jestem w trakcie urządzania pokoju i na jednej ze ścian chciałbym uzyskać efekt z załączonej grafiki. Jakie materiały są mi potrzebne i czy trzeba tutaj zastosować jakieś skomplikowane techniki? Dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Zatem proszę wyjaśnić na czym polega ta odpowiednia aplikacja, aby powstały takie wżery jak na zdjęciu przedstawionym przez autora tematu.e-Rzecznik_Magnat pisze:Szanowny Panie,
taki efekt można uzyskać dzięki zastosowaniu struktury dekoracyjnej Beton MAGNAT Style. Odpowiednia aplikacja wyrobu pozwoli na uzyskanie charakterystycznych wżerów.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik Magnat
Fajny motyw.grzejniczak pisze: chciałbym uzyskać efekt z załączonej grafiki.

Szanowny Panie,-_- greg pisze: Zatem proszę wyjaśnić na czym polega ta odpowiednia aplikacja, aby powstały takie wżery jak na zdjęciu przedstawionym przez autora tematu.
Beton MAGNAT Style i inne tego typu produkty służą do wykonania imitacji, a jak widać na filmach, akurat ta imitacja betonu jest kiczowata.
grzejniczak pisze: chciałbym uzyskać efekt z załączonej grafiki.
W takim razie czy można prosić o fotografię lub film wykonanej tym sposobem powierzchni ściany?e-Rzecznik_Magnat pisze:Szanowny Panie,-_- greg pisze: Zatem proszę wyjaśnić na czym polega ta odpowiednia aplikacja, aby powstały takie wżery jak na zdjęciu przedstawionym przez autora tematu.
Beton MAGNAT Style i inne tego typu produkty służą do wykonania imitacji, a jak widać na filmach, akurat ta imitacja betonu jest kiczowata.
grzejniczak pisze: chciałbym uzyskać efekt z załączonej grafiki.
wielu inwestorów chwali sobie strukturę dekoracyjną Beton MAGNAT Style, jako rozwiązanie pozwalające na uzyskanie ciekawych efektów dekoracyjnych, doskonale harmonizujące się z metalem szkłem i drewnem. Aby otrzymać wykończenie z charakterystycznymi wżerami, do świeżo nałożonej masy należy przyłożyć (całą powierzchnią) pacę, a następnie odrywać ją w kierunku prostopadłym do płaszczyzny, w zależności od ilości pożądanych ubytków. Podczas wysychania tynku delikatnie go wygładzamy, nie dociskając mocno pacy do podłoża.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik Magnat
Zatem proszę wskazać gdzie są "betonowe pory" na tym filmie,mirrek pisze:Na YouTubie jest dobry i zwięzły instruktaż na ten temat.
https://www.youtube.com/watch?v=IYF7QUwOal8

W filmie jest pokazane jak zrobić taką ścianę i zrobić inny efekt. Wszystkiego tu Ci nie powiemy, sam musisz pomyśleć jak zrobić takiego nieregularne dziury. Albo podpytać kogoś w markecie budowlanym np. Nikt z nas podejrzewam nie miał takiego zlecenia i jego realizacja jest niestandardowa.-_- greg pisze:Zatem proszę wskazać gdzie są "betonowe pory" na tym filmie,mirrek pisze:Na YouTubie jest dobry i zwięzły instruktaż na ten temat.
takie jak na poniższym zdjęciu
Od początku chodzi o te wżery. Po co zatem podawać film, który miał wyjaśnić jak je wykonać a w efekcie nie pokazuje jak je wykonać.mirrek pisze:Na YouTubie jest dobry i zwięzły instruktaż na ten temat.
...
W filmie jest pokazane jak zrobić taką ścianę i zrobić inny efekt. Wszystkiego tu Ci nie powiemy, sam musisz pomyśleć jak zrobić takiego nieregularne dziury. Albo podpytać kogoś w markecie budowlanym np. Nikt z nas podejrzewam nie miał takiego zlecenia i jego realizacja jest niestandardowa.
Różnica polega na tym, że musisz zastosować nieco inną formę do odciśnięcia tych odprysków. Ja nie mam pomysły jak, ale może ktoś na forum Ci pomoże. Bo generalnie formowanie takiej struktury przebiega właśnie tak jak pokazuje filmik, który zapodałem.-_- greg pisze:Od początku chodzi o te wżery. Po co zatem podawać film, który miał wyjaśnić jak je wykonać a w efekcie nie pokazuje jak je wykonać.mirrek pisze:Na YouTubie jest dobry i zwięzły instruktaż na ten temat.
...
W filmie jest pokazane jak zrobić taką ścianę i zrobić inny efekt. Wszystkiego tu Ci nie powiemy, sam musisz pomyśleć jak zrobić takiego nieregularne dziury. Albo podpytać kogoś w markecie budowlanym np. Nikt z nas podejrzewam nie miał takiego zlecenia i jego realizacja jest niestandardowa.
Tylko o to chodzi.