nawijanie konopii na gwint

Dowiedz się wszystkiego o instalacjach gazowych, które zagwarantują Ci bezpieczne i przyjazne mieszkanie. Wybierz odpowiedni piec gazowy - funkcjonalny i praktyczny.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

mezik0
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: mezik0 »

Witam kolegów to tylko zależy od fachowca trzeba nabrać wprawy i z niczym nie będzie problemów

jrgreenthumb
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: jrgreenthumb »

mezik0 masz racje ale nici sa poto zeby poprawic estetyke instalacji oraz ułatwic prace instalatorom i jakość usług naszych :D :P
INSTALACJE IDA DO PRZODU :)

jrgreenthumb
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: jrgreenthumb »

mezik0 masz racje ale nici sa poto zeby poprawic estetyke instalacji oraz ułatwic prace instalatorom i jakość usług naszych :D :P
INSTALACJE IDA DO PRZODU :)

molok78
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: molok78 »

Każdy z nas [prawie] robił to setki razy,a okazuje się że podstawowe czynności mogą powodować poważne problemy.I tak "nawijanie konopji na gwint" znalazło się na 4 stronach...No ale najważniejsze żeby nie ciekło

Paweł_Małek
Superużytkownik
Superużytkownik

komuna

Post autor: Paweł_Małek »

Za bajtla (komuna, rok 1987) robilismy z ojcem instalacje CO skrecana u babki.
A ze w sklepie niebylo pakul to cielo sie stara koszule (100%bawelna) na paski, owijalo gwint dosc ciasno, pokost (pasty w sklepie nie bylo), i skrecalo.
Trzyma do dzis......
:-)
Jak masz glowe i ch..j to kombinuj:-)

mezik0
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: mezik0 »

To gdzie ty mieszkałeś na pustyni ,ja dobrze pamiętam tamte czasy był problem z lnem a konopi było wystarczająco przypominały,wtedy siano bardzo ciężkie w nawijaniu .pozdrawiam

brief99
Aktywny
Aktywny

Post autor: brief99 »

no wlasnie, i zrobily sie 4 strony...
A teraz moze koledzy sie wypowiedza jakich "DETEKTORÓW" gazu uzywacie do sprawdzenia szczelnosci po zamontowaniu rur?? Czy płynne, czy piankowe, czy tez profesjonalne (drogiee!!) czy moze macie własnej roboty ?? :-)

Paweł_Małek
Superużytkownik
Superużytkownik

detektor

Post autor: Paweł_Małek »

Najprostszy - tym wysukalem wyciek w robocie - woda i plyn do mycia garow 1:1 + wiaderko i pedzel :-)
Do tego latarka i male lusterko
Jak sie szuka wycieku gazu czy sprezonego powietrza raz na ruski rok to drozszego sprzetu nie warto kupowac

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

I tanio,i rozsądnie.To mi się podoba.
Ale co zrobić,jak niektórzy fachowcy leczą swoje kompleksy szpanując sprzętem.
adam

K.mat
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: K.mat »

Witam panów po przerwie.Tyle pracy że nie ma czasu na pomoc w tym forum.Piana jest dobra na spawy i śrubunki,ale na konopie nie!miałem takich przypadków dużo.Woda powoduje spęcznienie suchych konopi i po polaniu nawet detektor przestaje wskazywać małą nieszczelność.Można się naciąć i narobić sobie wstydu wystawiając protokół szczelności,kiedy klient za parę dni poczuje zapach i zadzwoni na pogotowie gazowe. :?

brief99
Aktywny
Aktywny

a ja kupuje taki płyn w sprayu - pisze na nim: "detektor nieszczelnosci"... co koledzy na to ??

K.mat
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: K.mat »

Tak samo robi jak woda z płynem.

brief99
Aktywny
Aktywny

czyli co? nie warto tego kupowac?? No to trzeba zakupic "drogi" przyrzad ten z czujnikiem na koncu takiej antenki??

Rozmawialem z gosciem w spoldzielni, on tez chodzi i zaklada piecyki, i powiedzial mi ze sprawdza "zapalniczka".... :-) co koledzy na taki sposob sprawdzania?? ;-)

Awatar użytkownika
luxus
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: luxus »

...wyobraz sobie .. montujesz kuchenka,badz piecyk lub najzwyczajniej robisz inst.gazowa .. klient jest w miare kumaty a Ty na koniec roboty wyciagasz zapalniczke podpalasz sobie szlugasa i sprawdzasz kazde polaczenie ta sama zapalniczka... sorry Stary..ale ja bym Cie wygonil nawet jakbym nie wiedzial za duzo o gazie... . Z tego co widze instalatorow jest coraz mniej oczywiscie w kraju :lol: to postarajmy sie byc fachowi w tym co robimy i robmy to dobrze !!!! z szacunkiem i pozdrawiam wszystkich

brief99
Aktywny
Aktywny

ok... ale ja nie napisalem ze to "JA" tak robie... :-)

Dlatego pozostaje zakzupic "drogie" urzadzonko to z antenka... Czy moze sa inne urzadzenia na rynku??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje gazowe”