Podłogówka - pąkła
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Podłogówka - pąkła
10-go grudnia ekipa zakończyła prace nad wylewką z ogrzewaniem podłogowym, do około 30-go utrzymywałem ją w stanie wilgotnym, po nowym roku wstawiłem pralkę a 16. 01 Wylewka pękła na pół, płytek nie ma ogrzewanie nie było uruchamiane. Mam pytanie, co mogło być przyczyną pęknięcia (czy błąd w sztuce) i czy ta wylewka nadaje się do dalszej eksploatacji. Z góry dziękuje za porady
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
komarr
jak wypoziomujesz pralkę i będziesz wkładał odpowiednio ciuszki do bębna to pralka nie powinna drgać.
Jeżeli drga nadal po wypoziomowaniu tzn że prawdopodobnie uszkodzone jest "tłumienie" silnika lub i łożyska.
Jeżeli Twoja pralka będzie drgać nadal, to za niedługo będziesz mieć nowy wydatek...
Pozdrawiam
Jeżeli drga nadal po wypoziomowaniu tzn że prawdopodobnie uszkodzone jest "tłumienie" silnika lub i łożyska.
Jeżeli Twoja pralka będzie drgać nadal, to za niedługo będziesz mieć nowy wydatek...
Pozdrawiam
Albo ja czegoś nie wiem,albo facet se jaja robidzwoniłem do wykonawcy powiedział ze to przez to ze nie polałem unigruntem
Wątpię,by sytuacja się pogarszała.Prawdopodobnie ta szczelinka już się nie powiększy.Co miało osiąść,to osiadło.Może to i dobrze,że stało się to przed położeniem kafelków,bo potem to.....
Teraz najważniejsze,by uruchomić powoli podłogówkę i nich se hula.Wtedy okaże się,czy są jeszcze jakieś nieujawnione naprężenia.
Jak po 2-3 tyg. nic się nie zmieni, można kłaść kafle.
adam
Taaa. Nowe.... Technologie... Pytanie ,jak pod wylewką? Jeśli pralka się kołysze a pod wylewką jest pusto, to wylewkę należy wykonać jeszcze raz (postraszyć rzeczoznawcą budowlanym) . Jeśli jednak jest bardzo stabilna (peoszę podskoczyć przy pralce parę razy i stwierdzić czy się nie kołysze) a w to osobiście nie wierzę, to położyłbym tam płytki na siatce z włókna szklanego i kleju do ogrzewania podłogowego.