Styropian na Siding
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
pawel23lbj
- Początkujący

Styropian na Siding
Witajcie,mamy siding na domu,(kostka). Nie chcemy zrywac sidingu, tylko przykleic styropian do sidingu i i przykręcić kołkami do łat które znajdują się pod nim.
Co o tym myślicie? Jest to dobry pomysł? Czy może lepiej zerwać siding i na nowo kleić styropian?
Co o tym myślicie? Jest to dobry pomysł? Czy może lepiej zerwać siding i na nowo kleić styropian?
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

-
pawel23lbj
- Początkujący

Re: Styropian na Siding
chcemy przykleic styropian ->przykołkować-> siatka->klej i naciągnąć kolor majster tynk
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Co Pan chce zrobić to wiem, zapytałem tylko w jakim celu? PO CO?pawel23lbj pisze:chcemy przykleic styropian ->przykołkować-> siatka->klej i naciągnąć kolor majster tynk
rekuperacja od 1989r
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Tu nie ma co się śmiać, bardzo wiele osób jest oszukiwanych, że to izolacja termiczna a nie droga i niebezpieczna dekoracja.Krystian_Tarnowski pisze:bo ktoś powiedział, że będzie cieplej miał ...![]()
rekuperacja od 1989r
-
Gość10463
nikt się nie śmieje z tego problemu, z tego i wielu innych jeszcze, dlaczego mam nie obłożony styropianem dom i mam wewnątrz stałą temperaturę i wilgotność ??
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

W ogóle "uczy" się nawet studentów, że "zimno wchodzi" , wystarczy zobaczyć ilu odmóżdżonych instalatorów umieszcza grzejniki konwekcyjne pod oknem.Krystian_Tarnowski pisze:nikt się nie śmieje z tego problemu, z tego i wielu innych jeszcze, dlaczego mam nie obłożony styropianem dom i mam wewnątrz stałą temperaturę i wilgotność ??
Ciężko się walczy z patologiami na uczelniach.
W czasach, gdy inwertorowa pompa ciepła umiejętnie zainstalowana, zużyje tyle samo prądu co kotłownia węglowa, proponować ludziom węgiel czy gaz, świadczy o kompletnym braku myślenia, o klapkach na oczach i braku chęci uczenia się.
rekuperacja od 1989r
-
pawel23lbj
- Początkujący

Sising jest biały, wygląda niekorzystnie.Kolega zasugerował ten pomysł
-
pawel23lbj
- Początkujący

Więc sugerujecie Panowie,żeby jesdnak zerwać siding?
-
Gość10463
zadajmy pytanie proste - jaki cel ma dawanie styropianu na siding ? chcesz zmienić kolorystykę elewacji ? czy znudziło ci się klejenie narożników i listew popękanych
zmień elewację na drewnianą w środek daj wełnę i masz sprawę z głowy
zmień elewację na drewnianą w środek daj wełnę i masz sprawę z głowy
-
pawel23lbj
- Początkujący

mamy wełnę styropian i łaty drewniane , na tym jest siding, chcemy mieć zwykłą naciągany kolor (zwyklą elewację) jest to duży dom a ze zrywaniem jest dwa razy więcej pracy
-
pawel23lbj
- Początkujący

Chodz mi o to czy ktoś z Panów się spotkał z podobnym rozwiązaniem.
-
Gość10463
nie spotkałem się z tym jeszcze, choć nie raz widziałem wiązanie gówna drutem
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Pytałem się nie: Co jest zrobione? W jakim celu ma być przyklejony styropian.pawel23lbj pisze:mamy wełnę styropian i łaty drewniane , na tym jest siding, chcemy mieć zwykłą naciągany kolor (zwyklą elewację) jest to duży dom a ze zrywaniem jest dwa razy więcej pracy
Jeżeli w celach dekoracyjnych, to nie będę o gustach dyskutował. Jeżeli w celu obniżenia rachunku za ogrzewanie, to będzie nieskuteczny, czyli wyrzucona kasa. Ciepło z domu zostanie odprowadzone do gruntu i szczeliną wentylacyjną przed sidingiem, nie dotrze do styropianu.
Dom ma główne straty ciepła ( przy identycznych izolacjach w podłodze ścianie dachu, do gruntu i przez wentylację i starty instalacyjne, dalej jest dach i okna. Ocieplanie ściany jako jedyne działanie, to jakby w mróz nałożyć tylko nauszniki.
rekuperacja od 1989r