witam,
to kolejne moje pytanie gdzyż nigdy jeszcze nie bydowałem, interesuje mnie opinia na temat "cegły ceramicznej" UNIPOR. Chodzi konkretnie o wymiary 247x365x238, i o to czy jest lepsza/gorsza/porównywalna z WINEBERGEREM
unipor
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
113
UNIPOR to marka stworzona przez ok 20 producentów ceramiki w Niemczech. Stworzona została, żeby walczyc z monopolem Wienebergra. Przyznam że z powodzeniem radzi sobie z tym koncernem. Szkoda, że w Polsce nikt nie wpadł na taki pomysł, moz ebyłoby taniej, a tak jest tak, że ludzie nie myślą: pustak ceramiczny tylko porotherm. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć że jest to materiał bardzo dobry. Lepiej chyba i równiej wypalony niz porotherm. JA polecam.
-
marlena_gdansk
- Początkujący

Też mam zamówionego unipora, na razie zapaletowany leży na składzie także o zaletach w momencie budowy jeszcze nie moge się wypowiedzieć.
Cena dużo atrakcyjniejsza od porothermu jakośc wizualnie taka sama lub nawet lepsza.
Moje bloczki mają wymiary suporex'u.
A tak poza tematem to słyszałem że unipor to też Wienenberger.
Pozdrawiam.
Cena dużo atrakcyjniejsza od porothermu jakośc wizualnie taka sama lub nawet lepsza.
Moje bloczki mają wymiary suporex'u.
A tak poza tematem to słyszałem że unipor to też Wienenberger.
Pozdrawiam.
-
mariofranko
- Zainteresowany

jest jeszcze maga-maks kozlowice ale jak to w polsce cena praktycznie taka sama albo i wyzsza jak porotermu więc pozostaje niemiecki unipor113 pisze:UNIPOR to marka stworzona przez ok 20 producentów ceramiki w Niemczech. Stworzona została, żeby walczyc z monopolem Wienebergra. Przyznam że z powodzeniem radzi sobie z tym koncernem. Szkoda, że w Polsce nikt nie wpadł na taki pomysł, moz ebyłoby taniej, a tak jest tak, że ludzie nie myślą: pustak ceramiczny tylko porotherm.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 10:11 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
wienerberger.de/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/SR_Product/ProductStandard05&cid=1136996239211&c=SR_Product&sl=wb_de_home_de
wienerberger produkuje już cegłę spełniająca minimum standardów energetycznego ...
Xella musi docieplać od środka styropianem z folią.
xella.de/downloads/deu/broschures/Verbund-Platten_D.pdf
A Unipor wypycha ceramikę owczą wełną!
unipor.de/fileadmin/templates/main/images/pdf/W08_CORISO.pdf
--------------------------------------------------------------------------------
wienerberger.de/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/SR_Product/ProductStandard05&cid=1136996239211&c=SR_Product&sl=wb_de_home_de
wienerberger produkuje już cegłę spełniająca minimum standardów energetycznego ...
Xella musi docieplać od środka styropianem z folią.
xella.de/downloads/deu/broschures/Verbund-Platten_D.pdf
A Unipor wypycha ceramikę owczą wełną!
unipor.de/fileadmin/templates/main/images/pdf/W08_CORISO.pdf