Kolega ma rację. Trzeba iść z postępem.ghoul00 pisze:Zamiast bawić się z rozrabianiem kleju do płytek ogarnij pianoklej. Robota idzie zdecydowanie szybciej i nie ma takiego syfu. Żona będzie zadowolonaPianoklej nie przyrasta tak jak pianka montażowa, więc nic ci nie wypcha.
Kamień dekoracyjny
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
lukas_luka
- Początkujący

Re: Kamień dekoracyjny
Jak dojdę do etapu robienia elewacji mojego domu to na pewno przykleję sobie w niektórych miejscach kamień. Szczególnie podoba mi się w połączeniu z deska elewacyjną. Tak jak w tym programie Dom Marzeń, ciemna deska i jasny kamień, efekt mega. Wiem, że deska Kosbudu a kamień nie pamiętam jakiego producenta.
-
MARYLA1975
- Początkujący

A nie lepiej zamiast sztucznej gipsówki położyć prawdziwy kamień? Sprawdźcie w firmie KLINK na www.klink.pl - mają bardzo duży wybór paneli kamiennych. Są czasem promocje i można kupić prawdziwy panel kamienny w cenie 100zł/m2. Zdecydowanie efekt z wykorzystaniem kamienia będzie bardziej imponujący niż ściana z gipsu 
Fajna hurtownia kamieni dekoracyjnych jest w Krakowie - HB-Polska. My mamy od nich granit na blat, piękny kolor i wzór Azul Aran.
Na pewno warto wybrać specjalny klej
One są lepiej dopasowane do kamienia i lepiej go chwycą.
-
robertnowaczynski
- Aktywny

A może nie kamień dekoracyjny a płytki ręcznie formowane? Też ciekawe rozwiązanie, może nawet ciekawsze niż oklepany kamień. Zobaczice sobie fajne przykłady na stronie Klinkier Bud http://klinkierbud.pl/firma/vandersande ... -formowane Coś wam się podoba?
Tutaj http://www.kameno.pl/kamien-dekoracyjny-poradnik.html znajdziecie wiele ciekawych porad, jeśli chodzi o kamień dekoracyjny. Powiem szczerze, że jest to naprawdę ciekawe rozwiązanie, które niejednokrotnie świetnie wygląda. Trzeba mieć tylko odpowiedni pomysł.
Najlepszy kamień biorę od www.hgs.pl. To solidny i rzetelny sprzedawca, na którym nigdy się nie zawiodłam. Bardzo dobra współpraca, towar wysokiej jakości i atrakcyjna cena. Są terminowi i fachowi. We własnym domu również zrobiliśmy schody z ich produktów.
Bardzo mi się podobają elewacje kamienne, jednak zdecydowanie bardziej podoba mi się kamień naturalny niż imitacja.
-
Malinarchitektura
- Początkujący

A my zdecydowaliśmy się na elewację z "betonu architektonicznego" Zdjęcie jest sprzed bodajże miesiąca, w tym momencie całość jest już wykończona i prezentuje się obłędnie. 
Beton zamawiany wprost u producenta, w https://luxum.pl/
Beton zamawiany wprost u producenta, w https://luxum.pl/
Nie przekonuje mnie ten beton... no ale wiadomo każdy ma swoj gust i swoje preferencje. Ja tam też jak ktoś wyzej pisał - zdecydowanie wole solidne wykonczenie z naturalnych kamieni. Kilka lat temu Marmur Dulemba robił nam i projekt i realizacje elewacji z granitu. Dobra robota widać lata praktyki na każdym kroku. Zresztą teraz uderzamy do nich z posadzka i scianami w łazience na bank będzie to marmur na ten styl http://www.marmur-dulemba.pl/portfolio/lazienki/ ale bez kontrastow kolorystycznych - po prostu jednolity Botticino Classico
W swoim zakładzie kamieniarskim używam kamieni od HB Polska w Krakowie. Mają bogatą ofertę kamieni naturalnych. Działają niezwykle szybko i profesjonalnie. To sprawdzony dostawca.
-
Webarchitekci
- Aktywny

Marmur musi być kotwiony i będą mostki cieplne.
Beton architektoniczny zwłaszcza w lekkiej formie, jak beton Luxum, można kleić na styropian do 20cm grubości.
Płyty 120x60cm, albo 150x60cm można kleić na klej systemowy.
Do tego, elewacje z betonu architektonicznego ( w klasie premium, albo industrial ) można myć myjką ciśnieniową.
Beton architektoniczny zwłaszcza w lekkiej formie, jak beton Luxum, można kleić na styropian do 20cm grubości.
Płyty 120x60cm, albo 150x60cm można kleić na klej systemowy.
Do tego, elewacje z betonu architektonicznego ( w klasie premium, albo industrial ) można myć myjką ciśnieniową.
nie kazdemu do gustu przypadl beton, ja np taras w ogrodzie zrobilem i postawilem kleju a ze teraz te technologie z klejami itd ida do przodu dalem marmur ze sklepu trawertyn-marmur i wyglada niezle mozna sie o takie cos pokusic
-
e-Rzecznik_Magnat
- Superużytkownik

Szanowni Państwo,
Alternatywą dla tradycyjnego kamienia dekoracyjnego jest tynk mineralny Magnat Beton Style. Pasuje on idealnie do nowoczesnych aranżacji, możne być z powodzeniem wykorzystany na podłoża tradycyjne czy gipsowe. Tynk jest lekki, nie obciąża ścian, sprawdzi się przy dekoracji mniejszych i większych powierzchni. Wyglądem przypomina oryginalny beton: posiada charakterystyczną dla tego materiału kolorystykę, ubytki, wżery, a przy pomocy dedykowanych narzędzi można nadać strukturze efekt deskowania.
Alternatywą dla tradycyjnego kamienia dekoracyjnego jest tynk mineralny Magnat Beton Style. Pasuje on idealnie do nowoczesnych aranżacji, możne być z powodzeniem wykorzystany na podłoża tradycyjne czy gipsowe. Tynk jest lekki, nie obciąża ścian, sprawdzi się przy dekoracji mniejszych i większych powierzchni. Wyglądem przypomina oryginalny beton: posiada charakterystyczną dla tego materiału kolorystykę, ubytki, wżery, a przy pomocy dedykowanych narzędzi można nadać strukturze efekt deskowania.