Budowa tarasu z płyt btonowych
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Marcin_1977
- Początkujący

Budowa tarasu z płyt btonowych
Witam wszystkich!
Przymierzam się do budowy tarasu naziemnego w kształcie "litery L", będzie wyniesiony z 30 cm nad poziom ziemi (czyli będzie jeden schodek) zamierzam wykończyć taras płytami betonowymi imitującymi kamień np. Libet impressio związku z tym mam pytanie jaką konstrukcje powinna mieć podbudowa?Czy po zdjęciu humusu musi to być płyta betonowa (zbrojona lub nie) i czy musi mieć fundament, czy ewentualnie takie płyty układa się na podsypce piachowo-cementowej.
Pozdrawiam
Przymierzam się do budowy tarasu naziemnego w kształcie "litery L", będzie wyniesiony z 30 cm nad poziom ziemi (czyli będzie jeden schodek) zamierzam wykończyć taras płytami betonowymi imitującymi kamień np. Libet impressio związku z tym mam pytanie jaką konstrukcje powinna mieć podbudowa?Czy po zdjęciu humusu musi to być płyta betonowa (zbrojona lub nie) i czy musi mieć fundament, czy ewentualnie takie płyty układa się na podsypce piachowo-cementowej.
Pozdrawiam
-
Gość10463
Re: Budowa tarasu z płyt btonowych
musiałeś długo szukać aby wstawić swoją reklamę w post z przed 7 laty 
Sprawdź sobie coś takiego jak "parkiet ogrodowy". Świetny design, będzie pasować do każdej aranżacji.
Jeżeli chodzi o płyty tarasowe to myslę, że znajdziesz swojego "konika" w Linii Presstone Pozbruk 
Parkiet ogrodowy - naprawdę dobra propozycja, oraz również cena korzystna. Wizualnie różnica z drewnem praktycznie żadna, można naprawdę niewielkim kosztem zbudować super rustykalną nawierzchnię tarasową. Mnie się bardzo podoba.
Przy tarasie jestem raczej zwolennikiem designerskiej kostki dekoracyjnej niż wzorowanej na drewno, bo niestety nie zawsze daje to wymarzony efekt na długo. Mój typ to Lido w melanżu letnim, który zarówno przy tarasach jak na ścieżkach tworzy genialny efekt.
zgadzam się z Kamilem455, też zdecydowanie wole jakąś fajna kostkę.
Szczególnie, że jest w czym wybierać w samym pozbruk jest 13 kostek w dziale " tarasy i balkony"