Mieszkanie , dom czy apartament?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Mieszkanie , dom czy apartament?
Apartamenty tez nie są tanie. Dom zdecydowanie najlepszy
nad morzem bardzo ładne apartamenty sprzedaje firma deweloperska Master House. To raczej nieduże mieszkania, ale ładnie wykończone z tarasem lub ogródkiem. No i blisko plaży. Ta inwestycja nazywa się Baltic Park.
piękne i bardzo eleganckie, jednak ja równiez preferuje wolnostojący dom. Zdaję sobie oczywiście sprawę, że z domem zawsze wiąże się ancznie więcej pracy i wydatków, ale coś za coś 
Nie ma jak dom, zaprojektowany według własnych potrzeb i upodobań, tak aby dawał poczucie bezpieczeństwa i komfortu, aby był przystosowany pod względem konstrukcyjnym jak i użytkowym.
Ja tam wolę mieszkanie,posiadanie domu wiąże się z wieloma obowiązkami.A przecież układ pokoi w mieszkaniu można zaprojektować w fazie wykończeniowej tak jak się chce.
W domu wolno stojącym, podczas remontów nie przeszkadzam sąsiadom, mogę zmieniać, ulepszać co chcę i kiedy chcę, natomiast w mieszkaniu muszę liczyć się z innymi mieszkańcami budynku.
Nie mieszkałam co prawda w apartamencie ale tylko w bloku, teraz mieszkam w domu i za nic w świecie nie zamieniłabym się. Zresztą apartament to tylko takie trochę większe mieszkanie w bloku
ewentualnie z niewielkim ogródkiem zimowym. Dom to przestrzeń, wygoda, komfort 
Dom wolno stojący, to nie tylko komfort i wygoda, ale również większa prywatność i poczucie bezpieczeństwa.
Na razie mieszkam w bloku, ale marzy mi się dom na wsi. Dom urządziłabym w stylu skandynawskim, a na poddaszu zrobiłabym sypialnie 
-
damian.wolski90
- Początkujący

Bardzo ładne apartamenty, ale mimo wszystko myślę że ciekawsza ofertę znajdziesz na http://www.russjan.com. Domy są naprawdę dopieszczone i zaprojektowane z najwyższym standardem. Ja sam jestem zadowolony z mojego zakupu i bez skrupułów mogę je polecić.PiotrNiski pisze:Gdzie chcielibyście mieszkać? Ja ostatnio natknąłem się na bardzo fajne apartamenty : http://rezydencjafocha.wix.com/rezydencjafocha. Co myślicie o kupowaniu tak dużych i urządzonych w ten sposób apartamentów?
wszystko ma swoje wady i zalety. Mieszkam w dużym mieście, w dośc sporym mieszkaniu, natomiast wychowałem się w domu z ogrodem. Nie narzekam na moje obecne miejsce zamieszkania, ale nie ukrywam, że marzy mi się własny dom za miastem.
Wg mnie dom jest najlepszą opcją, a często róznica miedzy domem a mieszkaniem (o sporo mniejszym metrażu) jest niewielka. Oczywiście trzeba też wziąć pod uwagę jak dużą macie rodzinę.
-
joanndff44
- Początkujący

- Kontakt:
Wybrałabym dom. Bezwarunkowo.
dom
właśnie jesteśmy na etapie budowy to wiem co mówie. tyle się mówi, że to takie problemtyczne i wogóle ale wcale tak nie jest. teraz już firmy budowlane przejmują na siebie spory ciężar wszystkiego. u nas tak przynajmniej jest, a buduje dd projket z krakowa. my możemy w tym czasie spokojnie pracować
Ktoś musi przecież zarobić na budowę. Czy może "dd projekt z krakowa" buduje za darmo?Arinue pisze:u nas tak przynajmniej jest, a buduje dd projket z krakowa. my możemy w tym czasie spokojnie pracować
P.S. Najlepiej zbudować sobie dom na ogrodach działkowych i jak miasto będzie chciało cię wyrzucić to drzeć ryja MOJE!!!Nie łoddam! Nie łoddam!