Siatka + tynk gipsowy
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Siatka + tynk gipsowy
Mam pytanie co do tynku gipsowego, a mianowicie skuwam stary tynk na ścianach z suporexu i widzę, że masa pustaków jest spękana więc myślę, że warto nałożyć siatkę na całe ściany jednak nie mam w tym doświadczenia.
Czy lepiej nałożyć siatkę na specjalny klej i dopiero na to kłaść tynk czy lepiej zatapiać w tynku ? Warstwa tynku będzie około 2-4 cm
Czy lepiej nałożyć siatkę na specjalny klej i dopiero na to kłaść tynk czy lepiej zatapiać w tynku ? Warstwa tynku będzie około 2-4 cm
Re: Siatka + tynk gipsowy
A nie ma to jakiejkolwiek różnicy jakościowej ( cena nie jest tak ważna ) bo wykonuję remont we własnym domu i chciałbym zrobić to porządnie a ekspertem nie jestem 
Mam też pytanie o rodzaj tynku, ponieważ wybrałem Cekol T-49, czy to poprawny wybór ?
Mam też pytanie o rodzaj tynku, ponieważ wybrałem Cekol T-49, czy to poprawny wybór ?
Zwykły czy lepiej diamant?
Jak grubo maksymalnie można położyć Diamant ? Mam dosyć duże nierówności na ścianach i nie wiem czy nie będzie "spływał".
Zamierzam kłaść tynk ręcznie i zastanawiam się czy w takim wypadku nie lepiej wybrać Dolinę Nidy Zeta ?
Zamierzam kłaść tynk ręcznie i zastanawiam się czy w takim wypadku nie lepiej wybrać Dolinę Nidy Zeta ?
-
Gość10463
wg zaleceń producenta lub wg tego co jest napisane na opakowaniu
Dzięki ale bardziej chodzi mi o doświadczenie użytkujących a nie regułkę na opakowaniu.
A czy taka starą obrzutkę która trzyma się bardzo dobrze można zostawić czy lepiej męczyć się ze skuwaniem ?