[Pilne] Mokry wykwit pod wanną/łazienką
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
[Pilne] Mokry wykwit pod wanną/łazienką
Witam, sytuacja wygląda tak - piętrowy dom budowany z 40 lat temu, na górze łazienka, a pod łazienką jest garaż.
Od zawsze był lekki mokry wykwit na suficie w garażu, jednak od tygodnia zrobiło się o wiele gorzej - rozprzestrzenił się na boki, oraz kapie z sufitu od 2 dni.
Zanim dam zdjęcia chce powiedzieć, że wiem że z każdej strony ta sytuacja wygląda agonalnie i muszę wymienić rury, wanne, itd. ale nie mam na to pieniędzy i nie będe mieć na to pieniędzy w najbliższej przyszłości, na pewno nie w tysiące.
Tu galeria: http://imgur.com/a/5h2zJ
Użycie kreta oraz czegoś innego żeby odetkać rurę nic nie zmieniły.
Dodatkowo, z jakiegoś powodu, bo żaden mi nie przychodzi do głowy - ciągle leje się z tej rury pod wanną pomimo, że nic sie nie leje na wannę, nawet jak jest zatkana.
Jaki jest problem?
Pękła rura? Zatkana rura którą muszę jakoś przepchać?
Od zawsze był lekki mokry wykwit na suficie w garażu, jednak od tygodnia zrobiło się o wiele gorzej - rozprzestrzenił się na boki, oraz kapie z sufitu od 2 dni.
Zanim dam zdjęcia chce powiedzieć, że wiem że z każdej strony ta sytuacja wygląda agonalnie i muszę wymienić rury, wanne, itd. ale nie mam na to pieniędzy i nie będe mieć na to pieniędzy w najbliższej przyszłości, na pewno nie w tysiące.
Tu galeria: http://imgur.com/a/5h2zJ
Użycie kreta oraz czegoś innego żeby odetkać rurę nic nie zmieniły.
Dodatkowo, z jakiegoś powodu, bo żaden mi nie przychodzi do głowy - ciągle leje się z tej rury pod wanną pomimo, że nic sie nie leje na wannę, nawet jak jest zatkana.
Jaki jest problem?
Pękła rura? Zatkana rura którą muszę jakoś przepchać?
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: [Pilne] Mokry wykwit pod wanną/łazienką
Nasila się przy spuszczaniu wody
czy
nasila się zimą?
czy
nasila się zimą?
rekuperacja od 1989r
Rury nieszczelne najprawdopodobniej.
Bylo pare dni w porzadku, sciana sie osuszyla, jednak gdy wrocily +30 temperatury sciana znow zrobila sie mokraTomasz_Brzeczkowski pisze:Nasila się przy spuszczaniu wody
czy
nasila się zimą?
ile nowe rury by kosztowaly z instalacja?perhelpe pisze:Rury nieszczelne najprawdopodobniej.
Jak cały strop jest nasiąknięty-a widać że to się nie leje od roku tylko kilku/nastu- to trochę to będzie schło pomimo nieużywania wanny. Do tej rury nad którą wisi spust z wanny jest podłączony jakiś zlew albo pralka?
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Jeżeli wyschło, a woda była rurą puszczana normalnie, to nie wina rury.Morrigan pisze:Bylo pare dni w porzadku, sciana sie osuszyla, jednak gdy wrocily +30 temperatury sciana znow zrobila sie mokraTomasz_Brzeczkowski pisze:Nasila się przy spuszczaniu wody
czy
nasila się zimą?
Jaka jest wilgotność względna w tym pomieszczeniu? Jaka jest wentylacja? Jaka jest temperatura tego stropu?
rekuperacja od 1989r