Balustrady do samodzielnego montażu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Balustrady do samodzielnego montażu
Fajnie,że można wiele rzeczy zamówić przez internet ,bardzo oszczędza czas.A może sam coś zrobię.bo balustrada na moim balkonie już przerdzewiała.
-
AkacjowaPanna
- Zainteresowany

z balustrad to najbardziej mi sie podobają te od LinealSystem http://linealsystem.eu/ - szklane balustrady
-
polly_jolly
- Początkujący

My właśnie wczoraj dostaliśmy swoje zamówienie z balustradą. Zamawialiśmy przez internet ale wszystko wygląda na trwałe, nie na chińszczyznę
Chociaż czas wszystko zweryfikuje pewnie. Na razie mogę powiedzieć tyle że wszystkie elementy ciężkie, porządne. Mamy balustradę na schody z jednym poziomym prętem taką jak tutaj: http://www.eskatt.pl/balustrada-dl3mb-s ... p-334.html. Czy ktoś tutaj montował już balustradę samemu? Niby wszystko wiemy co do czego ale może wiecie z doświadczenia na co należy zwrócić uwagę? Z góry dziękuję za wskazówki. Chcemy się zabrać za montaż w weekend więc czekam 
LeszekMaz pisze:Fajnie,że można wiele rzeczy zamówić przez internet ,bardzo oszczędza czas.A może sam coś zrobię.bo balustrada na moim balkonie już przerdzewiała.
Jeśli będą potrzebne dodatkowe elementy ze stali nierdzewnej do balustrady, można też kupić na http://www.bth.pl
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

nie no, widzę, że same nahalne reklamy tylko i paskudne linki, ja mam konkretne pytanie: potrzebuję namiar do miejsce, gdzie można kupić gotowe elementy do montażu takich balustrad, najchętniejs warszawawa la e może być też www.
Ja osobiście polecam sklep www.baluss.pl, sam tam kupowałem elementy do montażu i były całkiem w porządku + fachowcy mi doradzili
To prawda, że wiele prac w domu można zrobić samodzielnie i to wychdzi duzo taniej. Ja kupilem w MgStal gotowe słupki do samodzielnego montażu. Wszystko mi podpowiedzieli panowie w sklepie i szybko poradziłem sobie ze wszystkim
. A trochę grosza zaoszczędziłem, bo nie musiałem wołać fachowca
-
olaf-farmer
- Początkujący

Ja także montowałem samemu. Dostałem tylko wytyczne co i jak. Chciałem słupki montować na kotwy chemiczne ale ostatecznie wybrałem kołki Mungo z muntech24. Fajnie bo wszystko (zakup i poradę) załatwiłem przez telefon. Tak czy inaczej balustrada się sprawdza a słupki jak wmurowane.
to ja linków nie będę wklejal sam sobi znajdziesz, a dam namiar na MGSTAL na Konwaliowej. Jak montowałem swoją balustradę to akcesoria dodatkowe sobie kupowłame sam własnie. Co najważniejsze te systemy balustrad są bardzo różne, a tam można własnie cnawt takie nietypowe cześci kupicKacper Biały pisze:nie no, widzę, że same nahalne reklamy tylko i paskudne linki, ja mam konkretne pytanie: potrzebuję namiar do miejsce, gdzie można kupić gotowe elementy do montażu takich balustrad, najchętniejs warszawawa la e może być też www.
Jeśli szukasz konkretów to zajrzyj na: www.bth.pl
Jeżeli chodzi o balustrady do samodzielnego montażu to polecam te stalowe. Więcej o tych balustradach można przeczytać tutaj. Jeżeli mieszkasz na terenie trójmiasta to mogę Ci polecić taka firmę jak Budmaxsystem.
Mnie polecono firmę na www.bth.pl, sprawdziłam i przekazuję dalej, jestem bardzo zadowolona.
-
KwiatekTom
- Początkujący

Ja przy gruntownym remoncie domu zmieniłem moje stare balustrady na nowe, balustrady systemowe. Świetnie się prezentują i uzupełniają mój balkon. Polecam wszystkim serdecznie.
Gdybyście chcieli przeczytać coś więcej, to odsyłam to tegoartykułu
Gdybyście chcieli przeczytać coś więcej, to odsyłam to tegoartykułu
Polecam taki system balustrad. Montaż oczywiście nie jest taki prosty ale dzięki temu możemy zrobić to samodzielnie. Można również zamówić fachowców, którzy się tym zajmą. Jeżeli ktoś nadal nie jest przekonany to polecam przeczytać ten artykuł. Ponadto takie balustrady są stosunkowo tanie. Pozdrawiam
-
rakustefan
- Początkujący

No właśnie MG Stal jest spoko. Kupuję u nich wszystko do motnażu właśnie, bo jest mi prościej jechać do jednego miejsca, kupić wszystko co pasuje i mieć po prostu święty spokój. A balustrady można też montować stablniejsze, jak masz części dobre.