Witam
jestem na etapie planowania kuchni, w swoim zamyśle planuję kuchnię gazową na butlę gdyż w budynku nie ma gazu ziemnego, jak myślicie czy lepszym rozwiazaniem będzie kuchnia elektryczna, jak wychodzi to w kosztach przy cenie butli ok 45zł?
pozdrawiam Arek
Jaka płyta kuchenna??
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaka płyta kuchenna??
Podbijam temat bo zastanawiamy się czy inwestować w indukcję czy może w płytę gazową?
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Ja jakiś czas temu równiez kupowałam sobie płytę. Na początku zastanawiałam się nad gazową ale potem zdecydowałam sie jednak na płytę indukcyjna Bałam sie podobnie jak Wy kosztów ale okazało sie,ze wcale nie jest taka kosztowna jak się mówi. Różnica w zuzyciu prądu jest minimalna . A plyta jest o wiele wygodniejsza.
Zdecydowałam się na płytę marki Candy. Nie była taka droga a jest dobrze wykonana, wygodna i nieźle wygląda.
Zdecydowałam się na płytę marki Candy. Nie była taka droga a jest dobrze wykonana, wygodna i nieźle wygląda.
Myślę ze płyta gazowa to sprawdzone rozwiązanie i wygodne więc ja bym brał gazową.
może indukcja?
Też jestem za płytą indukcyjną. Teraz na szczęście ceny poszły w dół i naprawdę za niewielkie pieniądze można kupić dobrej jakości produkt, tutaj przykład - http://www.kernau.com/produkt/kih-64.html. Sama mam dokładnie tę płytę u siebie i jestem zadowolona. Płyta ma 4 pola grzejne, które automatycznie dostosowują się do wielkości naczynia. Poza tym wykonana jest bardzo solidnie, nie rysuje się, a panel sterowania dodatkowo posiada specjalną powłokę zabezpieczającą przed odciskami palców.