bojler ogrzewanie centralne ?

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

legonsz28
Początkujący
Początkujący

bojler ogrzewanie centralne ?

Post autor: legonsz28 »

Witam nie mam pojęcia o hydraulice mam w domu piec centralny ze zbiornikiem wyrównawczym a wodę do kąpieli grzeje na prąd .
Chciał bym zamontować bojler z dwoma możliwościami by grzał wodę do kąpieli i grzejniki jaki bojler murze szukać i ile on możne kosztować a tak ze ile weźmie fachowiec za podłączenie

w googlach mi wyskoczyło 2 płaszczowe dwu komorowe a i z dwoma wezownicami i nie wiem co jest co

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: bojler ogrzewanie centralne ?

Post autor: Bolas »

Heh. Czyli chcesz mieć ogrzewanie z bojlera? Taki elektryczny kocioł?
Zapomnij bojlery rzadko kiedy mają grzałki powyżej 2kW. A nie wierze że masz dom pasywny żeby to starczyło na ogrzanie domu.

Drako
Początkujący
Początkujący

Post autor: Drako »

Dla informacji podam, że można kupić bojler o mocy grzałki powyżej 2 kW, jest na przykład Atlantic Duo 200 litrów http://grzejemy.pl/pl/p/Bojler-elektryc ... -200L/1475, który ma już 2,2 kW. Pozwala na ogrzewanie wody w okresie zimowym z instalacji c.o. a w okresie letnim woda podgrzewana jest za pomocą grzałki elektrycznej.

Zami
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: Zami »

Jeśli chcesz mieć ciepłą wodę możesz zainwestować w przepływowy podgrzewacz wody z http://ogrzewacze.dafi.pl/ Oferta jest bardzo atrakcyjna a podgrzewacze mają 3 lata gwarancji. Sama rozważam zakup podgrzewaczy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”