Witam wszystkich
Chciałbym się dowiedzieć jak wycenić kafelkowanie takiego brodzika wraz montażem odpływu liniowego plus szlifowanie betonu pod spadki w kopertę ?
KABINA BEZ BRODZIKA
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
KABINA BEZ BRODZIKA
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2016, 19:42 przez maxsortis, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Gość10463
Re: KABINA BEZ BRODZIKA
tak jak się wycenia roboty, czyli coś razy coś + coś na roboty nie przewidziane. Do tego składki na zus i podatek dochodowy. Można jeszcze dodać koszty ubezpieczenia roboty na wypadek przeciekania wszystkiego co związane jest z brakiem odpowiednich zabezpieczeń przeciwwodnych czyli wody nie wywierającej ciśnienia ale czasowo zalegającej
Dzięki za odpowiedź , myślałem bardziej o konkretnych cenach za wykonanie takiego brodzika a nie głupiej odpowiedzi coś + coś teraz przynajmniej wiem że muszę to jakoś zsumować jeszcze podatek i zus masakra
-
MarekP1974
- Aktywny

Jestem na tym etapie - 50 zł za metr.maxsortis pisze:Dzięki za odpowiedź , myślałem bardziej o konkretnych cenach za wykonanie takiego brodzika a nie głupiej odpowiedzi coś + coś teraz przynajmniej wiem że muszę to jakoś zsumować jeszcze podatek i zus masakra
-
lideropinii
- Superużytkownik

To zależy od tego jaki materiał, jaka powierzchnia, jak bardzo skomplikowana jest kwestia hydrauliki, przede wszystkim odpływu, w jakim regionie Polski itd, ale średnio można to tak przyjąć.
https://www.facebook.com/decoroom.eu
https://www.facebook.com/decoroom.eu
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
-
Gość10463
ha ha ha wycena 5 dych i będę twój jest na czasie !!!! sama taśma izolacyjna w narożnikach to 25 zeta za metr bieżący, więc reszta to hydroizolacja i klej a robocizna za free z dopłatą
przestańcie coś na pałę wyceniać bo się jeden z drugim naczyta i będzie tyle dawał magikowi od flizowania
przestańcie coś na pałę wyceniać bo się jeden z drugim naczyta i będzie tyle dawał magikowi od flizowania