jakie poduszki sa najzdrowsze?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: jakie poduszki sa najzdrowsze?
Wszystko zależy od Twojego stanu zdrowia. Jeśli masz alergię to najlepsze są poduszki syntetyczne, bo te z pierzem uczulają. jeśli nie masz takich problemów to możesz wypróbować poduszki puchowe, które zimą grzeją a latem się pod nimi nie spocisz tak bardzo jak pod sztucznymi. No i są jeszcze poduszki typowo ortopedyczne- wyprofilowane, z podparciem dla szyi- jeśli masz problemy z kręgosłupem szyjnym.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Również słyszałem pochlebne opinie o tych profilowanych, trzeba kiedyś sobie taką sprawić.
- posciel.biz
- Początkujący

Polecam antyalergiczną poduszkę Thinsulate Insulation, marki F.a.n. frankenstolz, z materiału ekstremalnie oddychającego. Pokryto ją delikatnym mako-batystem, który w 100% składa się z bawełny.
Nie wiedziałam, że jakość poduszki jest tak ważna 
Jak szukasz naprawdę dobrej jakości poduszki ortopedycznej to sprawdź ofertę sklepu internetowego pod adresem sissel.com.pl. Ja tam nawet za konkurencyjną cenę kupiłem moją. Jest objęta pięcioletnią gwarancją i naprawdę sprawdza się. Nie czuję już tak silnego bólu w kręgosłupie szyjnym i wstaje wyspany.
-
Budowlaniec 1980
- Początkujący

Jeśli masz jakieś problemy alergie itd to kup specjalistyczne antyalergiczne
-
BellaStoria
- Zainteresowany

Akurat w kwestii dobrych i wygodnych poduszek,to uważam iż nie można na nich zbytnio oszczędzać jeżeli chcemy mieć optymalny komfort i wygodę podczas snu. Warto natomiast poszukać w dobrych sklepach internetowych,gdzie wybór jest szeroki i zawsze możemy liczyć na niższe ceny.
I ja również, tak jak większość osób wypowiadającch się w tym wątku, jestem zachwycona działaniem poduszek termoelastycznych.
Osobiście używam poduszki Thermal Comfort i nie zamieniłabym jej na żadną inną, dość powiedzieć, że na wszelkie wyjazdy zawsze zabieram ją ze sobą
Osobiście używam poduszki Thermal Comfort i nie zamieniłabym jej na żadną inną, dość powiedzieć, że na wszelkie wyjazdy zawsze zabieram ją ze sobą
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Fajny temat. Od zawsze spałem na zwykłych poduszkach ale postanowiłem niedawno coś zmienić w tym temacie.
-
bacazezbocza
- Zainteresowany

Mam syna alergika. Mimo problemów przy większości poduszek, te na palety sprawdziły się świetnie! http://datacentermanager.pl/kolorowa-poduszka-na-paletach/
Możemy usiąść wszyscy przy grillu i nie słyszymy żadnego kichania czy smarkania.
Możemy usiąść wszyscy przy grillu i nie słyszymy żadnego kichania czy smarkania.
To zależy. Jak dla mnie pościele o poduchy muszą być wykonane z materiałów antyalergicznych.
Wydaje mi sie, że pojęcie najzdrowsze jest takie lekko marketingowe, na pewno niektóre materiały nie "wciągają" tyle kurzy i z tego też powodu są zdrowsze, sami jakiś czas temu kupiliśmy przez Sembella kilka poduszek i wysypiamy się na nich bardzo dobrze. Zresztą zobaczcie sami może komuś podpasuje - http://sembella.pl/produkty/poduszki/ dla mnie akurat najważniejsze, żeby poduszka była duża.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Są też poduszki wyprofilowane i pasujące idealnie do kształtu karku i głowy.
Jeśli ktoś chce kupować stacjonarnie, dobrze, jakby się dopytał sprzedawcy o najlepsze. Zwykle potrafią doradzić.
ja jednak nie mam czasu np. biegać po sklepach, więc dobre kupiłam u nich designstyl.pl
Wybór poduszki jest bardzo ważny, istotne jest także, żeby utrzymywać poduszki w higienicznej czystości, ponieważ wszystko co się w nich znajduje co noc wdychamy, a od tego czy poduszka jest dobrej jakości, czy jest wygodna zależy jakość naszego snu i to czy będziemy się wysypiać.