Materiały budowlane przez internet?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Parkietnet
- Początkujący

Re: Materiały budowlane przez internet?
Gdyby państwo byli zainteresowani tanimi materiałami wykończeniowymi , prowadzimy wyprzedaż kolekcji podłóg drewnianych , rabaty nawet do 70%. W razie pytań proszę pisać .
Mi często zdarza się zamawiać materiały budowlane czy artykuły do wyposażenia wnętrz,w sklepach internetowych. Zero jakichkolwiek problemów,przesyłka zawsze bezpieczna i na czas.
Zgadzam się z większością przedmówców odnośnie zalet zamawiania takiego asortymentu przez internet. Wystarczy wiedzieć konkretnie, co się chce kupić i dzięki temu można zaoszczędzić całkiem ładną sumkę. Zwłaszcza przy większych inwestycjach, typu remont czy budowa domu. Wówczas pożądane okażą się sprawdzone przez innych miejsca, które w dobrych cenach będą oferować np. materiały elektryczne.
Odpowiem - a czemu nie.Przecież czas to pieniądz.Jeśli można zaoszczędzić czas ,nie tracić go w marketach czy hurtowniach i wykorzystać go w innym celu,to super.

Nie chodzi tu wyłącznie o czas (wszak faktycznie oszczędza się go sporo przy tej formie zakupów), ale również o wspomniany pieniądz, tyle że w "czystej" postaci. Biorąc za przykład sklep internetowy Elektron Online - znajdujące się w jego katalogu materiały elektryczne mają bardzo korzystne ceny, a jak jeszcze te, którymi jesteśmy zainteresowania, objęte zostaną promocją (częsty przypadek w ww. sklepie), to mamy naprawdę ładną oszczędność.LeszekMaz pisze:Odpowiem - a czemu nie.Przecież czas to pieniądz.Jeśli można zaoszczędzić czas ,nie tracić go w marketach czy hurtowniach i wykorzystać go w innym celu,to super.![]()
![]()
Ja też nie widzę nic złego w tym aby zamawiać artykuły budowlane w dobrych sklepach internetowych,nie dość że będzie taniej,to w dodatku wybór również mamy bardzo szeroki.
W zakupach online fajne jest to, że można dokonać zwrotu.
-
Bogdan1972
- Początkujący

Do Kolegi powyżej, przecież stacjonarnie też zwrotu dokonasz, więc tutaj różnicy wielkiej nie widzę. Za do widzę gdzie indzie w cenie i wygodzie, sklepy internetowe (u mnie najczęsciej http://www.piankisklep.pl/) mają dużo korzystniejsze ceny, nawet wliczając przesyłkę (chociaż często przy większej kwocie jest i tak gratis), wybór nieporównywalnie większy niż markety, czy sklepiki i co najważniejsze klik i jest zakup, bez wychodzenia, marnowania czasu (chyba, ze ktoś lubi wycieczki handlowe a czasu ma w nadmiarze).
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
to chyba troche przesada, ale w sumie jak tylko zamawiasz od tego samego dostawcy co zawsze to wiesz co kupujesz, ale w ciemno bym nie kupil
Nie widzę nic złego w kupowaniu przez internet. Jest taniej , mniej czasu traci się.
Trzeba zwracać uwagę na sprawdzone sklepy, np. taki, jakim jest http://www.bth.pl
Trzeba zwracać uwagę na sprawdzone sklepy, np. taki, jakim jest http://www.bth.pl
Witam Wszystkich Użytkowników na forum. Ja również nie widzę nic złego w tym aby kupować,zamawiać materiały budowlane w sklepach internetowych,właśnie tam znajdziemy niższą cenę i szeroki asortyment.
-
StanosławBorsuk
- Aktywny

Tutaj znalazłem artykuł na ten temat jakby kogoś interesowało : http://pytaniaiodpowiedzi.pl/zakup-sprz ... nternecie/ 
-
Gospodarski
- Początkujący

Całkiem ciekawy artykuł i na pewno warto poczytać zanim zdecydujemy się na takie zakupy. Akurat co do sprawdzonych adresów sklepów internetowych z artykułami budowlanymi,to warto zwrócić uwagę także na Gospodarski.pl gdzie teraz mamy ciekawe promocje i rabaty.
Ja jestem zwolennikiem tego typu zakupów,szczególnie jeżeli chodzi o materiały oraz akcesoria budowlane,wiele rzeczy znajdziemy taniej,jeśli np: szukacie folii izolacyjnych,budowlanych- zobaczcie na Ebardo.pl
-
Przemek Wipler
- Aktywny

- Kontakt:
Czy się to komuś podoba czy nie to internet jeśli chodzi o niskie ceny wymiata i stacjonarne sklepy ze swoim narzutem raczej zawsze będą droższe.