"Kali" Usługi Budowlano-Handlowo-Transportowe Mariusz Kalemb
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
"Kali" Usługi Budowlano-Handlowo-Transportowe Mariusz Kalemb
Pan Mariusz jest mało kompetentny w tym co robi . Wykonywał u nas remont łazienki , żle , krzywo położył płytki . Kupywał części lub nam kazał latać do sklepu czasem 5-6 razy dziennie a póżniej okazywały sie złe , niepotrzebne , znów kazał wymieniać , nie potrafił dobrać niczego , w kółko coś było złe , inne itd. Lataliśmy do sklepu dosłownie non stop , nie wyobrażam sobie gdyby to trafiło na kogos starszego , kto nie mógłby isc do sklepu , chyba ten pan sam by spędził więcej czasu w sklepach niz na robocie . NIE DOTRZYMAŁ TERMINU PRACY , SPÓZNIAŁ SIE NA UMÓWIONĄ GODZINE LUB WCALE NIE PRZYJECHAŁ , NAWET NIE RACZYŁ NAS POINFORMOWAĆ ŻE GO NIE BĘDZIE w danym dniu . Stracilismy dużo czasu , zmarnowalismy , dużo materiału przez niego a jakos wykonania woła o pomste do nieba . Ten pan w w przerwach włańcza laptopa którego zawsze zabiera na robote i siedzi na portalach randkowych w czasie kiedy powinnien robic to po co przyszedł . Nie polecam nikomu tego fachowca , jesli nie chce stacić czasu , pieniedzy i nerwów !!!
-
mariusz kalemba
- Początkujący

Re:
witam zaskoczył mnie ten wpis i nie pozostawię go bez odpowiedzi za wykonana prace dostałem 100 % uzgodnionego wynagrodzenia podczas pracy i po jej wykonaniu nie było żadnych zastrzeżeń faktem jest iz zleceniodawca dokonywał zakupów powodem tego był fakt ze moje auto stalo na warsztacie a klienci sami zaoferowali sie ze beda robili zakupy zeby nie odrywac mnie od pracy co do pojawiania sie w pracy a że kupowali nie to co potrzeba lub nie bylo możliwosc zamontowania zakupionej rzeczy to musieli isc wymienic lub oststecznie szedłem sam i kupowałem prawidłową rzecz ustalilismy termin na wykonanie 2 tygodnie i tego terminu dotrzymałem pracując do godz 21-22 miałem prawo zjawić sie pozniej niż o 8 ale było to zawse przed 10 jedynym wyjatkiem była niedziela choc moglem sie nie pojawić wcale ale wiedzialem ze zalezy inwestorom na czasie wiec zjawilem sie ok godz 13 a co do zmarnowanego materiału moge sie domyslic tylko ze chodzi o pobite podczas transportu plytki które przyjeli od kierowcy bez żadnego pokwitowania na uszkdzenie w trakcie transportu byly tak pobite ze nie dalo ich sie wykorzystać po odwiezieniu do sklepu w wałbrzychu do ktorego pojechalem za free gdy juz auto mialem naprawione zbyto inwestorów ze nic sie juz nie da zrobic skoro nie maja potwierdzenia kierowcy o uszkodzonych plytkach podczas transportu poniżej zdjecia łazienki którą niby spieprzyłem

-
Jan Kiciński
- Początkujący

Witam ! Pan Kalemba wykowywał u mojego zięcia remont łazienki , niestety wykonanie nie pokrywa się z tym co prezentuje na zdjeciach w internecie na poszczególnych stronach gdzie szuka sie fachowców do wynajęcia . Zdjecie to jedno a rzeczywistosć to drugie poniewaz zdjecie nie oddaje tych wad które są przy wykonaniu . Pan ten raczej sam organizuje prace nie pytając czy własciciel chce to czy tamto on poprostu wychodzi z założenia że on wie lepiej ( może w doborze materiału to tak ale nie w wygladzie i całokształcie ) . Mysle ze każda zecz powinien skonsultowac z kims to go zatrudnia ( chodzi o np w jaki sposób maja być położone płytki ) . Pan raczej szanuje swój czas i nie spieszy sie z pracami. Potrafi też zrobic zakupy na poczet remontu nie konsultując tego i nie pytajac czy ktoś bedzie miał na to pieniądze . Ogólnie fachowca oceniam na na trójke , ponieważ cos tam umie ale to nie jest fachowiec którego bym mógł komus polecić . No i trzeba mieć bardzo duzo cierpliwosci do tej osoby .
Re:
Całkowicie zgadzam się z powyższymi wpisami - należy unikać fachowców takich jak pan Mariusz. Remont łazienki- całość obłożona regipsem, który w dwa tygodnie popękał, kafle i fuga źle położone. Całość jest mało estetyczna i zrobiona po prostu na odwal. Najgorsze jednak podłączenie natrysku czy innego sprzętu. Sąsiedzi prawie zalani, spod kabiny prysznicowej rozlewało się na całą łazienkę. Pralka tak podłączona, że sąsiadce z dołu ciurkiem leciało po ścianie. Nawet bateria prysznicowa źle podłączona (pod prysznicem tylko zimna woda - zamienione kurki). Całość do poprawki, strata czasu i pieniędzy. Remont miał trwać trzy tygodnie, ciągnął się prawie dwa miesiące. Nie polecam!
Re:
Zgadzam się ze wszystkim co Państwo napisaliście. Brak umiejętności i kompetencji. Do pracy przyjeżdża na 10-11 wyjeżdża o 15-16. Człowiek niesłowny nie dotrzymujący terminów i nie szanujący pieniędzy i własności inwestora - sam decyduje o materiałach i o wielu innych sprawach bez uzgodnienia z inwestorem, którego z czasem ignoruje i robi "swoje". Właściwie poza czubkiem własnego nosa ten Pan nie widzi nic, a próba zwrócenia mu uwagi jest po prostu karygodna i Pan obraża się na AMEN - skutkuje to również tym, że Pan staje się niemiły, opryskliwy, a nawet bezczelny i zaczyna podnosić głos. Zero skruchy i słowa przepraszam, za buble, których nie jestem w stanie zliczyć nawet. Początkowo sprawia wrażenie osoby miłej i zrównoważonej, ale pod koniec wychodzi na jaw jaki jest naprawdę. Jak się palcem nie pokaże to nie poprawi. Niestety firma ta narobiła nam szkód wewnątrz i nie chcieliśmy dalszych poprawek. A o wszechobecnym brudzie i syfie jaki zostawiają po sobie pracownicy nawet nie wspomnę. Do dziś nie możemy ogarnąć mieszkania. Ogólnie PORAŻKA - jak ktoś zainteresowany to chętnie wyślę zdjęcia z "profesjonalnej" roboty tej firmy.