mały salon- duży telewizor?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
ShelbyEleonor
- Początkujący

mały salon- duży telewizor?
Mojej siostrze zamarzył się wielki telewizor lcd do pokoju dziennego, który z kolei jest straaasznie mały.. ale skoro nie da jej sie tego pomysłu wyperswadować stwierdziłam, że pomogę jej w wyborze, stąd moje pytanie co myślicie o
electro.pl/produkt-LG_TV_LCD_LG_42SL8000_28gwarancja_LG_Polska_29_2B_udzial_w_losowaniu_wyprawy_do_Afryki-151292,3.html
czterdziesto-dwu calowym LG z full hd. Może ktoś ma i może powiedzieć, cyz jest fajny. Bo opinie generalnie ma bardzo przychylne, ale zapytać nie zaszkodzi...
electro.pl/produkt-LG_TV_LCD_LG_42SL8000_28gwarancja_LG_Polska_29_2B_udzial_w_losowaniu_wyprawy_do_Afryki-151292,3.html
czterdziesto-dwu calowym LG z full hd. Może ktoś ma i może powiedzieć, cyz jest fajny. Bo opinie generalnie ma bardzo przychylne, ale zapytać nie zaszkodzi...
-
Spyker
Re: mały salon- duży telewizor?
Bardzo dobry telewizor ma to co mieć powinien na dzień dzisiejszy - Full HD, bardzo dobry kontrast dynamiczny, 4 wejścia HDMI itd. Tylko chciałbym dodać, że trzeba kupić odtwarzacz blu-ray aby cieszyć się filmami w FULL HD. Jeśli chodzi o telewizję to sam dokładnie nie wiem N nadaje w tym formacie, ale jakie są ceny to też nie wiem.
Za taką cenę można kupić Panel LED TV.(Samsung).
Jeśli jest mało miejsca w pokoju to można zamontować telewizor na ścianie.

Za taką cenę można kupić Panel LED TV.(Samsung).
Jeśli jest mało miejsca w pokoju to można zamontować telewizor na ścianie.

My mamy mały salonik i duży telewizor. Moim zdaniem wygląda to nieźle
Nie znoszę małych telewizorów. Ostatnio trafiłam na http://www.avstore.pl/kabel-przewod-hdm ... aign=pexcl i chyba zamówię kabel HDMI z tego sklepu. Słyszałam, ze jest bardzo trwały i elastyczny. Bez problemu można go zamontować w ścianie.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Sama kwestia wizualna i design to oczywiście jedna sprawa, ale trzeba też pamiętać o użytkowaniu i odbiorze, a tu przy takim zestawieniu nie musi być już tak różowo.
https://www.facebook.com/decoroom.eu
https://www.facebook.com/decoroom.eu
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
może zamiast telewizora niech zainwestuje w rzutnik
przynajmniej nie będzie musiała tracić miejsca na stolik pod telewizor, a na ścianie po prostu namaluje sobie biały kwadrat wielkości obrazu z rzutnika...sam rzutnik można w końcu zamontować pod sufitem
Telewizor wygląd na porządny
nie ma co wybrzydzać. ale rzutnik to też dobre wyjście
-
ogrodniczka31
- Aktywny

Zanim zdecydujesz się na kupno jakiegoś konkretnego modelu telewizora, dobrze jest przejrzeć parę rankingów. Zerknij sobie chociażby na ten: http://www.morele.net/wiadomosc/ranking ... deli/1828/ . Takie porównania potrafią naprawdę rozjaśnić w głowie.
Sama nie orientuję się jakoś specjalnie w kwestiach technicznych, dlatego często podpieram się tego typu rankingami.
Sama nie orientuję się jakoś specjalnie w kwestiach technicznych, dlatego często podpieram się tego typu rankingami.
Do niewielkiego wnętrza nie ma co inwestować w wielki telewizor. 32-42 to max.
oczywiście że nie ma co kupować wielkiego telewizora do małego wnętrza bo wzrok będzie się męczył, wiec zero przyjemności z oglądania na takim ekranie 
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
Głównym wyznacznikiem oraz kryterium podczas wyboru telewizora,będzie to z jakiej odległości go oglądacie. Jeżeli jest to powiedzmy do 2 metrów,to spokojnie wystarczy rozmiar 32-40 cali.
meble z dostawą do domu.
Wielkość telewizora powinna być dostosowana do wielkości pomieszczenia, w jakim się znajduje, wszystko to oczywiście ze względów zdrowotnych.
O względach zdrowotnych nawet bym nie pomyślała. Wystarczy mi aspekt funkcjonalny i estetyczny.