CO NA OKNA?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
katarzyna12
- Początkujący

- Kontakt:
Re: CO NA OKNA?
Odkąd pamiętam w kuchni zawsze miałam rolety, ale nie dawno miałam remont, postawiłam na styl prowansalski i teraz mam firanki 
Ostatnio wchodzą na rynek zupełnie nowe produkty lub te tradycyjne w nowej odsłonie. Ciekawym pomysłem są zapewne rolety dzień noc i nie tylko w wersji z silniczkiem elektrycznym.
Ja mam tradycyjnie firanki i zasłonki. Ale to raczej z przyzwyczajenia. Rolety są dużo bardziej praktyczne oraz użyteczne. Przekonałem się o tym wynajmując mieszkanie. Mimo tego bardziej mi się podobają tradycyjne sposoby na zasłanianie okien 
Jak zwykle gust ma najwięcej do powiedzenia - i słusznie 
Nie nie, okiennica to bardziej drewniane drzwiczki
Mówiąc drewniana żaluzja myślałem o żaluzjach starego typu które zazwyczaj były z aluminium, teraz są takie eleganckie drewniane 
A my planujemy rolety w afrykańskim stylu 

Cześć.
Wymieniam okna na nowe, ale w stylu starodawnym. Napisaliście dużo pozytywnych opinii na temat drewnianych okien. Wiele ciekawych rozwiązań czytałam na innych portalach. Czy takie okna można dostać w kolorze białym? Możecie kogoś polecić?
Wymieniam okna na nowe, ale w stylu starodawnym. Napisaliście dużo pozytywnych opinii na temat drewnianych okien. Wiele ciekawych rozwiązań czytałam na innych portalach. Czy takie okna można dostać w kolorze białym? Możecie kogoś polecić?
wow Albi16 wygląda genialnie, co to za producent?Albi16 pisze:A my planujemy rolety w afrykańskim stylu
bardzo fajne, mi się ostatnio w ogóle bardzo zaczęły podobać żaluzje drewniane.
Rolety zdecydowanie
u nas są rolety 
-
HomoSapiens
- Początkujący

W kuchni mam żaluzje. W tym pomieszczeniu strasznie kurz się przyczepia do wszystkiego, a paskudnie się myje każdy element żaluzji. Zasłony i firany są chyba prostsze do utrzymania w czystości. Zastanawiam się nad zmianą. Na razie problem nr1, czyli ogrzewanie, załatwiony i powoli można myśleć o zmianie wystroju wnętrza.
-
HomoSapiens
- Początkujący

A jeśli mieszkacie na parterze od ulicy, warto mieć firany żeby Wam wszyscy nie zaglądali do garnków. Albo do połowy okna przykleić folię samoprzylepną z delikatnym wzorem.
Czy ktoś ma moskitierę? Widziałem w markecie takie na rzepy lub na magnes. Sprawdzają się?
Czy ktoś ma moskitierę? Widziałem w markecie takie na rzepy lub na magnes. Sprawdzają się?
-
Patrycja267
- Aktywny

Przede wszystkim dobrze zwrócić uwagę, żeby firany do kuchni były dobre jakościowo, bo częściej wymagają prania niż te w pokojach i sypialniach. Jeśli nie jesteś pewna co do wyboru to może najlepiej porozmawiać ze specjalistom ? Ja już nie raz doradzałam się w Centrum Firan w Strzyżowie na ulicy Sanockiej 4, praktycznie w samym centrum miasta i zawsze wychodziłam od nich bardzo zadowolona. Wybór mają ogromny także każdy znajdzie na pewno coś dla siebie.
-
DekoracjeWnetrz
- Początkujący

Moim zdaniem albo żaluzje albo rolety- to zdecydowanie najlepsza opcja jeżeli chodzi o wystrój i dekoracje okienne które na co dzień znakomicie się sprawdzą i zapewnią na też prywatność po zmroku.