Skosy na poddaszu ? zagospodarowanie
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Skosy są nieodłącznym elementem większości pomieszczeń urządzanych na poddaszu. Jednak ich zagospodarowanie bywa trudne. Skosy na poddaszu ? zagospodarowanie >>
Redakcja
Odpowiednia aranżacja poddasza i możemy mieć naprawdę funkcjonalne pomieszczenia. A jak brakuje nam miejsca na poddaszu to można zamontować gotowe lukarny i mamy w pełni użytkowe pomieszczenie, nowe możliwości aranżacji wnętrza, zabudowy meblami
Nie trzeba już rezygnować z lukarn ze względu na cenę i pracochłonność
Dzieciaki mają pokoje ze skosami. Po zastanowieniu wyszło nam że najlepiej będzie zrobić zabudowę pod szafę. Dzieciaczki są jeszcze małe 4 i 6 lat wiec nie muszą mieć jakiś mega mebli. Znajomi zrobili projekt i rozpisali co trzeba kupić. W tartaku przygotowali nam ładnie oheblowane deski i płyty pod wskazany wymiar, a chłopaki z Armet z Dębca uszykowali m.in. małe kątowniki, wkręty. Farbe do drewna wzieliśmy z Vimy - kilka osób nam ich poleciło. I wspólnymi siłami Panowie złożyli taką szafę. I prawdę mówiąc wyszla lepiej niż sie wszyscy spodziewali. Jak za kilka lat chłopcy podrosną zmieni sie kolor szafy i na kolejne late będzie francja-elegancja 
Skosy na poddaszu. Podpowiadamy jak je zagospodarować
Do niedawna mieliśmy niewykorzystane poddasze, tzn. była tam tylko jakaś graciarnia. Na chwilę obecną to miejsce przekształciło się w mini pokój z sofą, małym stolikiem i 2 krzesłami. Miejsce idealne np. na dodatkowe miejsce do spania dla gości
Tylko najpierw trzeba bylo wysprzątać, potem ocieplić. Nie wiedziałem o czymś takim jak ocieplanie pianą poliuretanową metodą natrysku... także poddasze mamy ocieplone przez fachowców z Kadri, jeszcze promocyjną cenę dostałem 
poddasze od razu kojarzy mi się z kamieniem dekoracyjnym, mój brat ma fajny loft na poddaszu uzył włascie do wykonczenia dwóch przyległych do siebie scian kamienia artis bruk-bet ktory dodał ciekawego efektu koncowego przestrzeni
Szukasz mebli na poddasze firma www.poznanskimeble.pl oni również mają ciekawe rozwiązania polecam meble na poddasze ale również meble kuchenne oraz szafy
-
malaaranzatorka
- Początkujący

Chyba najtrudniejsze do aranżacji są skosy w kuchni i jadalni. Wtedy większość mebli jakie są dostępne na https://www.homebook.pl/produkty/kuchnia-i-jadalnia po prostu nie pasuje. Rozwiązaniem mogą być jedynie meble na wymiar lub modułowe, choć i tak nie wiadomo, czy te drugie uda się dopasować.