Instalacja burzowa a WC
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Instalacja burzowa a WC
Proszę o poradę. Wynajmuję pomieszczenia w strefie przemysłowej i nie mam dostępu do wody oraz kanalizacji. Pojawiła się możliwość wynajęcia dodatkowego lokalu, gdzie widać, że kiedyś była umywalka oraz jest odprowadzony odpływ. Podejrzewam jednak, że jest on wpuszczony do instalacji burzowej. Zależy mi na tym, żeby jednak uzyskać dostęp do bieżącej wody oraz móc skorzystać z toalety. Pytania mam następujące:
1. czy mogę podłączyć toaletę do instalacji burzowej, np. po uprzednim zastosowaniu rozdrabniacza?
2. Jeśli nie, to czy może istnieją rozwiązania toalet bezodpływowych, które z powodzeniem można by zastosować w pomieszczeniach?
3. Może jakieś inne rozwiązania?
Z góry dziękuję za wszelkie porady.
1. czy mogę podłączyć toaletę do instalacji burzowej, np. po uprzednim zastosowaniu rozdrabniacza?
2. Jeśli nie, to czy może istnieją rozwiązania toalet bezodpływowych, które z powodzeniem można by zastosować w pomieszczeniach?
3. Może jakieś inne rozwiązania?
Z góry dziękuję za wszelkie porady.
Re: Instalacja burzowa a WC
Ja mam na działce toaletę chemiczną. Jak lejesz do kibla odpowiednio dużo chemii to nawet gówna mają całkiem przyjemny zapach 
Na działce wystarczy zwykła dziura w ziemi - po staropolsku:) Jednak w firmie będą z tej toalety korzystały 2-3 osoby pewnie kilka razy dziennie. Obawiam się, że koszty chemii i opróżniania puściłyby mnie z torbami...
A może toitoi? 
Mnie tam wystarczy krzak. Problem tylko w tym że całą wiosnę szczałem na trawnik za domem a teraz jak się ciepło zrobiło i trochę zawieje wiatr to się porzygać można. Grill w okolicy tego miejsca smakuje jakoś inaczej...dr_dree pisze:Na działce wystarczy zwykła dziura w ziemi
Jak dostaniesz mandat za spuszczanie ścieków do kanału deszczowego to toaleta chemiczna wyjdzie sporo taniej.
Firma Ogólnobudowlana K-BOLBUD Bolesław Wujczyk
Żory - śląskie
Żory - śląskie
I to spory mandat można dosyć za takie przewinienie i nawet nie ma co w takiej sytuacji się wykłócać. Podam wam jeszcze stronę na temat kiedy możemy odmówić przyjęcia mandatu warto zajrzeć https://zaplacmandat.pl/warto-wiedziec/ ... ia-mandatu
do kanalizacji deszczowej czy też burzowej ścieków sanitarnych nie wolno wprowadzać !
musisz ścieki odprowadzić do sanitarki
musisz ścieki odprowadzić do sanitarki
Oddany pracownik wodociągów Hydraulik z zamiłowania