Niemiły zapach
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Niemiły zapach
Witam
Mam problem z niemiłym zapachem po wypompowaniu szamba.Szambo znajduje sie ok.10m od domu.Rura wylotowa do szamba znajduje sie na wysokości ok 50 cm od góry,gdy sie wypompuje do rury jest ok a jezeli ponizej wtedy zaczyna śmierdzieć.
Co może być powodem tego smrodu.
pozdrawiam
Mam problem z niemiłym zapachem po wypompowaniu szamba.Szambo znajduje sie ok.10m od domu.Rura wylotowa do szamba znajduje sie na wysokości ok 50 cm od góry,gdy sie wypompuje do rury jest ok a jezeli ponizej wtedy zaczyna śmierdzieć.
Co może być powodem tego smrodu.
pozdrawiam
Re: Niemiły zapach
Brak wentylacji.
4x czytam i nie ma nic o wentylacji tego szamba. Poza tym nie pisze gdzie pojawia się problem zapachu.
-
gornkalkoczewski8521
- Początkujący

- Kontakt:
Myślę że bakterie do szamba zakupić i zapach powinien zniknąć.
Albo choinki zapachowe.
-
DanielMyrek
- Początkujący

Nie próbowałeś żadnych biopreparatów? Podobno świetnie się sprawdzają przy tego typu sprawach.
Tutaj masz sklep Subio, kupowałem stamtąd akurat środki do zatrzymywania zapachów i potwierdzam jakość.
Tutaj masz sklep Subio, kupowałem stamtąd akurat środki do zatrzymywania zapachów i potwierdzam jakość.
miałem problem ostatnio z cofająca sie wodą, okazało się ze problemem była zalepiona gula tłuszczu.... wielkości kuli bilardowej
Biopreparaty faktycznie mogą być rozwiązaniem problemu, ale przed ich zakupem należy dokładnie sprawdzić, czy problem nie leży gdzieś głębiej. Może faktycznie jest to wina wentylacji, a już tym bardziej jej braku?gornkalkoczewski8521 pisze:Myślę że bakterie do szamba zakupić i zapach powinien zniknąć.
Każdy użytkownik takiego obiektu powinien liczyć się z tym, że zdarzają się sytuacje, kiedy w okolicach zbiorników nie unosi się zapach fiołków
-
SzambaAtestowane
- Początkujący

Raz jest to kwestia odpowiedniej wentylacji,filtracji szamba a dwa być może kwestia bakterii które trzeba zakupić i wpuścić do szamba,warto spróbować.
Dziękuję za potwierdzenie tego, co napisałem powyżejSzambaAtestowane pisze:Raz jest to kwestia odpowiedniej wentylacji,filtracji szamba a dwa być może kwestia bakterii które trzeba zakupić i wpuścić do szamba,warto spróbować.