unipor

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

bajo442
Początkujący
Początkujący

unipor

Post autor: bajo442 »

witam,
to kolejne moje pytanie gdzyż nigdy jeszcze nie bydowałem, interesuje mnie opinia na temat "cegły ceramicznej" UNIPOR. Chodzi konkretnie o wymiary 247x365x238, i o to czy jest lepsza/gorsza/porównywalna z WINEBERGEREM

113

Post autor: 113 »

UNIPOR to marka stworzona przez ok 20 producentów ceramiki w Niemczech. Stworzona została, żeby walczyc z monopolem Wienebergra. Przyznam że z powodzeniem radzi sobie z tym koncernem. Szkoda, że w Polsce nikt nie wpadł na taki pomysł, moz ebyłoby taniej, a tak jest tak, że ludzie nie myślą: pustak ceramiczny tylko porotherm. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć że jest to materiał bardzo dobry. Lepiej chyba i równiej wypalony niz porotherm. JA polecam.

marlena_gdansk
Początkujący
Początkujący

Post autor: marlena_gdansk »

również zastanawiamy się nad uniporem.. może jeszcze jakieś opinie???
warto - nie warto?
jakieś znaczące róznice są między nim a porothermem?
dzięki :))

Awatar użytkownika
deggial
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: deggial »

Też mam zamówionego unipora, na razie zapaletowany leży na składzie także o zaletach w momencie budowy jeszcze nie moge się wypowiedzieć.
Cena dużo atrakcyjniejsza od porothermu jakośc wizualnie taka sama lub nawet lepsza.
Moje bloczki mają wymiary suporex'u.
A tak poza tematem to słyszałem że unipor to też Wienenberger.
Pozdrawiam.

mariofranko
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mariofranko »

113 pisze:UNIPOR to marka stworzona przez ok 20 producentów ceramiki w Niemczech. Stworzona została, żeby walczyc z monopolem Wienebergra. Przyznam że z powodzeniem radzi sobie z tym koncernem. Szkoda, że w Polsce nikt nie wpadł na taki pomysł, moz ebyłoby taniej, a tak jest tak, że ludzie nie myślą: pustak ceramiczny tylko porotherm.
jest jeszcze maga-maks kozlowice ale jak to w polsce cena praktycznie taka sama albo i wyzsza jak porotermu więc pozostaje niemiecki unipor

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 10:11 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

wienerberger.de/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/SR_Product/ProductStandard05&cid=1136996239211&c=SR_Product&sl=wb_de_home_de

wienerberger produkuje już cegłę spełniająca minimum standardów energetycznego ...

Xella musi docieplać od środka styropianem z folią.
xella.de/downloads/deu/broschures/Verbund-Platten_D.pdf

A Unipor wypycha ceramikę owczą wełną!
unipor.de/fileadmin/templates/main/images/pdf/W08_CORISO.pdf

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”