Jak szybko wybudować dom?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Jak szybko wybudować dom?
Witam!
Ja jestem producentem paneli SIP i postaram się odpowiedzieć na pytania dotyczące domów z systemie SIP .
https://www.facebook.com/siphouse/
sip.house@yahoo.com....
tel. 663252615
Pozdrawiam
Ja jestem producentem paneli SIP i postaram się odpowiedzieć na pytania dotyczące domów z systemie SIP .
https://www.facebook.com/siphouse/
sip.house@yahoo.com....
tel. 663252615
Pozdrawiam
Jak szybko wybudować dom?
Już wierzę że dom postawiony w 3 miesiące będzie porządny
no właśnie też jakoś to do mnie nie przemawia;)
Zaletą domów prefabrykowanych to krótki czas budowy, bardzo dobra ochrona cieplna. Istnieje możliwość budowania tych domów nawet w czasie zimy. Domy można łatwo przebudować lub rozbudować.
Sam się obecnie zastanawiam czy mozna wybudować się w ciągu roku
Zależy jaka technologia zostanie użyta. Najdroższe to oczywiście domy murowane. Coraz większą popularnością cięszą sie także domy w technologii szkieletowej. Do zalet można zaliczyć szybkość budowy. Stan surowy zamknięty można osiągnąć w ciągu kilkunastu dni. Domy szkieletowe cechuja się również wysokim współczynnikiem izolacji termicznej. Szybko można je ogrzać, ale nie trzymają tak ciepła jak domy murowane. Ich żywotność spokojnie wystarczy na jedno pokolenie. Moim zdaniem stosunek ceny do jakości jest na bardzo przyzwoitym poziomie. Szybkie wykończenie daje również system flexgips.
Na stronie możecie sobie poczytać w jakich sytuacjach sprawdzi się to rozwiązanie.
Na stronie możecie sobie poczytać w jakich sytuacjach sprawdzi się to rozwiązanie.
Ja się zdecydowałem na dom prefabrykowany i jestem zadowolony. Ogólnie z jakością budynku bez zarzutu, a jednocześnie szybkość realizacji super.
-
Motoproton
- Zainteresowany

Są takie firmy, które robią budynki kompleksowo od etapu indywidualnego projektowania aż do oddania do użytku łącznie ze wsparciem przy kwestiach formalnych. Przy ewentualnym kontakcie na pewno opowiedzą konkretnie co i jak są w stanie wykonać.