają jeżeli chodzi o zewnętrzne wykończenie,natomiast we wnętrzu jak najbardziej i zdadzą egzamin. Szczególnie jeżeli mowa o kamieniu naturalnym.
meble z dostawą do domu.
Mnie się bardzo podobają.
Na pewno mogą się pięknie prezentować, coś takiego http://marmurowe.pl/pl/blaty-umywalki-s ... 150x2.html bardzo mi się podoba.
-
planetkatar
- Początkujący

Podobają mi się... ale w urzędach albo szpitalach. W domu jestem zwolennikiem drewnianych schodów. Najlepiej półkowych.
Dokładnieplanetkatar pisze:Podobają mi się... ale w urzędach albo szpitalach. W domu jestem zwolennikiem drewnianych schodów. Najlepiej półkowych.
-
DekoracjeWnetrz
- Początkujący

A mi bardzo podobają się takie schody z kamienia naturalnego, generalnie wykończenie podłogi w takim stylu również uważam że jako całość będą się pięknie prezentować i zapewnią nam optymalny komfort. Jedyny minus to wysoka cena kamienia naturalnego.
Zalezy gdzie. Jeżeli to schody do domu to jeszcze kamienne mogą być, ale w samym domu to jednak drewno.
ja mimo wszystko wolę schody drewniane:)
schody kamienne warszawa są najbardziej trwałe i eleganckie moim zdaniem. Nie trzeba ich też tak konserwować jak drewnianych.
urodzony optymista
Marmur na schodach może ładnie wyglądać także w domu, kwestia aranżacji 
Jak najbardziej na tak. Nie zdarzyło mi się jeszcze spotkać z sytuacją, kiedy to osoba zlecająca postawienie takich schodów narzekała. Warto poznać przykładowe aranżacje, w tym celu odsyłam Was tutaj: http://www.libet.pl/przeznaczenie/schody.
U rodziców są schody kamienne, konkretnie granitowe i granit jako mocny kamień, mało porowaty idealnie się na to nadaje. Kamień brali kilka lat temu z krakowskiej hurtowni HB-Polska, wybór mają tam ogromny, byłem tam z rodzicami oglądać i wybierać.