Zatruwanie środowiska

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Awatar użytkownika
bachus
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Zatruwanie środowiska

Post autor: bachus »

Tomasz_Brzeczkowski pisze: Nawet prof Sabiniak (PŁ) nie może zrozumieć, że jak:
przy 100 % wydatku pompa ciepła pobiera X W i ma COP 3.5
To jeżeli przy 30 % wydatku pobiera X/9 W to COP wynosi 10.5

Taką charakterystykę mają silniki EC (kontrola elektroniczna) Gdy wydatek jest 50% pobór 25% nominału, gdy wydatek jest 30% pobór 10%!!!!
To bardzo łatwo sprawdzić, tylko że POLITECHNIKI tego nie chcą zrobić.
Może Pan???
Już od paru ładnych miesięcy nasz miszcz prezentuje tą jakże świetlistą teoryje. Biadoli zawsze przy okazji, ze nikt prócz niego nie chce tego sprawdzić co miszcz wydumał. A sobie nie źle wydumał, ze przy 30% mocy silnika COP wzrasta do 10,5. Każdy by tak chciał, miszcz jaki jedyny w Polsce ponoć tak ma, ale nikt nie chce mu wierzyć.
Natomiast nasz miszcz od wiekopomnych teoryji zapewne zapomniał lub nie wie, że do tego wspaniałego silnika jest dołączona sprężarka, która spręża gaz robiąc ciepło i chłód.
COP tyczy sprężarki a nie silnika. Wielokrotnie pytałem jak miszcz obliczył wytwarzające się ciepło w badanej klimie, nigdy nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, głosząc swe teoryje miszcz nigdy się nie zniżył do podania metodologii badań po prostu miszcz zakłada, że tak ma być i basta a kto się nie zgadza to ciepłownik i wyklęty banita.
Wielu próbowało z nim dyskusji i nic, miszcz jak beton powtarza ciągle to samo.
Fizyki uczymy się od Brzęczkowskiego, pierwszego na świecie wynalazcy silnika grawitacyjnego (perpetuum mobile).

Awatar użytkownika
bachus
Superużytkownik
Superużytkownik

-_- greg pisze:
bachus pisze:Zapewnisz mnie, że prąd mnie nie wykończy?
Nie, nie zapewnię i również jestem ciekawy, czy kiedykolwiek ktoś to zrobi.
Wobec takiej postawy dyskusja o tym czy takie, czy inne źródło grzewcze jest lepsze, tańsze, wygodniejsze jest bez celowe, bo nikt pisząc tu, czy gdzie indziej nie da żadnej gwarancji o tym czym gada. Czy uważasz, ze można bezkarnie mówić beż żadnych konsekwencji? Jak idziesz do sklepu, kupując towar nie żądasz żadnej gwarancji? Nie masz żadnych oczekiwań? Kupując nowy samochód, który pali dwa razy więcej niż obiecano i zapewniono, przechodzisz z tym do porządku dziennego? zwieszając uszy po sobie.
Dziwne stanowisko!!!
A na marginesie to gwarancję dają ci co robią OZE
Fizyki uczymy się od Brzęczkowskiego, pierwszego na świecie wynalazcy silnika grawitacyjnego (perpetuum mobile).

xander119
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: xander119 »

Ale po co ty się produkujesz? Nie szkoda ci klawiatury? Widzę jesteś bardziej zawzięty niż ja. Niech se jęczybuła pierydoli co tam mu się podoba, może znajdzie następnego jelenia i wyebie mu w mieszkaniu swoją wentylację zatykając tą istniejącą. Jeśli istnieje taki skończony [...] który da się nabrać na te teoryje (w co wątpię) to prędko sprowadzi go na ziemię kominiarz odwiedzający co roku-przynajmniej u mnie- mieszkanie i sprawdzający działanie wentylacji. Podyskutować sobie w necie można a i owszem. Ale co innego dyskusja a co innego wiara czy montaż. Od tego jest internet. Chociaż z tego co się słyszy to dzieci różne rzeczy robią wyczytane w sieci.

Awatar użytkownika
bachus
Superużytkownik
Superużytkownik

xander119 pisze:Ale po co ty się produkujesz? Nie szkoda ci klawiatury? Widzę jesteś bardziej zawzięty niż ja.
To mi pochlebia w mojej zawziętości,
dzięki

-_- greg
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: -_- greg »

Panowie.
Kolejny raz rozmowa sprowadza się do tego samego zakończenia, trochę szkoda.

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

-_- greg pisze:Panowie.
Tak jest na forach z hejterami. To jak pasożyt, nie istniałby beż żywiciela.
rekuperacja od 1989r

Awatar użytkownika
bachus
Superużytkownik
Superużytkownik

Tomasz_Brzeczkowski pisze:
Tak jest na forach z hejterami. To jak pasożyt, nie istniałby beż żywiciela.
Ooooo!!!
Widzę, że nieomylny Brzęczkowski kreuje się na "zdrową" roślinkę
a zapomniał pewnie już jak założył wątek o mnie i hejtom nie było końca, tam to dopiero miał jazdę. ale przebrzydli właściciele portalu zagrozili, ze go zbanują jak jeszcze raz się poskarżę. Więc się pilnuje bo ten portal to jego ostatnia ostoja, z innych portali już go dawno wywalili.

Awatar użytkownika
bachus
Superużytkownik
Superużytkownik

A niby czego żałujesz, przecież nikt nie da gwarancji na swoje wywody, to po co po próżnicy strzępić klawiaturę.
Spytaj Brzęczkowskiego jak obliczył ilość ciepła uzyskaną z klimatyzatora to się przekonasz czy warto dalej drążyć temat i czy w tym jego towarzystwie.

Awatar użytkownika
bachus
Superużytkownik
Superużytkownik

Tomasz_Brzeczkowski pisze: Tak jest na forach z hejterami. To jak pasożyt, nie istniałby beż żywiciela.
A widać to szczególnie na tych forach, gdzie Brzęczkowskiemu nie wolno pisać, bo jako pasożyt dostał bana, a jest tych portali parę sztuk.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”