mieszkanie 130 m2 czy warto zakładać instalacje inteligentną
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: mieszkanie 130 m2 czy warto zakładać instalacje intelige
no niby tak, ale jest to jednak wygoda. no i przede wszystkim gadżet!
-
FDtech_KNX
- Początkujący

- Kontakt:
Tak tutaj było napisane wcześniej - wszystko zależy od potrzeb. Tak naprawdę w domach i mieszkaniach o każdej powierzchni jest sens pomyśleć nad zastosowaniem domowej automatyki. Zalety takiego systemu to nie tylko komfort, ale również znacznie zwiększone bezpieczeństwo.
Serdecznie zapraszamy na naszego bloga, gdzie obszernie opisujemy działanie automatyki domowej a także opisujemy funkcje oraz korzyści jakie płyną z mieszkania w inteligentnym domu. Blog znajduje się pod adresem: www.dominteligentny.info
Serdecznie zapraszamy na naszego bloga, gdzie obszernie opisujemy działanie automatyki domowej a także opisujemy funkcje oraz korzyści jakie płyną z mieszkania w inteligentnym domu. Blog znajduje się pod adresem: www.dominteligentny.info
Nie, nie zgodzę się, są kible, które umyją i jeszcze wysuszą a i muzyczkę jeszcze można pościć.Enerbau pisze: Do kibla też trzeba dojść, a prysznic sam nas nie umyje...
:
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Moim zdaniem warto, bardzo fajny system. Mój znajomy posiada taki od firmy http://www.sprint.pl/ i zachwala go za każdym razem kiedy u niego jestem. Ma dom trochę większy ok. 170 m2.
-
ewelina546
- Zainteresowany

Re: mieszkanie 130 m2 czy warto zakładać instalacje inteligentną
To jest również oszczędność i o nie tylko jeśli chodzi o dom, ale również w firmie. Głównie jeśli połączymy zautomatyzowanie oświetlenia, ogrzewania i np. wentylacji. Firma Schneider Electric zajmuje się takimi rozwiązaniami i to na bardzo szeroką skalę. Jak wgłębisz się w temat od razu zauważysz korzyści.
-
Piotr Nowik
- Superużytkownik

- Kontakt:
Mój dom jest inteligentniejszy ode mnie, bo jak pier..., to wykrywa pier... i otwiera okno. Ja bym tego nie zrobił. Wolę w smrodach siedzieć. 
Jestem światowej sławy specjalistą od mniemanologii stosowanej, a praw fizyki uczę się od pana Tomasza Brzęczkowskiego
-
Piotr Nowik
- Superużytkownik

- Kontakt:
To prawda. Są takie kible w Japonii ale nie tylko tam. Jedyne, co im brakuje, to fukncji wypędzlowania przyrodzenia.bachus pisze:są kible, które umyją i jeszcze wysuszą a i muzyczkę jeszcze można pościć.
Jestem światowej sławy specjalistą od mniemanologii stosowanej, a praw fizyki uczę się od pana Tomasza Brzęczkowskiego
Mieszkanie jest dość spore... ja bym założyła.
My mamy eM 80m2 i myslimy o systemie SmartHome z https://sklep.ferguson.pl/pl/c/Inteligentny-dom/74 Może te zastanów się nad tym systemem? Z tego co widziałam bardzo pozytywnie wpływa na życie.
Takie systemu nie są już tylko do domów, w mieszkaniach też się swietnie sprawdzają.
My mamy eM 80m2 i myslimy o systemie SmartHome z https://sklep.ferguson.pl/pl/c/Inteligentny-dom/74 Może te zastanów się nad tym systemem? Z tego co widziałam bardzo pozytywnie wpływa na życie.
Takie systemu nie są już tylko do domów, w mieszkaniach też się swietnie sprawdzają.