czy Roben + to rzeczywiście słaba dachówka
Moderator: Redakcja e-dach.pl
czy Roben + to rzeczywiście słaba dachówka
cze, mam zamiar kupić śledzką falistą plus kolor miedziany z Robena czy rzeczywiście niewarto. Aktualna cena ok 38-39złm2. Mam dobrych dekarzy. Czy powinienem mysleć o czymś innym co lepszego mogę dostać w podobnej cenie. Proszę tylko bez lobbingu szczere opinie bo czasami można dostać kurwicy. dzięki wielki z góry
zainteresowany
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

Przeciętna i bardzo odchudzona zarazem, ale czego się spodziewać w takiej cenie ? no może jeszcze Tondach dostaniesz i cementowe, swoje poleży, ale rewelacja to to nie jest, napewno znaczna poprawa w stosunku do starej średzkiej falistej, wytrzymałościowo słabsza od niej niestety. osobiście wybrał bym beton lub dołożył trochę kasy i poszukał w innej ceramice. Wybór należy do Ciebie
Nikt mnie nie przekona że białe jest białe, a czarne to czarne !
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

Jeśli w podobnej cenie, to nawet się długo nie zastanawiaj,napewno warta swojej ceny, nie twierdzę że jest bez wad, ale nie ma takich, produkt dobrej jakości moim zdaniem, bywa krzywy nie powiem , bywa w różnych odcieniach (ceramika tak ma, inne ceramiki tak samo, choć nie wszystkie ) przekleństwo dla niektórych dekarzy ,zwłaszcza tych co nie posiadają sprzętu do obróbki (bardzo twarda) z tego co pamiętam jest barwiona w masie (co nie jest bez znaczenia) dobrych kilkanaście lat wstecz firma Ruppceramika miała jedne z najdroższych dachówek, obecnie bardzo przystępne cenowo, duży wybór kolorów. Nie twierdzę że Roben jest zły, ale za te pieniądze wybrałbym Rupp.
Nikt mnie nie przekona że białe jest białe, a czarne to czarne !
raben wogole do mocnej nie nalezy,po 5 moze 6 latach na powloce pojawia sie pajeczynka:) to juz lepiej wziasc koramica L15 cenowo wyglada nie wiele drozej,chyba ze ma sie grubszy portfel to mozna siegnac po creatona polecam terra harmonice lub kerapfane,roben odradzam jest kruchy a zwlaszcza miedziany ten z promocji,
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
przeczytałem twoje cztery posty i w każdym wychwalasz creatona pod niebiosa. sądzę przeto że twoja wiedza o pokryciach jest zawęzona tylko i wyłącznie do tego producenta. poczytaj może na tym forum opinie inwestorów, dekarzy odnośnie tej tak wielbionej przez ciebie firmy.fighterzg pisze:raben wogole do mocnej nie nalezy,po 5 moze 6 latach na powloce pojawia sie pajeczynka:) to juz lepiej wziasc koramica L15 cenowo wyglada nie wiele drozej,chyba ze ma sie grubszy portfel to mozna siegnac po creatona polecam terra harmonice lub kerapfane,roben odradzam jest kruchy a zwlaszcza miedziany ten z promocji,
pozdrawiam
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
to że zjadłeś zęby na creatonie nie oznacza, że ten produkt jest ok. widzisz koń z klapkami na oczach też nie wie, że inne, lepsze, drogi istnieją.fighterzg pisze:widzisz ty jestes dobrym teoretykiem,ja mialem doczynienia z ta dachowka w praktyce i wydaje mi sie ze moge smialo powiedziec ze na creatonie zeby zjadlem,a jesli chodzi ci o mojego posta to miazdzy rywali ale nie napisalem ze wszystkich,chodzi mi glowie o rabena i koramica, pozdrawiam
pozdrawiam
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik